Naredite sami pomladne okraske iz papirja: 5 čudovitih idej za origami

Pomlad se počasi bliža in z njo si mnogi želimo okrasiti svoje štiri stene. Barvita pomladna dekoracija zagotavlja dobro razpoloženje in ustvarja veselo vzdušje kljub slabemu vremenu. Namesto da bi kupovali drage okrasne predmete, lahko okrasite sami iz preprostih materialov. Danes vam bomo pokazali, kako s tehniko zlaganja papirja ustvariti čudovito spomladansko dekoracijo.

Okrasite z origami

Okrasite z žerjavi za stensko dekoracijo origami

Pretvoriti preprost kvadratni kos papirja v čudovit okras – to je japonska umetnost zlaganja origamija. Naj bodo živali, rože ali škatle, z malo potrpljenja in malo spretnosti nastanejo čudovite stvaritve, ki vzbudijo občudovanje. Zložene figure lahko razporedite v skupine, da ustvarite čudovit viseči okras, pa tudi posamično, na primer kot okras za mizo.

Glavna stvar pri origamiju je, da poleg papirja ne potrebujete drugih materialov. Brez škarij, brez lepila – samo prepognite, zložite in prepognite. Čeprav se večina origami figur na prvi pogled zdi neverjetno zapletena, lahko celo začetniki obvladajo umetnost zlaganja. Potrebujete le malo potrpljenja in dobra navodila za zlaganje. S podrobnimi Navodila za origami V tej zbirki lahko tudi sami naredite odlične zložljive figure. Navodilom je enostavno slediti in korak za korakom razložiti pot do končne figure. Če vključite tudi otroke, je družinska zabava zagotovljena. V nadaljevanju prikazujemo, kako je mogoče domače origami umetnine vključiti v spomladanske okraske.

Lepe ideje za spomladansko dekoracijo s figurami origami

Origami metulji in rože kot spomladanski okraski

Bi spomladi radi okrasili svoje stanovanje z barvitimi origami figurami? V tem letnem času so motivi, kot so rože, nekatere živali in metulji, popolni. Tu boste našli nekaj odličnih idej kot navdih, kako preproste zložljive figure spremeniti v čudovite pomladne okraske.

Metulji

Metulj je klasična origami figura, ki jo je enostavno zložiti in je zato idealna za začetnike. Za metulja je potreben en kvadratni kos papirja in če obvladate tehniko, lahko v kratkem času pričarate več metuljev. Ti se lahko na primer prilepijo na steno, navijejo v okrasno verigo ali posamično obesijo s stropa. To prinaša graciozno milost metuljev v vaš dom.

Žerjavi

Pomladna dekoracija z origami žerjavi in ​​cvetočimi vejami

Žerjav, še vedno znan kot ptica sreče, velja za simbol origami umetnosti in se ga vsak tehnik nauči v tehniki zlaganja papirja. Žerjavi so tudi glasniki pomladi na nebu in so zato idealni za okrasitev stanovanja v tem letnem času. Po drugi strani pa vse, kar potrebujete za zlaganje žerjava, je list origami papirja katere koli barve. Na primer, spomladansko selitev ptic lahko nato prikažemo na steni iz več žerjavov. Lahko pa na vsak žerjav pritrdite obešalnik in z njim okrasite nekaj pravih ali umetnih cvetnih vej v čudoviti vazi.

cvet

Naredite si sami spomladanske okraske, prepognite rože origami

Nič ni boljše za spomladansko dekoracijo kot zgodnje cvetenje. Snežinke, tulipani in narcise izgledajo neverjetno dekorativno in dajejo stanovanju svež pridih. Ker okras iz pravega cvetja ne traja tako dolgo, priporočamo, da te čudovite spomladanske rože zložite iz papirja. Trajajo več let in jih lahko v prihodnjih letih uporabimo tudi kot spomladansko dekoracijo. Zložene rože lahko na primer ustvarite celotno cvetlično košaro ali lep šopek in z njo okrasite mizo.

Velikonočni zajček

Ideja za velikonočno dekoracijo DIY z zajčkom iz origamija

Velika noč je eden največjih pomladnih festivalov in ponuja veliko navdiha za ročna dela. Velikonočna dekoracija je lahko pisana in vesela, tako kot pomlad sama.Umetnost zlaganja origamija ponuja tudi veliko noč. Od preprostih jajčnih skodelic do ljubkih piščancev in kokoši. Preizkušena klasika pa je velikonočni zajček, ki je čudovito primeren tako za mizo kot za velikonočno košarico.

Barvita viseča dekoracija

Spomladi naredite pisane kocke origamija kot visečo dekoracijo

Če vam je dekoracija všeč nekoliko bolj abstraktna, lahko naredite visečo dekoracijo iz geometrijskih figur. Kaj pa na primer nekaj pisanih kock? Ker so ti zloženi iz več kvadratnih papirjev, v tem primeru govorimo o modularnem origamiju ali tangramiju. Kombinacija različnih papirjev ustvarja pisane zložljive figure, ki so čudovito primerne za spomladansko dekoracijo. Kocke lahko obesite na obroč z vrvico, da sami naredite barvit plavajoči mobilni telefon.