Stol iz kitovega usnja, ki ga navdihuje morje

Kitov usnjeni stol-by-Maximo-Riera-črno prešit

Pravo umetniško delo, vendar ustvarjeno s praktičnim namenom, nas popelje v globine oceana, kjer zmagujejo kiti. Od Stol iz kitovega usnja je posvečen tem izjemno lepim morskim sesalcem. Imate španskega oblikovalca Maximo Riera navdihnjen za oblikovanje umetniškega dela, ki ne služi le kot praktičen stol, ampak nas vodi tudi v skrivnostni morski svet, v katerem živijo pravljična bitja.

Stol iz kitovega usnja Avtor: Maximo Riera

črno-usnjen-stol-by-Maximo-Riera-kitova plavuti

Maximo v svojem studiu v Cadisu vsak dan oblikuje različne barve in oblike. Njegovo delo prikazuje prevladujoč vpliv abstraktnega impresionizma in pop gibanja v umetnosti. Navdih popotovanj po karibskih otokih, opazovanja in vtisi se spreminjajo skozi slikarsko perspektivo. Rezultat je tak Kitov usnjeni stol Maximo Riera, kot poklon modremu kitu, največji živali na svetu.

Stol iz kitovega usnja z jasno idejo

Kolekcija živalskega usnja-kita-Maximo-Riera-živali

Povezava z morjem je za slikarja zelo pomembna, podoba modrega kita pa je prepoznana kot simbol razumevanja med živalskim in človeškim svetom. Je na svoj način izjava o potrebi premagovanja težav in preživetja v naravi in ​​v človeškem življenju.

Kitov-usnjeni-stol-by-Maximo-Riera

Od Stol iz kitovega usnja spada med umetniške predmete v notranjem oblikovanju. Zaradi svoje velikosti je idealen za odprte, široke prostore. Kitova plavuti ustvarja silhueto stola in služi kot naslonjalo. Zgornji del je upognjen nazaj in daje dinamično perspektivo in privlačen videz.

Drugi kosi iz živalske zbirke Maxima Riere

živalska zbirka-usnjeni stoli-by-Maximo-Riera

Oblikovalec kitovega usnjenega stola vztraja pri zamisli, da bi njegovo umetniško delo opozorilo na odgovoren ribolov, in poziva k prenehanju stalnega upadanja populacije teh ogroženih živali. “Nevednost je mati strahu,” je pojasnil avtor Moby Dicka Herman Melville. In umetnost se kliče, da bi jih pregnala.

B. Angelov

Cortiça – ergonomsko oblikovan ležalnik iz plute, ki ga je izdelal Daniel Michalik