Spalnica v prašno roza barvi: ideje za barvne kombinacije kot stenske barve & Co.

Barve imajo pri oblikovanju notranjosti vedno posebno vlogo. V sobi določajo ton in vplivajo na naše razpoloženje in občutke. To morate vsekakor upoštevati pri barvanju in izbiri pohištva in dodatkov za dom. Mehke barve in prijeten tekstil na primer spremenijo spalnico v popolno mesto za polnjenje baterij, sprostitev in spanje. Ker je roza barva običajno povezana z romantiko in pozitivno, ni čudno, da si mnogi želijo svojo spalnico pobarvati v rožnato. Stenska barva stare vrtnice je še posebej priljubljena.

spalnica-temno-roza-stenske barve-belo-pohištvo

Barvne nianse roza so zelo raznolike in imajo lahko zelo različne učinke. Če pa ne želite, da bi bilo preveč dekliško in bleščeče, bi bila prašna roza dobra varianta. Če želite svojo spalnico oblikovati v prašno roza barvi, ste jo našli tukaj. V nadaljevanju boste izvedeli, kako izgleda barva stene stara roza in katere barve se ji najbolje podajo, tako da lahko mehki odtenek najbolje razkrije svoj učinek.

Kako izgleda barva temno rožnate barve??

Dusty pink je topla pastelna barva z rahlim odtenkom sive. Sivo običajno dobimo z mešanjem bele in črne barve. Več kot je črne barve, temnejša bo siva. Močnejša kot je siva komponenta v roza barvi, hladnejša je barva. Tako nastajajo svetle in temne nianse stare vrtnice. V barvah RAL je stara vrtnica pod številko RAL 3014 in spada v rdečo skupino (RAL 3000 – 3033).

Prašno roza stenska barva, bolj priljubljena kot kdaj koli prej

spalnica-mračno roza-toplo-krem-pohištvo

Brezčasen in plemenit, privlačen, a ne razgiban, sproščujoč, a hkrati vznemirljiv. Prašno roza izgleda zelo prijetno in ženstveno, ne da bi bila preveč otročja. Ima žlahten čar in ga zato ne moremo uporabljati le v otroških in najstniških sobah. Rožnato rožnato izgleda bolj odraslo kot rožnato, a vseeno vzbuja romantične občutke.

Prašno roza stenska barva za romantičen ambient v 38 slikah

Pravilno združite rožnato barvo – ideje za življenje in oblikovanje

V živo in slog s trendovskimi barvami 2016 – v modri in roza otroški barvi

spalnica-mračno-roza-ozadje-akvarel-videz

Dusty pink je rahlo zadimljen pastelni odtenek, ki lahko v spalnico vnese prijetno vzdušje. Barva izžareva določeno toplino in jo je mogoče enostavno kombinirati z različnimi življenjskimi slogi. Tudi če je temno roza pogosto povezana s posebnim vintage pridihom, se odlično poda tudi k sodobnim življenjskim slogom.

spalnica-mračno-roza-mladinska-soba-foto-ozadje

Stara roza je še posebej priljubljena kot barva sten. Odvisno od učinka, ki ga želite doseči v prostoru, in od tega, ali je odtenek svetel ali temen, lahko vse stene ali samo eno pobarvate v staro roza barvo. Temne barve sten je treba vedno uporabljati previdno, sicer se lahko soba zdi mračna.

temno roza-dekoracija-spalnica-senčniki-siva-stenska barva

Kot barvni poudarek ima bogata stara roza zelo eleganten pridih. Na trgu so zdaj ozadja z drobnimi vzorci, ki združujejo staro vrtnico z drugimi odtenki in poudarijo njen učinek z lepimi motivi. Tako enobarvna stena ne bi bila videti preveč monotona.

S katerimi barvami se usklajuje stara roza?

temno-roza-barvna-kombinacija-utišana paleta

Načeloma je mogoče staro roza lepo kombinirati z mnogimi barvami. Še posebej v povezavi z belo, sivo in rjavo se ustvarijo odlične barvne kombinacije. To so spet umirjene nianse in ne svetle barve. Stari rožnati toni so še posebej občutljivi in ​​zadržani.

Prašno roza in bela

spalnica-temno roza-design-oblazinjena posteljna preproga-zavese

Bela je simbol čistosti, jasnosti in lahko prenaša tudi čistočo. Prašno roza in bela sta čudovit sanjski par, ki izgleda brezčasen in miren. Poleg tega bela naredi sobe večje in svetlejše. Za to kombinacijo dobro deluje tudi rumenkasto bela.

Prašno roza stenska barva v otroški sobi, lesena tla, nadstrešek za otroško posteljico

Prašno roza in rjava

spalnica-temno roza-krem-bež-rjava

Stara roza in rjava imata nekaj skupnega: rdeč podton, zaradi česar sta oba še posebej topla. Da kombinacija ne bo videti preveč mračna, je treba za barvno shemo načrtovati svetlejšo barvo. Svetlo rjavi toni, kot so smetana, bež, kapučino ali taupe, izgledajo odlično poleg stare rožnate barve.

Prašno roza in siva

spalnica-mračna roza-siva kombinacija

Roza in siva je klasična in elegantna barvna kombinacija, ki je sveža in hkrati ne preveč vsiljiva. Barve se med seboj popolnoma ujemajo in se celo še bolj poudarijo. Siva označuje preprostost in nevtralnost, stara roza pa daje kontrast in pridih.

Spalnica siva roza barva sten svetlo sive zavese in posteljnina v roza barvi

Prašno roza in pastelno rumena

temno-roza-barve-kombiniraj-tople-barve-paleta

Roza in rumena je vesela barvna kombinacija, ki ustvarja lahkotno in sončno razpoloženje. To ustvarja nezahteven videz, ki bi bil lahko še posebej vabljiv v spalnici.

Prašni roza in jagodičasti toni

temno roza-barvna paleta-harmonizira-jagodičasti toni

Jagode imajo pogosto močne barve, včasih pa so jagodičasti toni, kot so bordo rdeča, robida in borovnica, bolj utišani. Barvna sliva pooseblja skrivnostno ekstravaganco in bi jo lahko uporabili kot kontrastno barvo svetlo staremu roza odtenku.

spalnica-mračno-roza-mladinska-soba-ozadje-geometrijski vzorec-odtenki

Geometrijski vzorci so trenutno zelo v modi in na steni vedno izgledajo zelo impresivno. Spretno odmerjene, so to vedno dobra zamisel za oblikovanje sten, ki jo lahko preprosto uresničite v štirih stenah. S pomočjo šablon in pravih barv lahko preprosto ustvarite čudovite vzorce.

Barva vijolična 

spalnica-temno-roza-siva-pregrinjalo-blazina

Roza se razbije v toliko odtenkov, da hitro postane zmedeno. Na primer, prašno roza se pogosto zamenjuje z barvo lila. Ampak to je bledo vijolična z rahlim modrim odtenkom. Ime izvira iz cvetnega sleza, ki ima tudi vijolične cvetove.

Temno roza barva stenske barve v spalnih omarah nad posteljo moderna viseča svetilka

stara-roza-barve-paleta-kombiniraj-sivo-modra

Trend barva v prahu roza – svetlejša od stare roza

spalnice-mračne roza-stenske plošče-lahki les-smetana-kombinacije

Ta poseben odtenek je nekje med bež in vrtnico, a mu je dodan tudi pridih marelice. To je odličen ton, ki izgleda čudovito občutljivo. Rožnato v prahu kot barvo stene je mogoče čudovito kombinirati s smetano in svetlim lesom.

spalnica-mračna roza-praškasta roza-smetana

Če torej iščete elegantno in brezčasno barvo za svojo spalnico, ste prišli na pravo mesto s staro roza barvo. Barva ni povezana le z ženskostjo, ampak tudi s pozitivnimi stvarmi in dobrim razpoloženjem. Takoj lahko začnete z nekaj dodatki za dom ali posteljnino v prašno roza barvi. Lahko kombinirate tudi zavese in blazine. Če ste malo pogumnejši in želite uresničiti sanje svojega dekleta, dajte svoji spalnici temno roza barvo!