LED osvetlitev podjetja CoeLux simulira naravne vire svetlobe

LED-razsvetljava-notranja-razsvetljava-inovativna

Dandanes prebivalci velikih mest trpijo zaradi pomanjkanja prostora – težavo trenutno nekoliko urejajo nebotičniki. Kakorkoli, ponuja inovativno LED osvetlitev Obstaja tudi druga možnost – nižje kleti in pisarniški prostor omogočajo bivanje. Morda je sistem Coelux ravno prava rešitev za prej temne notranjosti.

LED osvetlitev z inovativnim konceptom

LED-razsvetljava-strop-temne-sobe-dnevna soba

Kompleksni sistem razsvetljave je bil zasnovan po več kot 11 letih raziskav. Cilj je bil jasen že od samega začetka – namreč, da LED svetilke posnemajo optični učinek sončne svetlobe in tako odpravijo klavstrofobijo in depresijo, ki običajno lahko povzroči temno notranjost z umetno svetlobo. Razvijalci upajo, da bi lahko tehnologijo uporabili za zdravljenje sezonske depresije (SAD). V bolnišnicah vidimo tudi veliko potencialnih aplikacij za zdravilo CoeLux, saj bi izboljšalo kakovost celotnega bivanja pacienta v smislu udobja in sprostitve. CoeLux ima velik potencial za obogatitev in revolucijo na različnih področjih življenja.

Tri komponente – svetlobni viri, ki simulirajo naravni svetlobni spekter, optični sistem, ki simulira oddaljenost od neba, in posebne nanostrukture, ki posnemajo sončne žarke – ustvarjajo popolno iluzijo. Kot je povedala vodja projekta dr. Paolo Di Trapani je sam pojasnil – s streho Coelux lahko sončno svetlobo uživate kjer koli.

LED osvetlitev omogoča bivanje tudi v temni notranjosti

LED-razsvetljava-stropna-razsvetljava-naravni-vir svetlobe

LED osvetlitev omogoča pisarno v zaprtih prostorih in naredi kleti bivalnimi. Tudi če fotografije niso dovolj – proizvajalec Coelux je posnel video za svoj projekt – in tam so prikazane nekatere neskončne možnosti uporabe. Ni čudno, da je Evropska unija projekt financirala z 2,5 milijona evrov in da so bili obiskovalci sejma za svetlobno in gradbeno tehnologijo leta 2014 v Frankfurtu popolnoma navdušeni..

Od leta 2021 bi morali biti na trgu na voljo sistemi, ki so zdaj v okviru proračuna za zasebne lastnike od približno 3000 evrov za nakup. V strop mora biti vsaj 1 meter vgradne globine, da se sistem lahko prilega vanj. Izum je še posebej primeren za temne prostore, kot so telovadnice in fitnes studii, letališča in garaže, pa tudi bolnišnične in pisarniške sobe. Tehnologija bi morala biti zanimiva tudi za fotografe, ki bi jo lahko uporabili za posnemanje naravnega vira svetlobe.

Sodobna strešna svetilka podjetja Coelux – na voljo v različnih dimenzijah

LED razsvetljava-notranja-kletna-stenska svetilka

Znanstveniki so oblikovali tudi različne variante, ki ponujajo različne položaje sonca v okvirju in različne vrste svetlobe: tropske, sredozemske in severne Evrope. Pod različnimi vpadnimi koti sonca se spreminjajo tudi barve in jakosti svetlobe. Modeli simulirajo tudi razdaljo med nebom in soncem.

– CoeLux 60 – tropska močna svetloba s strmim kotom 60 stopinj – hladna in kontrastna svetloba, velikost odprtine 1,2 kvadratnega metra.

– CoeLux 45 – uravnotežena sredozemska svetloba z ravnim kotom 45 stopinj

– CoeLux 30 – s toplejšo barvno temperaturo in ravnim, stranskim kotom 30 stopinj – za stensko vgradnjo.

Še vedno se razlikuje med CoeLux 45 LC z odprtino 0,5 kvadratnega metra, CoeLux 45 HC s trenutno največjo odprtino 1,5 kvadratnega metra in CoeLux 45 Square, ki je videti kot pravo okno 1 kvadratnega metra.

LED osvetlitev simulira sončno svetlobo

Led osvetlitev nanotehnološke sončne svetlobe

Vpad svetlobe lahko po želji popravimo

LED razsvetljava-pisarniška uporaba-sodobna

Obiskovalci frankfurtskega sejma so bili navdušeni nad projektom EU

LED-razsvetljava-inovativni-sistem-stropna razsvetljava

LED svetlobne plošče ustvarjajo vznemirljivo igro svetlobe in sence

Stropne stenske plošče z LED osvetlitvijo

Primeri uspešne izvedbe LED razsvetljave podjetja Coelux – v pisarni

Ideje za pisarniško stavbo z LED razsvetljavo

Kopalnica z navpičnimi ploščami podjetja Coelux

Ideje za umetno svetlobo kopalnice z LED osvetlitvijo

Svetla kopalnica z navpičnimi svetlobnimi ploščami

Ideje za oblikovanje kopalnice z LED osvetlitvijo

LED razsvetljava na hodniku

LED-razsvetljava-sodobno-odpravi klavstrofobijo

 Oblikovanje hodnika s strešno razsvetljavo

Ideje za osvetlitev sob z LED osvetlitvijo

LED-razsvetljava-sončna svetloba-empatizirati-Coelux

Več informacij na Coelux