Slike teras – 24 odličnih modelov Harolda Leidnerja

Slike teras streha terasa-miza-bioetanol-kamin-osvetljena-pohištvo

Želimo, da ste impresivni Slike teras razstavo, ki jih je zasnoval in izvedel znani krajinski arhitekt Harold Leidner. Posebnost teras je, da odražajo življenjski slog vsakega lastnika in tako ustrezajo njihovim individualnim zahtevam ter so vsekakor edinstvene. Slike teras vam bodo zagotovo v pomoč pri načrtovanju lastne terase, saj obstajajo res odlične ideje, ki jih lahko preprosto uresničite. Vendar se prepričajte sami:

Slike teras na strehi

Slike teras luksuzna strešna terasa-zunaj-bar-rdeča-razsvetljava

Ta izvirna terasa se nahaja na strehi. Seveda je presenetljiva velika šahovnica, ki je kot nalašč za zabavo. Seveda sta vključena osvetljena palica in velik, udoben sedežni prostor, ki je opazen tudi zaradi učinkovite osvetlitve, tako da so zagotovljene popolne zabave.

Slike teras streha terasa-travnik-kos-les-miza-ratanski-fotelj

Ta strešna terasa ponuja odličen razgled. V tem primeru nedvomno privlači pozornost ekstravagantna mizica za kavo. Za pohištvo so bile izbrane organske oblike, ki ustvarjajo prijetno vzdušje. Preproga iz umetne trave pa naredi sedenje bosi pravo doživetje narave.

Slike teras z impresivnimi kurišči

Slike teras - požarnih skled - slapov - vodnjakov - bazenov - ozelenitev sten

Impresivna ognjišča, ki uokvirjajo in osvetljujejo bazen, ustvarjajo prijetno vzdušje na tej terasi. To je mogoče popolnoma opaziti s sedežne garniture z udobnimi naslanjači.

Slike teras-betonske klopi-pisane sedežne blazine

Samo zato, ker nimate časa za sajenje in nego za vrt z veliko pisanimi cvetovi, ne pomeni, da morate na zunanjem prostoru brez barv. Za sedežne blazine izberite le svetle barve, kot je v tem primeru. Učinkovita je tudi oblika sedežnih garnitur, ki mimogrede v resnici niso zofe, ampak so iz kamna.

Slike teras lesene strehe-stene iz naravnega kamna-rože

Ali sanjate o Toskani in vam je všeč toskanski slog? Nato preprosto oblikujte svojo teraso na ta način. V tem primeru so bile stene zgrajene iz kamnitih blokov, za streho je bil izbran les, območje pa je bilo okrašeno s čudovitimi, barvitimi cvetovi. Ne mislite, da so to resnične sanje?

Slike teras-kovanega železa-stoli-kamin

Stebri, ki se uporabljajo kot nosilci za strešno kritino te terase, ustvarjajo eleganten slog, ki ga okrepijo le železni naslanjači. Ta sedežna garnitura ima tudi romantičen videz in ponuja popoln pogled na bazen.

Slike teras -runde-feuerstelle-outdoor-kueche

Kamin omogoča preživljanje časa na prostem tudi v hladnejšem dnevu. Prostor za sedenje iz pohištva iz ratana in velik kavč izgledata kljub dežju zelo vabljivo. Za peko na žaru ni nujno, da je poletje, kajne??

Slike teras, kotli, kotni kavč, potopljen v kamin

Tudi to je še en primer, kako impresivno je ognjišče. V tem primeru je popolnoma vkopan v zemljo. Terasa ponuja tudi vgrajen sedežni prostor iz lahkih, elegantnih ploščic in blazin.

Slike teras komin-pohištvo-kamin v toskanskem slogu

Če je dovolj prostora, lahko na teraso dodamo tudi zunanji kamin. Ta pokrita terasa se zdi kot pravi prostor. K prijetnemu vzdušju prispeva tudi pohištvo iz kovanega železa, ki se glede na zasnovo ujema s katerim koli slogom.

Podobe teras-pergole-sedežnih površin-kamnitih stebrov-plezalnih rastlin

Ali vas ta dih jemajoča terasa ne spominja na tropski otok. Poleg bazena, podobnega laguni, je lesena terasa pokrita in obdana z zelenimi plezalkami. S takšno teraso lahko odlično uživate v prostem času na podeželju.

Slike teras-kamen-pergola-zasebnost-žive meje

Tu si lahko ogledate drugo teraso, malo stran od glavne terase pred hišo. Udobni naslanjači in elegantna klubska mizica zagotavljajo popolno sprostitev, ventilator pa potrebno hlajenje. Če to ni dovolj, je še vedno bazen, ki je le nekaj korakov stran.

vrtno stensko pohištvo iz rdeče opeke, lesa, pergole, zunanjega žara, kovanega železa

Ta primer tudi prikazuje, kako prijetni in romantični so lahko stoli in mize iz kovanega železa. Opečna stena je obdana z zelenjem. Travnik in grmičevje sta odlično obrezana in nekoliko spominjata na francoski vrt. Profesionalni žar pa vam zagotavlja popolne zabave na žaru.

slike-teras-formalno-oblikovanje-kamin

Ta zanimiva terasa ima tudi svoj kamin. Sedišče in francosko oblikovan vrt izžarevata elegantno vzdušje. Oba sta kot nalašč za dom v tradicionalnem slogu.

Slike osvetlitve dvoriščnega bazena-luksuznega domačega kamina

Učinkovita osvetlitev pokaže, kako velika je lahko terasa in še posebej sedežni prostor. Sodoben slog ravnih linij je bil izbran tako za pohištvo kot za kamin. Topel ogenj je v nasprotju s hladno svetlobo.

Slike teras streha terasa-zelena-stebri-krogla-luči-tla

Če želite podporne nosilce ali stebre okrasiti drugače, lahko preprosto uporabite navpični vrt. Sferične luči dajejo terasi čudovit naglas. Za sodobno dekoracijo terase izberite pohištvo iz ratana.

Slike terasnih betonskih plošč-kvadratnih travnih spojev-ratana-vrtnega pohištva

Udobne zofe iz ratana z mizico in kaminom naredijo to teraso videti kot zunanja dnevna soba. Zanimiva je tudi razporeditev ploščic. Spoji so širši kot običajno in narejeni iz trate – zelo učinkovita in izvirna ideja.

Slike teras pergola-kamniti stebri-lesena streha-zunanji kamin-bazen

Ta terasa ponuja čudovit kontrast med hladno vodo bazena in ognjišči ter razsvetljavo. Prednost ognjišča v bližini bazena je, da se lahko brez težav odpravite tudi na večerno kopanje, nato pa se spet hitro ogrejete, ne da bi imeli za odhod na prijetno območje terase.

slike-za-teraso-oblikovanje-ideje-večerna-razsvetljava-vrtno-pohištvo-sedenje

slike-terase-oblikovanje-ideje-knjiga-drevo-knjige-oblike-spirale-hiša-viktorijanski slog

slike-terase-oblikovanje-ideje-streha-terasa-elegantna-ekstravagantna-skulptura-črni konj

slike-terase-oblikovanje-ideje-bazen-razsvetljava-sredozemsko-gredice-grmičevje-zaščita zasebnosti

slike-za-teraso-oblikovanje-ideje-bazen-mediteransko-cvetje-rastline-travnik-naravni kamen-pergola

Spletno mesto Harolda Leidnerja