Oblikovanje vrta s kamni – 18 navdihujočih idej

vrtna zasnova s ​​kamni ideja vrtna pot pušpanova postelja

Naravni kamni dajejo vsakemu zunanjemu prostoru nekaj določenega. In ker se lahko uporabljajo tudi na različne načine za najrazličnejše elemente in so izredno trpežni, ni čudno, da so tako priljubljeni kot gradbeni in oblikovalni material za vrt. Dajemo vam 18 navdihov za Oblikovanje vrta s kamni. Kamne lahko uporabite kot okras v vsakem vrtnem slogu – mi pa vam bomo pokazali, kako in za kaj!

Vrtna zasnova s ​​kamni – ustvarjalno ustvarite vrtno pot

vrtna zasnova s ​​kamnitimi ploščami ideja terasa cvetlični lonec

Navdih za Oblikovanje vrta s kamni začnite s tradicionalno idejo – vrtno potjo iz naravnega kamna. Vrtno pot lahko domiselno postavite – podstavek je lahko iz drobnih kamenčkov. Položite kamnite ploščice ali lesene plošče, da ustvarite zanimive cikcak vzorce. Ljubitelji podeželskega sloga lahko vrtno pot ustvarijo tudi z majhnimi kamenčki – tako je videti veliko bolj naravno.

Kamni lahko podčrtajo in dopolnijo obliko. Zelo pogosto se uporabljajo tudi za rob postelj, torej kot mejo postelje – kot so rečni kamni na drevesni strugi v spodnjem primeru. Za še bolj zanimiv učinek lahko kombinirate tudi naravni kamen, prodnike in rečne kamne – tako bo vrt videti bolj vsestranski. Obalni kamni lahko postavljajo poudarke in se uporabljajo kot okras.

Oblikovanje vrta s kamni – ideje za dekoracijo

vrtno oblikovanje s kamni moderno oblikovanje tlakovci gramozne kroglice bambus

Kamni, pokriti z mahom, bodo dopolnili vrt v podeželskem slogu. Zemljo posadite z zimzelenimi rastlinami in razporedite kamenje tako, da nastanejo zanimive geometrijske oblike. Rože in trava lahko dodajo barvo in strukturo. Nizko zimzelene rastline in kamenčki pa lahko ustvarijo zanimive geometrijske vzorce. Prodniki niso primerni za tla na terasi – vrtno pohištvo potrebuje trdno tla. Kljub temu jih lahko na primer še vedno uokvirite na leseno teraso. Če je vaš vrt na pobočju, lahko zgradite podporno steno iz vrtnega kamna. Naj vas vodijo naši predlogi za Oblikovanje vrta s kamni navdihniti!

Sami izdelajte stojala za rože – kot lestve za rože uporabite stare lesene lestve

Sami sestavite stojala za rože – 12 stojal za rože iz kovine in lesa

55 idej za vrtne dekoracije iz starih oken in vrat

Kamnite postelje

vrtna zasnova s ​​kamni dvignjena postelja podpora ideja pergola nihajna ograja

Dvignjene postelje so izjemno priljubljen vrtni element. Navsezadnje ne le posebej dobro poudarijo vaše rastline, ampak so tudi zelo enostavne za delo in vzdrževanje. Naravni kamen se tukaj lahko uporablja tudi kot podporna stena za ohranjanje zemlje v notranjosti. Seveda se lahko sami odločite, ali izberete okroglo, ovalno ali kvadratno obliko. Postelje iz naravnega kamna izgledajo zelo prijetno sredi travnika, pa tudi na površini iz gramoza ali drugega kamna.

Ideja za oblikovanje vrta

vrtna zasnova s ​​kamni vrtna pot stene balvani kamenčki trata zaslon za zasebnost

Tu lahko spet vidite, kako je mogoče različne vrste kamna kombinirati med seboj. Vrtna pot iz kamnite plošče je uokvirjena z rečnim kamenjem – na eni strani v obliki kamnite postelje, na drugi strani pa v obliki podporne stene za višjo raven na vrtu, ki se postopoma znižuje, dokler ne pride na raven poti. Zelo prijeten je tudi pogled na kontrast med sivim kamnom in bujno zeleno trato.

Nizke zimzelene rastline in dvobarvni kamenčki

Oblikovanje vrta s kamni zelenjava trava geometrijski vzorec

Kaj menite o tej izvirni ideji za oblikovanje postelje? Zasnovanih je bilo več kvadratov, ki so bili izmenično napolnjeni z gramozom v dveh barvah, pa tudi s talno oblogo in sukulenti. Rezultat je zelo barvit dizajn, ki izgleda zelo naravno in slikovito hkrati. Za takšen dekorativni element lahko uporabimo različne vrste kamenčkov in cvetoče talne obloge.

Okrasite vrtne kamne in kamenčke s cvetjem in rastlinami

Kamni vrtne ideje cvetlični lonci vrtna klop

Prodniki in rečni kamni se pogosto uporabljajo tudi za skalnjake in gredice. Če torej želite vrtno zasnovo s kamni, se lahko tudi vrnete nanjo. Za zaščito ustreznih gredic pred plevelom so opremljene s posebnim flisom, v katerega nato posadijo tudi okrasne rastline. Posteljo za enostavno nego boste že imeli. Kamnite postelje lahko opremite tudi z nekaterimi dekorativnimi elementi iz naravnega kamna. Ti vključujejo figure, sadilnike, vodnjake ali klop.

Rečni kamni različnih velikosti ustvarjajo optično iluzijo

Kamni vrt rečni kamni figure spirale

Zlasti v zen vrtovih so zanimivi vzorci pogrnjeni z gramozom, ki naj bi imel sproščujoč učinek. Seveda lahko takšne vzorce implementirate tudi v kateri koli drug vrtni slog, če želite. Odlična stvar je, da se lahko vzorec kadar koli spremeni in preoblikuje. Ideja je primerna za neosajene površine, kjer rastlin ne morete poškodovati pri grabljenju.

 Obalni kamen v kombinaciji z okrasnimi kamenčki za japonski vrt

Ideje za dekoracijo kamnitih vrtov v japonskem slogu

Če pa vam je gladka površina iz gramoza preveč dolgočasna, lahko območje naredite bolj pestro z nekaj skalami ali večjimi kamni. Načeloma ni omejitev pri oblikovanju vrta s kamni. Klop iz naravnega kamna je lahko videti tudi zelo dekorativno ali pa postavite kamnito posodo z vodo, ki jo lahko posadite tudi, ko ni na neposredni sončni svetlobi.

Okrasite gredico z rečnimi kamni

Oblikovanje vrta iz drevesnih kamnov

Če je drevo sredi terase ali drugega popločanega ali tlakovanega območja, območja okoli debla ni mogoče samo zasaditi, ampak tudi oblikovati s kamenjem. Pomembno je, da takšno območje pustimo prostega, da lahko deževnica tja prodre in drevo sčasoma ne izsuši. Katero barvo gramoza boste izbrali, je odvisno od vašega okusa in rezultata, ki ga pričakujete.

Obdajte leseno teraso s kamenčki

kmečka garnitura za sedenje vrtna lesena terasa

Nobenega dvoma ni, da se les in kamenčki čudovito ujemata in ju lahko uporabite tudi za oblikovanje vašega vrta. Čudovit primer je majhna terasa na zgornji sliki. Sestavljen je iz preperelih lesenih desk, ki se nato združijo v makadamsko površino. Rezultat je privlačen videz, ki ga celo poudarjajo okrasne trave in druge rastline. Tudi lesena podporna stena za dvignjeno posteljo za teraso.

Ustvarite vrtno pot iz naravnih materialov

Kamni lesene deske vrtna pot ribnik keramika

Ustvarite vrt v podeželskem slogu – vrtna pot samo iz kamenčkov

Vrtna pomlad oblikovalska pot podeželski slog spomladansko cvetje

Vrt v slogu Feng Shui z ustrezno leseno vrtno potjo

japonski vrtni elementi kamni trava

Ideja za ustvarjalno dekoracijo s kamni na vrtu

Ideje za oblikovanje vrta Steinwegov vhod

Ideje za dekoracijo rečnih kamnov vrt na pobočju

Naravni kamen vrtna pot kamnite ploščice kamenčki

Vrtniki iz naravnega kamna v japonskem slogu

Vodne igre na vrtu naredijo bivanje tam doživetje