Odprta omara – funkcionalno in dekorativno izboljša prostor

odprta garderobna omara-večbarvne-zavese-stenske police-torbe-čevlji-obešalniki-fotelji-blazine-škatle za shranjevanje

Ali sanjate, da bi zjutraj vstali, se sprehodili do garderobne omare in v miru izbrali svojo obleko? A odprta garderoba je odličen organizacijski sistem, ki vam prihrani nered in vam daje popoln pregled nad vašo garderobo, čevlji in dodatki. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj odličnih in privlačnih idej za odprte omare v velikih in majhnih prostorih.

Odprta garderoba – funkcionalna in razkošna

odprta garderobna omara velika-luksuzna-lestenec-garderobna-stolica-usnjeni viseči sistem-predali-dostopni

Vgradna omara je sanje mnogih žensk in moških in je pogosto povezana z razkošjem in bogastvom. Nedvomno si boste želeli preizkusiti in združiti, saj vsi vzorci in materiali vse predstavljajo na jasno urejen način. Uresničitev odprte garderobe je veliko lažje, kot si mislite.

Odprta omara v velikih prostorih

odprta garderobna stena-črna-elegantna-polica-sistem-palice-obešalniki-box-window sprednji stol-talna svetilka

Imate veliko stanovanje in celo neuporabljeno sobo? V takšnih prostorih lahko s pravilnim načrtovanjem preprosto ustvarite svojo popolno garderobno omaro in optimalno izkoristite prosti prostor. Nekdanjo študijsko ali otroško sobo lahko na primer uporabite kot odlično garderobo.

Odprta garderoba za družino po barvah

odprta garderobna omara-veliki-leseni-preprogi-izbrani-pari-čevlji-škatle-revije

Zaradi odprte konstrukcije garderobe in predstavitve notranjosti se soba zdi nekako živahna in vabljiva. Garderoba postavlja vsa vaša čudovita oblačila v središče pozornosti, izgleda elegantno in izžareva razkošje. Vgradna omara je prav tako zelo praktična. Ponuja dovolj prostora za shranjevanje posameznih vrst oblačil za vse družinske člane.

Elegantna notranjost

odprta omara-klop-ogledalo-kopalnica-umivalnik-oblačila-čevlji-srajce-obešalniki-razsvetljava

Logično razvrščanje, po vrstnem redu oblačenja ali oblačil, razvrščenih po barvah, da prostoru nekaj takega. Udobno se namestite. V garderobo postavite majhno klopco, nizko omarico, stolček ali puf. Obstoječi sedeži vam bodo olajšali obuvanje in so preprosto del garderobne omare.

Odprta omara z elegantno osvetlitvijo

odprta garderoba-majhna klop-razsvetljava-lestenec-police-sistem-čevlji-okno-vaza-dekoracija

Svoja nova oblačila lahko preizkusite s prijatelji na kozarcu šampanjca in se preprosto zabavate. Vsaka garderobna omara potrebuje dobro in ustrezno osvetlitev. Vsaka garderoba nima dnevne svetlobe, zato lahko sobo opremite z umetno razsvetljavo, ki oddaja svetlo in naravno svetlobo.

Napol odprta garderobna omara 

odprta omara-kopalnica-omara-kopalnica-tuš-umivalnik-barvita-napol odprta omara-kotiček vrat

Če vaše stanovanje nima dodatne sobe, lahko nastavite garderobno sobo, kjer je prostor. Vgradno omaro lahko na primer vgradite v kopalnico ali na hodnik in jo prilagodite svojim osebnim potrebam. Če razmišljate o zaščiti pred prahom ali pa preprosto ne želite razkazovati vsega iz notranjosti omare, je morda smiselno, da nekatera območja hranite za zaprtimi vrati.

Spalnica z elegantno garderobo 

odprta omara-velika-razkošna-stenske police-steklena vrata-spalnica-strešno okno-svetla toaletna miza-stol-ogledalo

Pokažite svoje nove čevlje ali barvne majice na odprtih policah in shranite stvari, kot so perilo in dodatki. Odprto omaro v spalnici lahko na primer ločite od preostalega prostora z drsnimi vrati ali, kot tukaj, s steklenimi vrati. Skozi steklo je vaša dobro organizirana garderoba videti super in elegantno, tako kot v butični trgovini.

Garderobna omara kot pregrada za sobo

odprta garderoba-classy-predelne steklene-kovčke-srajce-obleke-čevlji-spalnica-posteljna-klobuki-poslovna

Odprta omara se lahko uporablja tudi kot elegantna pregrada za sobo. Preprost sistem omar, prostostoječ ali pritrjen na stekleno pregrado, izgleda popolnoma prvovrstno. Predelna stena ločuje zasebno območje od drugih prostorov in daje občutek zaščite.

Vgradna omara z ogledalom

odprta omara-minimalistična-spalnica-ogledala-predali-mačka-drsna vrata-okno kopalnice

Če imate v svoji spalnici še vedno prostora na steni, lahko postavite majhno, odprto omaro s palico za obešanje in nekaj predalov, v kateri imate pripravljena oblačila za naslednji dan. Tako si lahko zjutraj vzamete čas zase, za dolg zajtrk ali kavo.

Garderoba v nežno beli barvi

odprta garderoba-elegantna-črno-bela-elegantna-spalnica-škatla-preproga-postelja-nočna svetilka

Ta kotna garderoba izgleda elegantno, elegantno in zaradi izbire bele barve nekako ženstveno. Če želite videti svoja oblačila v pravih barvah, izberite svetle in subtilne barve za sprednje strani omare. Seveda, če se v svetlih barvah počutite udobno, vam ni treba brez najljubše barve. Ne pozabite pa, da nekatere svetle barve ponarejajo pravo barvo vaših oblačil.

Optimalno izkoristite stensko nišo

Odprta omara-spalnica-stenske škatle za shranjevanje-ogledalo-komoda-postelja-blazina-stenska dekoracija-okno

Neporabljene niše so idealna rešitev za vašo garderobno omaro v spalnici. Odvisno od velikosti prostega prostora lahko nastavite police in ograje za oblačila z obešalniki ter optimalno izkoristite prostor. Mimogrede, ogledalo ne sme manjkati v vsaki odprti garderobi. Ogledalo lahko pritrdite na vrata ali neposredno na omarico, lahko pa ga ležerno naslonite na steno.

Odprta omara pod nagnjenim stropom

odprta garderoba-podstrešje-nagnjena-klop-nakupovalne-torbe-škatla-oblačila-ženski-kopalni plašč

Pridobite čim večje ogledalo, v katerem se lahko popolnoma vidite. Prostor pod poševnimi stropi je mogoče tudi praktično spremeniti v garderobno omaro. Ta prostor običajno ni v celoti izkoriščen in s pravim regalom in omarami ta dragoceni prostor za shranjevanje ne bo izgubljen.

Prijetno presenečenje za vrati

odprta garderoba-vhodna-otroška soba-vrata-dodatki za lase-plastične-škatle-škatla-čevelj-organizator-obešanje

Odprta garderoba ni le funkcionalna in udobna, lahko je videti tudi zelo srčkana. Pokažite majhna, barvita oblačila in dodatke in zagotovo boste stopili vsako srce. Če želite otroško garderobo zaščititi pred prahom in jo ločiti z vrati, lahko vrata uporabite tudi kot prostor za shranjevanje in hkrati za dekoracijo.

Ustvarjalno oblikujte garderobne omare

Odprta garderoba-otroška soba-soba za dekleta-kolo-pletene košare-obesek-luč-palica-karton-stenska dekoracija

Odprta omara v otroški sobi ni le funkcionalna, lahko je tudi zelo dekorativna. Naj vaša ustvarjalnost teče prosto, saj odprta garderoba ni standardizirana. Staro kolo, likalna deska, nekaj škatel in nekaj drobnih obešalnikov za oblačila naredijo otroško sobo edinstveno na brezskrben način.

Mladinska soba s garderobo

odprta garderoba-spalnica-škatle-palice-previjalna-zavesa-preproga-blazina-škatla-krpe-teddy

Z več teleskopskimi palicami lahko v majhnem prostoru sami zgradite odlično, odprto omaro, ki prihrani prostor. V mladinski sobi bo takšna garderoba vrhunec sobe. Vsak mlad človek bo navdušen nad svojo garderobo, ki jo lahko sestavite v trenutku.

Postavite navpično v majhno sobo

odprte omare-viseče police-lesene-oblačila-torbe-čevlji-škatle za shranjevanje-moški-majhna-stenska-niša

Če v sobi nimate veliko prostega prostora, je vredno razmisliti, kaj pravzaprav želite postaviti v omaro. Ali običajno zložite oblačila ali potrebujete čim več nosilcev za oblačila? Pritrdite polico na steno in shranite svoje stvari navpično. Tako prihranite prostor in vaša oblačila lahko še vedno svetijo.

Odprta omara z zaveso

odprte omare-zavese-neprozorna-rjava-krem-komoda-predali-srajce-superge-barve različnih barv

Lahko tudi sami poceni zgradite garderobno omaro in z malo sredstev dosežete dramatičen učinek ter ustvarite popolnoma organiziran prostor za shranjevanje. Vrata omare zamenjajte z zavesami v dveh kontrastnih barvah in vstavite predalnik v pravi velikosti.

Enostavna rešitev za modne dodatke na vratih

Odprte omare-dizajn-šali-krpe-ščipalke-obarvane-vzorec-praktična-lesena deska

Včasih majhne stvari ustvarjajo nered v omari, a se tam tudi izgubijo. Lepo vabljeni, da na notranjo stran vrat pritrdite držala za brisače in pospravite manjše dodatke, kot so brisače, rute ali kravate, ne da bi se mečkali. Z leseno desko in nekaj ščipalkami lahko sami oblikujete odlično držalo.

Odprto garderobo dobro organizirajte

odprta-omara-elementi-izvlečni-predal-razdelitev-vezi-črtice-pikčasti-pas-škatla-knjižica-mapa

Takšne pripomočke lahko lepo ali ohlapno shranite v predalu z ustreznimi pododdelki in jih po potrebi vedno imate pri roki.