Leseni kmečki kavč znamke Riva iz Italije

sodobno pohištvo iz Italije

Kako zanimiva in izredna kombinacija. Ta kavč “Utah” predstavlja sodobno in ustvarjalno uporabo tehnologije recikliranja. Ta zelo sodoben, lesen, kmečki kavč ne navdušuje le s svojo estetiko, ampak tudi s svojo zgodovino. Leseni elementi tega kavča so dejansko recikliran les iz lagun v Benetkah.

Sodoben kmečki kavč znamke Riva iz Italije

sodoben rjav usnjen kavč

Te lesene plošče, imenovane briccole, se uporabljajo kot označevalnik skozi lagune. Briccolena je treba vsakih 10 let zamenjati z novim. Stari les izgleda edinstveno in kiparsko zaradi dolgega časa v vodi – umetniškega dela narave. Les se obdeluje in nato kombinira z usnjem – tako nastane sodoben lesen kmečki kavč.

Rustikalna zofa iz recikliranega lesa

inovativno pohištvo - kavč

Mešanica med starim in novim materialom izgleda vznemirljivo in elegantno. Običajno kmečki kavč ne ustreza vsakemu prostoru, lahko pa ga tudi preprosto kombiniramo s sodobnim pohištvom. To je še posebej primerno kmečki kavč za minimalistično notranjo opremo.

Toplota usnja in patina lesa sta vabljiva in prijetna. Slog je drzen, a hkrati nežen in udoben. Riva je italijansko podjetje, specializirano za proizvodnjo ročno izdelanega lesenega pohištva. Ali kot pojasnjujejo oblikovalci sami: »Recikliranje je pomembno. V tem pomembnem zgodovinskem trenutku želimo reciklirati les, ga znova odkriti in ustvariti dizajn za prihodnje generacije “

stilski usnjeni kavč