Naredi sam brez plastičnega dežnega plašča s kapuco – kako enostavno narediti iz plastičnih vrečk

Zdaj, ko se bliža september, se nekateri zavedajo, da konec poletja ni predaleč in da je mogoče pričakovati vse več deževnih jesenskih dni. Dežni plašč, dežna jakna ali dežni pončo so koristne stvari, saj nas ohranjajo suhe, medtem ko opravljamo naloge in se premikamo od A do B. Ali zunaj vedra iz vedra in moraš kmalu ven, pa nimaš dežnega plašča? Naredite si ga sami iz preprostih plastičnih vrečk. Pokazali vam bomo nekaj navodil, s katerimi lahko sami naredite plastični dežni plašč ali dežni pončo brez šivanja.

Tinker plastični dežni plašč in pončo - preprosta navodila

Naredite svoj plastični dežni plašč iz vreč za smeti

Naredite svoj plastični dežni plašč iz plastičnih vrečk

Odvisno od tega, kako velika je vreča za smeti, lahko naredite tako dolg dežni plašč kot tudi krajši. Ker so takšne vrečke na voljo v različnih velikostih, je dežni plašč mogoče izdelati celo za otroke.

Plastični dežni plašč iz vreče za smeti - izrežite elemente

  • velike vreče za smeti
  • ognjevarna podlaga (npr. lesena deska)
  • Železo
  • Merilni trak
  • Edding
  • škarje
  • Pergamentni papir
  • Jakna v primerni velikosti kot šablona

Deli za jakno zvarite skupaj z likalnikom

Odprite plastično vrečko (vendar ne ločite dveh plasti!). Razširite jakno kot predlogo in prenesite svoje meritve v vrečko – dolžine rokavov, razdalja od rokava do spodnjega roba, razdalja od stranskega šiva do zadrge itd.). Nato izrežite vse po obrisu. Na koncu bi morali imeti dva dela spredaj, en del zadaj in dva rokava.

Izrežite kapuco za plastični dežni plašč in jo lepite

Zdaj morate skupaj zvariti dele za plastični dežni plašč. Kot vodilo na plastični foliji narišite črte na razdalji od zunanjega roba. Na folijo položite papir za peko in po robovu zlikajte. Papir za peko preprečuje lepljenje folije na likalnik. Vse dele zlepite skupaj. Za rokave vstavite kos papirja za peko in ga potisnite v odprtino za rokave v plašču. Nanjo položimo pergamentni papir in tudi rokave zvarimo na plašč.

Domači plašč kot zaščita pred dežjem s plastično vrečko

Če želite dežni plašč s kapuco, lahko zdaj dodate še enega. Če želite to narediti, izrežite dolg kos folije enake širine kot ovratnik in dve četrtini kroga, ki ga postavite na stran dolgega kosa. Te krožne četrtine prilepite na dolg kos in nato vse skupaj prilepite na plašč. Plastični dežni plašč je pripravljen!

Nosite pončo v dežju – DIY ideja s plastično vrečko

Naredite dežni pončo hitro in enostavno

Dežni pončo je še lažji, ker zanj ni treba kositi rokavov. Spet boste potrebovali plastično vrečko. Velikost vrečke izberete glede na to, kako dolg naj bo plastični dežni plašč ali pončo.

Razprite vrečko za smeti, tako da je kvadratna pred vami. Izrežite luknjo za glavo tik nad presečiščem dveh diagonal. Ta luknja ne sme biti popolnoma okrogla. Stran, obrnjena proti hrbtu ponča, naj bo nekoliko bolj ravna. Pazite tudi, da luknja ne bo prevelika. Zato je bolje, da ga najprej pomanjšate in nato po potrebi poskusite povečati.

Shema dežnega ponča z ovratnikom ali kapuco

Zdaj lahko dodate ovratnik ali kapuco. V zgornji shemi lahko vidite, katere oblike morate izrezati v ta namen. Širina mora biti enaka obsegu luknje za glavo. Višino določite z merjenjem vratu (kam naj seže ovratnik?) Ali z razdaljo od vratu do vrha glave in jo nato prenesete na folijo.

Za pokrov plastičnega dežnega plašča ali ponča: bolje je, da je nekoliko večji kot premajhen. Za udobje naj sedi ohlapno in ne pretesno na glavi. Na koncu pokrov ali ovratnik zlepite z likalnikom. Kako to deluje, si lahko ogledate v zgornjih navodilih za dežni plašč. Folijo položite na toplotno odporno površino, pokrov / ovratnik postavite okoli odprtine in elemente zvarite skupaj.

Udoben pončo s kapuco, ko dežuje