Nove raziskave kažejo zdravstvene koristi kave

Obožujem sliko kave Pitje kave Dnevna poraba je zdrava

Vsi že nestrpno pričakujemo pomlad. Že misel na toplo sonce, sprehode na prostem in dejstvo, da lahko končno pospravimo zimske plašče v omaro, nas poživi. Toda na žalost vsaka sprememba letnega časa vpliva na naše telo. Počutimo se utrujeni in se ne moremo osredotočiti. Dolga zima in prazniki spremenijo naše telo, ki doda nekaj kilogramov. Da bi se jih znebili, telo potrebuje pomoč. Očistiti ga je treba toksinov in prostih radikalov (nestabilnih molekul), torej razstrupljati, saj lahko v nasprotnem primeru poškodujejo naše celice in DNK. The zdravi učinki kave pomoč.

Zdravi učinki kave na naše telo

aromatična pijača za skodelico kave, zdrava za telo

Čeprav telo proizvaja tudi lastne antioksidante, postaja vse bolj raznoliko s hrano in pijačo. Po podatkih Mednarodnega sveta za informacije o hrani (IFIC) antioksidanti v hrani ustavijo proste radikale in zmanjšujejo tveganje za nekatere bolezni, kot so rak, kognitivna disonanca, artritis, imunska disfunkcija in bolezni srca in ožilja..

Ideje za aromatično kavo iz zrn kave s kremno kavo

V publikaciji v American Journal of Clinical Nutrition je kava na 6. mestu med 50 živili, ki vsebujejo antioksidante. Razvrstitev temelji na količini antioksidantov, ki jih vsebuje običajna porcija. Le nekaj sadja in orehov vsebuje več kot kavo v eni porciji. Udeleženci v »Experimental Biology 2007« trdijo, da je zdravi učinki kave verjetno zmanjša tveganje za bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen, in do neke mere zaščiti pred rakom.

Katere snovi vplivajo na zdrav učinek kave??

Zemljepis kave-ustvarjalni zemljevid sveta iz kavnih zrn

Po besedah ​​dr. Rob van Damme, specialist epidemiologije na Harvard School of Public Health in Harvard Medical School, kaže najnovejše epidemiološke raziskave v Evropi, ZDA in na Japonskem, da sestavine v topni kavi, za razliko od kofeina, najverjetneje spodbujajo presnovo glukoze . the zdravi učinki kave je tudi posledica stotine drugih snovi, vključno s klorogensko kislino (antioksidant, ki upočasni absorpcijo glukoze v črevesju), kofeinom, magnezijem, kalcijem, vitaminom B3, trigonelinom in lignani. Nekateri podatki kažejo, da kava izboljša presnovo glukoze, tako da upočasni hitrost absorpcije glukoze v črevesju, pa tudi s spodbujanjem izločanja črevesnega hormona glukagonu podobnih peptidov (GLP-1), ki spodbuja sproščanje insulina v telo.

Dnevna poraba kave je zdrava

Dizajn iz porcelanaste skodelice za kavo v zrnu z zdravim učinkom

Topna kava je nedvomno ena najbolj priljubljenih in široko uporabljanih pijač na svetu. Postal je neločljiv del našega vsakdana. Polifenoli so glavni antioksidanti v naši skodelici kave. Še posebej so aktivni proti prostim radikalom, ki se vsak dan kopičijo v našem telesu. Tako pomagate proti zgodnjemu staranju in proti pojavu kroničnih bolezni.

Pitje kave pozitivno vpliva na človeško telo

Enako pomembno je imeti še enega zdravi učinki kave omeniti. Topna kava vsebuje tudi prehranska vlakna. Količina prehranskih vlaknin v kavi je odvisna od različnih dejavnikov, kot sta vrsta kave in način predelave kave.