Naredite resice sami – navodila in kaj lahko iz njih naredite

Naredite resice sami navodila-nasveti-ideje-tinker-sadilnik-košara-pisane-barve

Kar je bilo pred nekaj leti staromodno in značilno za babico, je zdaj spet v modi: rese, kakršne poznate po zavesah, prtih in drugih dodatkih za dom. Zdaj se ne uporabljajo le za pohištvo, ampak se uporabljajo tudi za izdelavo nakita, obeskov za ključe in drugih stvari. Dekorativni elementi, znani tudi kot rese, se lahko uporabljajo na različne načine, zato so vse bolj domači in se uporabljajo za različne rokodelske projekte. Se vam zdi, da bi sami naredili resice? Potem je to vaša priložnost, da preizkusite naslednje ideje z navodili.

Reste si sami izdelajte iz volne

sami si naredite rese z volno-idea-easy-tinker-coral

Tradicionalno so resice izdelane iz volne. To je verjetno najcenejša možnost. Če želite bolj elegantno, lahko uporabite tudi svileno nit. Sicer pa je naloga neverjetno enostavna in tudi hitro opravljena, zato lahko v kratkem času naredite veliko število resic. Postopek je podoben kot pri domačih pomponih. Torej, če že imate izkušnje z njo, se boste zelo hitro navadili in nikoli ne boste dobili dovolj obrtne ideje. Če želite sami narediti resice iz volne, sledite tem navodilom:

Naredite si res preprosta navodila za volnene niti

Lahko uporabite samo prste za izdelavo resic ali uporabite kos lepenke kot orodje. V obeh primerih je izbrana nit ovita okoli prstov ali kosa kartona. Širina kartona je odvisna od tega, kako dolgo želite izdelovati resice. Ko uporabljate prste, samo spremenite število prstov, okoli katerih ovijete nit.

Kako narediti zapestnico iz makrameja – preprosta navodila za začetnike

Nakit iz zapirala za pločevinke – dodatki za recikliranje

DIY zapestnica iz lepih, pisanih kroglic rocailles

sami naredite resice-preproste škarje za rezanje kartona

Če ste volneno nit večkrat ovili okoli pomoči, tako previdno odstranite zanke. V zgornjem delu zavežite nit okoli zanke in naredite vozel. Načeloma dobite dve zanki – manjšo in večjo. Nato na najnižjem koncu odrežite večjega, da dobite resice. Vendar ne odrežite zgornje zanke. To lahko uporabite, če želite iz kitke narediti obesek in ga z njim obesiti.

Resice iz usnja naredite sami

rese-izdelaj si-semiša-umetno usnje-svetlo-modro-zlato-verižico

Izdelava usnjene kitke je tudi zelo preprost projekt DIY. Za ročno delo z usnjem seveda najprej potrebuješ kos usnja. Širino izberete sami, odvisno od tega, kako dolga mora biti vsaka kitka. Pripravite pravokoten, torej podolgovat kos. To mora biti narezano, da se ustvarijo obrobja. Če želite to narediti, na vrhu izmerite trak katere koli širine, ki ga lahko označite s črto svinčnika.

tassels-do-it-yourself-beginner-tinker-idea-keyring

Potrebujete tudi kos usnja, podobnega vrvici, iz katerega lahko naredite zanko za obešanje. To lepite na zgornji rob kosa usnja, potem ko ste ga razrezali do črte. Nato po istem traku razmažite lepilo, nakar začnete valjati usnje. Pazite, da ničesar ne premaknete. Zdaj pustite, da se lepilo dobro posuši in končali ste.

resice-naredi sam-usnje-črno-resaste-izrezan-obesek za ključe

Zdaj lahko z zanko pritrdite obesek za ključe. A verige ali druge pripomočke lahko tudi dobro pritrdite, tako da lahko resice uporabite za različne namene. Prav tako lahko sami izdelate rese iz sintetičnega usnja. To ni pomembno za posamezne korake. In ker so kakovostni izdelki zdaj na voljo tudi za umetno usnje, tudi v življenjski dobi ni velike razlike.

Narežite resice sami – navodila za usnjeno vrvico

Hišice za izdelavo resic, izdelane sami, iz semiša

Ne glede na to, ali gre za pravo usnje, umetno usnje ali semiš, so materiali na voljo tudi kot praktična vrvica. Tako si lahko prihranite potrebo po rezanju obrobja tako, da pri izdelavi resic preprosto uporabite usnjeno vrvico. Narejene so, kot da uporabljate volnene ali druge niti.

rese-naredi-sam-mini-svilene niti-dekoracije-ideje-navdih

Ne glede na to, kateri od omenjenih materialov, lahko sami izdelate različne velike resice, kot je bilo že omenjeno. Posebno priljubljene so tudi majhne resice, ki jih lahko uporabimo kot okras za različne namene. Navsezadnje je odvisno od učinka, ki ga želite doseči. Oblikovanje naslednjega projekta postane bolj subtilno, če sami izdelate mini resice, večje pa pritegnejo več pozornosti.

S biseri naredite sami rese

Tassels-do-it-yourself-make-wood-beads-modern-design

Če so vam res res malo dolgočasne resice, naj vas popestrijo drugi nakit in pripomočki za ročna dela, ki jih naredijo bolj individualne. Za to so na primer biseri odlični. Te lahko vključite na več načinov. Vse možnosti pa je enostavno posnemati. Druga možnost je, da bisere preprosto navijemo na vrh niti. Za lažje navoj je najbolje uporabiti iglo.

rese-naredi-sam-kroglico-idejo-elegantno-nakit-okras

Druga možnost je, da lahko v celoti naredite rese iz biserov, vendar to traja več časa, odvisno od tega, ali uporabljate velike ali drobne bisere. Za to oblikujete številne biserne ogrlice, ki jih nato vse skupaj povežete v kitko. Zaključek je biserna kapica, ki bi morala biti idealno opremljena z ušescem. Naredili ste izvirne resice.

Naredi sami rese – ideje za projekte

rese-naredi sam-domači pribor-zavese-okrasi-tekač-mizo-okras-krpo

Končane rese lahko, kot že omenjeno, uporabite na kakršen koli način. Ne samo, da lahko z njo okrasite zaveso, tudi venček z resicami je videti zelo elegantno in ne more le popestriti določenih površin na zabavi. Če bi radi sami naredili venec iz kitk, lahko uporabite zgoraj omenjene materiale, pa tudi papir. Na primer, vsako kitko privijte na vrvico. Da ne bi zdrsnili, povežite vozel pred in za rese. Lahko pa jih tudi prilepimo na nit ali širši trak. Oblikujte prevleke za vzglavnike, odeje, namizne tekače, košare in karkoli drugega, na kar se spomnite. Tako kot lahko okrasite z bobble in bobble trakom, deluje tudi z resicami.

rese-naredi sam-nakit-modni-dodatki-zapestnice-uhani-čevlji-ogrlica

Ali pa bi morda radi izdelali izviren nakit? Potem lahko sami naredite uhane s kitkami! Majhni, prijazni dodatki so čudovito primerni tudi kot obeski za zapestnice ali ogrlice. Z njimi lahko okrasite tudi torbo, denarnico ali celo čevlje in svoje modne dodatke polepšate. Pokažite svoje domače resice po vsem svetu, združite različne dolžine in barve in ustvarite celotno zbirko modnih in domačih dodatkov DIY.