Bolgarska obala Črnega morja ponuja številne možnosti počitnic

Bolgarska obala Črnega morja ponuja številne možnosti počitnic

Bolgarija je znana po zdraviliščih z neskončno dolgimi drobnozrnatimi peščenimi plažami. Turizem je v razcvetu, za vsakogar se najde nekaj – družine z otroki, mladostniki v zabavi, pa tudi ljubitelji narave, ki imajo raje sproščen in sproščujoč dopust. Bolgarska črnomorska obala pa lahko turistom ponudi veliko več, hkrati pa je znana po številnih številnih in raznolikih možnostih počitnic in zabave. Obala je dolga približno 380 km in z več kot 70 plažami ter številnimi zalivi predstavlja čudovito kombinacijo morskega in gorskega podnebja. Tukaj vam bomo poskušali predstaviti različne možnosti za popolne počitnice na črnomorski obali v Bolgariji, vaši Najbolj ustreza vašim potrebam.

Bolgarska črnomorska obala: kako najbolje priti do počitniške destinacije?

odletite v Bolgarijo na poletne počitnice

Najprej in zelo pomembno za vas odlične počitnice v Bolgariji sta prevoz in potovanje. Vsak dober dopust se začne z brezhibnim potovanjem. Vse nevšečnosti med potovanjem postavljajo slab ton za celotne počitnice. Zato morate imeti jasno predstavo o najboljšem načinu, kako priti do počitniške destinacije že od samega začetka, saj je od Nemčije (npr. Münchna) do Burgasa oddaljenih vsaj 2000 km.

Če želite na poletne počitnice odleteti v Bolgarijo, imate na voljo dve letališči – letališče Burgas in letališče Varna. Varna stoji na severni obali Črnega morja, Burgas pa zato pokriva južno obalo. To sta dve vozlišči, ki oskrbujejo turiste po celotni obali Bolgarije, zato se v poletni sezoni veliko dogaja. Tretje ciljno letališče pri iskanju bolgarske črnomorske obale je v prestolnici Sofiji. Od tam po avtocesti Trakia (A1) je do Burgasa nekaj manj kot 400 km ali 3,5 ure vožnje z avtomobilom.

Avtocesta Trakia vodi od Sofije do bolgarske črnomorske obale

Možno je tudi potovanje z lastnim vozilom, čeprav nekoliko počasneje. Stroški potovanja so povsem znosni, čeprav je treba načrtovati vsaj eno prenočitev. Tisti, ki pridejo z lastnim avtomobilom, imajo nato možnost, da se med počitnicami prosto gibljejo po državi in ​​si ogledajo veliko več ter obiščejo več krajev.

V Bolgarijo obstajata dve glavni poti (na primer spet iz Münchna). Prva vodi prek Münchna, Dunaja, Budimpešte, Beograda, Niša, Sofije in je sestavljena iz več kot 90% avtoceste. Vožnja skozi Srbijo ni nevarna, državljani EU pa lahko vstopajo in zapuščajo državo le z osebno izkaznico. Druga pot je nekoliko krajša in vodi skozi Avstrijo, Slovenijo, Hrvaško, Beograd, Niš, Sofijo. Tretja pot prek Romunije še vedno obstaja, vendar je ne priporočajo zaradi slabih razmer na cestah, pomanjkanja avtocest in dolgih čakalnih dob na mejah, zlasti pri dveh mostovih z Romunijo v Vidinu in Ruse. Državljani EU lahko vstopijo v Bolgarijo z osebno izkaznico ali potnim listom za obdobje treh mesecev.

Severna in južna črnomorska obala Bolgarije

Bolgarska obala Črnega morja na severu je slikovita s strmimi pečinami

Središča paketnega turizma so v bližini obalnih mest Varna (na severu) in Burgas (na jugu).

Črnomorska obala na severu je slikovita s strmimi pečinami in ozkimi zalivi ter osupljivimi razgledi, vendar so peščene plaže nekoliko manjše in temperatura morske vode je vedno nekaj stopinj nižja kot na jugu. Tu so glavna počitniška mesta – Sveti Konstantin i Elena, Zlati pesek, Albena in Rusalka (geografsko razvrščeni od Varne do romunske meje).

Južne črnomorske obale Bolgarije peščene plaže s kristalno čistim morjem

Po drugi strani pa v južni regiji obstajajo znana in velika letovišča, kot so Sončna obala, Elenite, Djuni itd. Tam lahko najdete čudovite peščene plaže s kristalno čisto vodo. Obe regiji imata svoj ogromen čar in od vas je odvisno, katera možnost vam je ljubša. Bolgarija lahko ponudi toliko, da boste z lahkoto našli tisto, kar iščete.

Najbolj znana mesta z največ obiskovalci sta Desperate Sun Position na jugu in Golden Sands na severu Bolgarije. Znani so po nočnem življenju in številnih različnih lokacijah za zabave ter po dejavnostih, ki potekajo 24 ur na dan, kjer si lahko privoščite. Čeprav so ta naselja znana po svojem norem življenju in zabavah, je 70% gostov družine z otroki. Mesta so precej velika in takoj, ko nimate hotela tik ob diskoteki, pravzaprav ni tako glasno. Toda tudi če se ukvarjate z zabavami in nočnim življenjem, boste v velikih letoviščih zagotovo zelo uživali!

Rezervirajte potovanje kot paket ali posamezno?

Najemite zasebno počitniško hišo tudi z bazenom v bližini večjih letovišč

Vprašanje se postavlja le ljudem, ki upajo na nižjo ceno. Posamezne posameznike komaj zanimajo počitnice. Primerjava stroškov ni nezanimiva in je večinoma v prid počitnicam, ki jih sestavite sami.

Če iščete družinam prijaznejše možnosti, lahko počitnice organizirate posamično, tako da se odpravite v kakšno od manjših letovišč ali celo najamete zasebno počitniško hišo z bazenom v bližini večjih letovišč. Najem zasebne počitniške hiše ali stanovanja je resnično praktičen, saj so običajno bolje opremljeni kot hotelska soba in imajo običajno svojo kuhinjo. Na spletu je veliko različnih možnosti in številne izbire in ponudbe, z malo potrpljenja in raziskovanja pa lahko poiščete in rezervirate svoj sanjski dom. To vam in vaši družini omogoča počitek in sprostitev, ki si ju nazadnje zaslužita.

Primerjava stroškov (pavšal v primerjavi s posameznikom) ni nezanimiva in je večinoma naklonjena počitnicam, ki jih sestavite sami.

Staro mestno jedro Nessebar XII - IX desetletje pr

Poleg poletnih počitnic na Črnem morju obstajajo v Bolgariji tudi številne druge možnosti za družinske počitnice, oglede in oglede, kulturni turizem, zdravilišče in wellness, mestni turizem itd..

Za tiste, ki jih zanima kultura

Kulturni turizem je v Bolgariji zelo dobro razvit. Tu je povsod toliko za videti in raziskati. Starodavne artefakte, zgradbe in znamenitosti lahko najdete povsod. Bolgarska črnomorska obala je starodavno naselje, v katerem živijo številni narodi in civilizacije. Tu so svoje sledi pustili Tračani, Grki, Rimljani in Turki. V Varni in Burgasu sta zgodovinska muzeja, v starem mestnem jedru Nessebarja pa je tudi zelo lep arheološki muzej. Najstarejši eksponati izvirajo iz XII – IX desetletij pred našim štetjem. Poleg tega sta stari mesti, kot sta Nessebar in Sozopol, ki obstajata le v Bolgariji, sami po sebi kulturna atrakcija. Mesto Varna izvira iz starodavne tračanske naselbine, ki so jo rimsko in bizantinsko plemstvo pozneje raje izbrali kot letovišče. Burgas je tudi mesto z 2000-letno zgodovino, ki si jo lahko ogledate v številnih muzejih in cerkvah.

Mestni turizem Pristanišče pristanišča Burgas

Mestni turizem

Druga priljubljena vrsta turizma je mestni turizem. Običajno se izvaja v večjih mestih, kot sta Varna in Burgas. Mnogi se za te destinacije odločijo, ker so do njih zelo enostavni, zelo večnamenski in včasih celo boljši od manjših letovišč. Eden glavnih razlogov, da so ta mesta tako priljubljena med turisti, je dostopnost. V Burgas je veliko lažje priti kot na primer v Nessebar. Do teh velikih mest in dveh glavnih letališč vodijo številne ceste.

Rastoča pristaniška mesta imajo tudi nočno življenje prave evropske metropole.

Počitnice v Bolgariji s finim peskom in modrim morjem

Kot verjetno že vidite, ima Bolgarija res različne in edinstvene možnosti za počitnice in turizem. Velika raznolikost bolgarskih počitniških naselij lahko veliko ponudi. Posamezniki bodo tu našli poceni, a odlične možnosti za poletne počitnice v Bolgariji.

Ne odlašajte in poiščite popolne počitnice v Bolgariji, prepričani smo, da boste tam našli točno tisto, kar potrebujete.

Poletne počitnice v Bolgariji zasebna počitniška hiša z bazenom