Poletje je pred vrati – teraso in vrt uporabite družinam prijazno

Oblikovanje dodatkov za dvorišče in vrtno pohištvo družinam prijaznih gugalnic

V topli sezoni vsi hrepenijo po počitnicah in prostem času, pa še najbolje je doma. Če preživite nekaj časa na svojem vrtu in otrokom omogočite nekaj svobode z varnim pohištvom – se to ne sliši čudovito po hladni sezoni? Zbiramo nekaj nasvetov o tem, kako lahko teraso in vrt uporabljate družinam prijazno in kako lahko območje za hišo naredite varno oazo dobrega počutja, da ga boste kar najbolje izkoristili.

Uporabite teraso in vrt družinam prijazno: vaš dom je idealen kraj za sprostitev

Dvorišče in vrt zasebnost zaslon ograjo plezalne rastline

Prvi sončni dnevi v letu so že za nami in zaradi njih ste si želeli več. Po dolgi zimi ni nič boljšega kot spet preživeti čas na prostem brez debele jakne. Nedeljski popoldnevi pod modrim nebom so z družino še posebej zabavni. Najlažji način za to je seveda preživljanje prostega časa v svojem domu – čudovite dni lahko preživite na vrtu ali na terasi.

Za starše in stare starše je pogosto nekaj najlepšega, ko otroci lahko prosto tečejo po vrtu. Da pa bo to delovalo brez skrbi ali stalnega nadzora, je treba vse zavarovati in postaviti otrokom prijazno. Na ta način otroci uživajo največ svobode in neodvisnosti pri igranju, kar seveda koristi tudi odraslim. Ponujamo nekaj predlogov, kako je mogoče zunanje območje oblikovati varno, a hkrati vizualno privlačno.

Naredite teraso in vrt varno za otroke

Nasveti za zaščito pred vetro na terasi in vrtu

Še posebej, če je terasa dostopna po stopnicah in je nekoliko višja od okolice, obstaja nevarnost padca. Za preprečitev padcev je potrebna ograja ali podobna zaščita. To lahko uporabimo tudi kot oblikovalski element: sedežna površina je vizualno ločena od preostalega vrta. Še en bonus je možnost pritrditve sadilcev na ograje, na klasičen način, na primer s pelargonijo.

Zaščita zasebnosti zaslona za dvorišče in vrt na vrtni ograji

Hkrati se lahko takšna omejitev uporabi tudi kot zaščita pred vetrom ali zasebnostjo, tako da lahko v vsakem vremenu sedite zunaj. Če to ni potrebno, je ograja, ki obdaja teraso, zelo lepa. Druga prednost tega je, da vrata, ki jih je mogoče vstaviti vanj, omogočajo, da je terasa popolnoma ograjena ali puščena odprta, odvisno od situacije, tako da lahko mali ali hišni ljubljenčki dostopajo do vrta.

Uporabljajte teraso in vrt družinam prijazno: bodite pozorni tudi na pohištvo in dodatke na prostem

Oblikujte svojo teraso in vrt Nasveti Pohištvo Zaščita zasebnosti Ograja

Prav tako je pomembna pravilna izbira talnih oblog, da se bodo mladi lahko neovirano igrali. Zelo trpežne kamnite ali izpostavljene betonske plošče so za to slabo primerne, saj obstaja večja nevarnost poškodb, če padejo. Če to že obstaja, lahko območje začasno prekrijete z gumijastimi preprogami ali mehkimi talnimi ploščicami, ki tudi zmanjšajo tveganje zdrsa, tudi če je mokro. Na voljo so tudi v vizualno privlačnem dizajnu.

Druga možnost je, da lahko tla iz lesenih desk zmanjšajo tveganje poškodb in hkrati izgledajo zelo elegantno. Edina pomanjkljivost tukaj je večje vzdrževanje, ki je potrebno, da se trajno izognemo drobcem lesa. Če je terasa izpostavljena močnemu vremenu, je les manj priporočljiv. Odvisno od posameznih okoliščin je zato pomembno izbrati pravi material za tla terase. Primer je na primer dobra tukaj pri prodajalcu gradbenega materiala BENZ24.

Ustvarite otrokom prijazno teraso in vrtne nasvete

Če se terasa nahaja malo stran od vrta, na primer v kotu hiše, se za ustvarjanje prijetnega vzdušja pogosto uporabljajo lonci za rastline in podobni dodatki. Paziti je treba, da nimajo ostrih robov. Prav tako ne smejo tvegati, da jih igrajo otroci. Zato bi morali biti dovolj težki in stabilni, da prenesejo tako igrive “napade”. Za takšne lončke z rastlinami izberite nižjo zasaditev, da otrokovim rokam ne podarite vzvoda, ki bi ga lahko podrli.

Enako velja za pohištvo na prostem: tu je idealno imeti nenevarne plastične stole ali stole fiksne klopi brez uporabe trdih robov.

Naj bo celoten vrt varen pred otroki

Lesena drevesa na dvorišču in vrtnem ribniku

Če je vrt odkrito dostopen s terase, mora biti v idealnem primeru oblikovan tako, da je čim bolj brez nevarnosti. Še posebej, če imate vrtni ribnik, morate paziti, da majhni nimajo neposrednega dostopa do vode. Rešetka iz kovinskega pokrova, po kateri se da hoditi, zagotavlja varnost in hkrati radovednim otrokom daje možnost, da od blizu raziskujejo mokri element. Enako velja za bazen na lastnem vrtu – za to je še posebej priporočljivo stalno pokrivalo, saj ponuja največjo varnost.

Celoten vrt mora biti seveda varno ograjen, da ne pobegne. Če je mogoče, izberite ozko ograjo brez konic. Poceni ograje z verigami na žalost predstavljajo nevarnost poškodb, zlasti pri poskusu plezanja.

Prav tako naši potomci ne smejo imeti dostopa do skladišč za orodje ali delavnic – tam shranjena orodja so jim pogosto bolj zanimiva kot njihove najljubše igrače.

Zunaj na vrtu!

Ustvarite otroke za zaščito terase in vrtnega bazena

Če so vsa prosto dostopna območja okoli hiše zaščitena otrokom prijazno, so dnevi na svežem zraku dvakrat bolj sproščujoči. Brez stalnega neposrednega nadzora se lahko potomci prosto gibljejo med hišo, teraso in vrtom ter delajo kolikor hočejo. Niti ni vam treba brez vrtnega ribnika kot oaze miru, če je le pravilno ograjen ali pokrit. Lokalni rekreaciji z družino nič ne preprečuje!