V notranjost integrirajte visečo svetilko AIM LED: dolgi kabli so notri!

LED viseča svetilka-dnevna soba-črna-kavč-tla-stekleni elementi

Zakaj bi skrivali kabel svetilke, ko je lahko resnično v oči? Z LED visečo svetilko AIM by Flos kabelski gozd postane fascinanten oblikovalski element, ki pritegne pozornost. Znani proizvajalec Flos je že dolgo znan po visokokakovostnih lučeh, nenavadnih oblikovnih osnutkih in izdelkih s prvovrstno izdelavo. Oblikovanje bratov Bouroullec, Romana in Erwana, se je začelo leta 2013 in je od takrat razveselilo številne ljubitelje oblikovanja. AIM ima zagotovo potencial, da postane ikonična klasika razsvetljave. Brezčasno lepa in neverjetno vsestranska – tudi po dolgih letih ali celo desetletjih ne bo izgubila svoje privlačnosti. V nadaljevanju boste izvedeli, kaj oblikovalsko svetilko dejansko prepriča in kako jo je mogoče vgraditi v notranjost.

LED viseča svetilka AIM navdušuje s svojo vsestranskostjo

LED viseča svetilka aim-jedilna miza-črno-stropno-lesene letvice

Navaden, preprost in funkcionalen – LED viseča svetilka AIM podjetja Flos sledi trendu minimalizma v bivalnem prostoru, pri katerem gre predvsem za zmanjšanje na bistveno. Jasen oblikovalski jezik ustreza dobro premišljeni funkcionalnosti. Notranji navdušenci pa ne navdušujejo samo nad purističnim dizajnom. Z edinstveno serijo AIM brata oblikovalca kršijo dva temeljna načela oblikovanja razsvetljave: prvič, ni nujno, da luči visijo v središču prostora, drugič, kabli imajo lahko tudi estetsko funkcijo.

LED-obesek-svetilka-ciljna-dnevna soba-visok strop-dolg kabel

Osnovna ideja projekta je razviti svetilko, ki jo je mogoče prilagoditi najrazličnejšim zahtevam, da bi zadostila različnim potrebam po razsvetljavi. S svojim izjemno dolgim ​​kablom in premičnimi svetilkami, podobnimi žarometom, lahko visečo svetilko uporabljate prilagodljivo in kjer koli. Prosta poravnava in višina svetlobe omogočata neverjetno veliko skladb. Največja višina vzmetenja je 3 metre.

LED-obesek-svetilka-cilj-dnevna soba-stenska polica-beli-les-ventilator-svetlo siva-turkizna

Zasnova viseče luči ujame značaj žive rastline, ki jo je mogoče naravno prilagoditi okolici. 9 -metrski kabel in decentralizirano stropno vzmetenje omogočata, da se AIM v prostoru postavi zelo različno. Glave svetilk se lahko pritrdijo na poljubni višini s spremenljivim naklonom. Sestava svetilk na obesek tako omogoča individualno razsvetljavo in lahko v prostoru ustvari različna svetlobna razpoloženja.

LED-obesek-svetloba-dnevna soba-podeželska hiša-Sredozemlje

Svetilka Flos s kablom v formatu XXL je kot nalašč za dnevne sobe z visokimi stropi. Kabelske gugalnice, ki se prosto vrtijo, bolj spominjajo na umetniško instalacijo. Na ta način viseča svetilka postane umetniški predmet, ki pusti trajen vtis. Dizajnerska svetilka lepo reže tudi v pisarnah, kavarnah in restavracijah.

LED-viseča svetilka-cilj-jedilnica-dolga-jedilna miza-lesena plošča

V različici desnega vzmetenja dolgi kabli svetlobe AIM delajo čudeže. Ne glede na to, ali gre za svetilko z enim obeskom ali kot različica s tremi svetlobnimi glavami – z njo se lahko odlično igrate. V nadaljevanju vam prikazujemo nekaj odličnih primerov, kako lahko oblikovalsko svetilko harmonično vključite v notranjost.

LED-obesek-svetilka-za-jedilno-mizo-lov na oči-svetlejša-lesena-tla-črno-jekleno-okenski okvirji

Oblikovalci običajno izbirajo visečo svetilko AIM, kadar:

  • imaš visok strop. Luči so običajno obešene nižje in pritegnejo pozornost. Velika soba se ne zdi več prazna in dolgočasna.
  • rabiš malo poguma. Dolgi kabli dajejo svetilki ustvarjalen pridih in zagotavljajo potrebno piko na i v minimalistični zasnovi dnevne sobe.
  • povpraševanje po energetsko učinkovitih in prilagodljivih svetlobnih rešitvah. Zelo dolg kabel in decentralizirano vzmetenje omogočata obešanje AIM v velikem polmeru od stropa. Za razporeditev več luči s hkratno uporabo enega samega vira energije proizvajalec kot dodatno opremo ponuja tudi več nadstreškov. Svetilka je primerna tudi za osvetlitev posameznih predmetov.

LED-obesek-svetilka-cilj-jedilna miza-črno-oker-rumen-naslanjač

Viseča svetilka AIM LED izgleda zelo lepo v večnamenskem paketu nad dolgo jedilno mizo. Luči so obešene vzdolž mize. V tej jedilnici se na primer črna viseča svetilka popolnoma ujema s črno jedilno mizo. Rumeni oker naslanjači služijo kot prijetna barva.

LED-obesek-svetloba-cilj-kuhinja-črno-bela streha

Svetilka AIM je kot nalašč tudi za sobo s poševno streho, saj se višina vzmetenja svetilke lahko individualno prilagodi. To pomeni, da se svetilka prilega tudi pod posebno nizko poševne stropove.

LED-obesek-svetilka-dnevna-jedilnica-5-plamen

Strokovnjaki priporočajo združevanje več svetlobnih virov v eno sobo. Čim svetlejša in toplejša svetloba je primerna kot osnovna razsvetljava. To so oblikovali drugi glede na namen ali velikost prostora. Na ta način se lahko svetloba enakomerno in še posebej mehko porazdeli po prostoru.

LED-obesek-svetilka-kuhinja-mešanica v francoskem slogu

Tudi če viseča svetilka izgleda nekoliko industrijsko, se odlično poda vsakemu slogu pohištva. Ta primer prikazuje harmonično mešanico stilov in materialov. Delovna plošča iz marmorja, štukature in kuhinjska omara dajejo prostoru prijeten občutek s pridihom iz tridesetih let prejšnjega stoletja, jedilno pohištvo pa je sodobno oblikovano. Svetilka AIM nad kuhinjskim otokom se brezhibno prilega temu okolju.

LED viseča svetilka AIM v beli barvi

LED-obesek-svetilka-cilj-bela-jedilnica-estrih-tla-visoki strop

Premične glave svetilk so izdelane iz poliranega aluminija in so pobarvane v klasično črno ali belo barvo s tekočo barvo. Difuzor je narejen iz optičnega polikarbonata, notranji reflektor iz foto-vgraviranega ABS-a pa resnično sveti LED. Zatemni jih lahko z zatemnilnikom “Triac for LED”, ki ga prepozna Flos. Topla bela svetloba ustvarja prijetno vzdušje v prostoru.

LED-obesek-svetilka-cilj-spalnica-bela-svetlejša-lesena tla

Bela različica ima popolnoma drugačen učinek. Zaradi bele barve svetilka izgleda zelo plemenito in poudarja občutek zračnosti, ki ga vzbujajo nihanja kablov. Svetla lesena tla v tej spalnici zagotavljajo več udobja.

LED-obesek-svetlo-cilj-spalnica-bela-stena-ozadje

LED-obesek-svetloba-cilj-kuhinja-bela-siva-stenske barve-jeklo-zaščita pred brizganjem

Ker lahko svetlobne glave popolnoma prosto razporedite po prostoru, je možno, da je hkrati osvetljenih več področij. V tej kuhinji na primer dva vrtljiva senčnika oddajata neposredno, jasno svetlobo na delovno ploščo, tretji pa visi nad majhno, okroglo jedilno mizo.

LED viseča svetilka AIM kot en sam pogled

LED-obesek-ciljanje-branje-kotiček-individualno-eyecatcher

AIM izreže tudi lepo figuro, ki pritegne pozornost v bralnem kotu ali nad nočno omarico. Difuzor je mogoče poravnati glede na individualne želje in oddajati neposredno svetlobo točno tam, kjer je to potrebno. Lahko pa nastavite tudi posebne svetlobne poudarke in tako poudarite na primer arhitekturne elemente ali sliko.

LED-obesek-svetilka-ciljanje-branje-kotiček-individualno-lov na oko-les-stenske plošče

Že en sam svetlobni element zadostuje za osvetlitev temnega vogala, ker ima vrednost lumena 1020 lm ali 1250 lm. Lumeni kažejo, kako močna je svetilka. Pri približno 2700 Kelvinih AIM sveti toplo belo in ima sproščujoč učinek. Topla bela svetloba izžareva udobje in je zato popolnoma primerna za dnevno sobo ali prijeten kotiček. Več o razliki med hladno in toplo svetlobo lahko preberete tukaj.

LED-obesek-svetilka-individualno-hotelske-fotografije-črno-bela

AIM je danes mogoče videti v številnih kavarnah in restavracijah

LED-obesek-svetilka-cilj-kavarna-restavracija-leseno steno obložena okna

Prostori kavarn in restavracij ponujajo veliko možnosti za ustvarjalne rešitve. To je večinoma tudi za prostorne sobe, ki zahtevajo še natančnejše načrtovanje. Ključni predpogoj za uspeh: Vzdušje ne sme biti le prijetno, ampak tudi prijazno in svetlo.

Torej, če nameravate obiskati novo odprto kavarno, kjer bodo žarometi, podobni žarometom in dolgimi nihaji, takoj pritegnili vaš pogled, potem že veste-to je ultramoderna svetilka AIM LED iz FLOS-a!

LED-obesek-svetlo-cilj-kavarna-črno-sivo-rdeče-poudarki

LED-obesek-luč-cilj-kavarna-pekarna-eklektik

LED-obesek-svetilka-cilj-kavarna-vgrajena klop-blazina-led-trak