Vrnite se v navdih za tihožitje iz sodobnega oblikovanja

Grozdje-vinski kozarci-prti-temne barve

Se spomnite svojega likovnega pouka v šoli, ko smo morali najprej narediti skico, tako da smo si ogledali knjigo, jabolko in cvet, nato pa jih poskušali pravilno naslikati? Ta lekcija v tihožitju je že zdavnaj minila, a ko gre za sodobno oblikovanje, je to to Vrnite se v tihožitje in enostransko poskušamo iz tega črpati navdih, kajti tihožitje lahko res obrne naše ure nazaj! Na odličen način! Nedavna ponovna oživitev v fotografiji izdelkov je v ospredje postavila geometrijske oblike, drzne barve in kiparske oblike ter vsakdanje predmete in umetniške skupine dvignila na nove višine!

Vrnite se v tihožitje– sodoben dizajn

Tihožitje-riba-pisana varianta

V današnjem prispevku si ogledujemo nekaj zelo inovativnih umetnikov, oblikovalcev in fotografov tihožitja in želimo malo raziskati, zakaj nas njihov talent ustvarjalno uglasi in se tako globoko dotakne v nas …… Vrnite se v tihožitje v sodobnem smislu sega od drznega in barvitega do utišanega in minimalističnega. Zdaj pa poglejmo dela nekaj umetnikov in fotografov, ki tihožitje usmerjajo v nove smeri?

Vrnite se v tihožitje z Ericom Trineom

Dnevna soba v cvetličnem lončku sodobno bivanje

Ko razpravlja o svojem delu, nadarjeni umetnik in oblikovalec Eric Trine pojasnjuje: »Svoje delo oblikujem, ne rišem, osebno oblikujem vse, kar mislim, lahko nosi moje ime. Moji projekti se razlikujejo od majhnih modelov za komercialne stranke do pohištva, skulptur in okraskov za dom. Postavil bi se sredi trojnega Vennovega diagrama umetnosti, obrti in oblikovanja, to je res vznemirljivo in res zmedeno! “

Vrnite se v tihožitje z Alley Oop

Dekorativna kocka iz kovine

Zgoraj in spodaj vidimo fotografije njegovih del s temo Vrnite se v tihožitje za zaključen skupni projekt, Alley Oop poklical.

Geometrija v igri

Ideje za dekoracijo projektov iz kovinskih kartonskih listov

Ti deli so bili narejeni z vrsto oblik in barv, začenši z geometrijskimi in vse do barv za sladkarije Poketo prikazano. Bili so tudi osrednji predmeti pri fotografiranju, ki so se kasneje pojavili na odtisih in razglednicah. Danes uživamo v čar teh fotografij!

Richie Talboy in njegova retro tolkala

Čevlji-majica-bluza-dekoracija sten

Fotograf Richie Talboy iz Brooklyna je tukaj predstavljen z vrsto retro-meet-modern motivov v svojih tolkalih. Na primer, dve spodnji fotografiji tihožitja sta iz njegovega “Po seriji Memphis“, Ki vnaša živahnost v oblikovanje Memphis-Milano. Kosi Memphisa so bili priljubljeni v osemdesetih letih in bodo zagotovo doživeli velik, nov porast v svetu oblikovanja.

Svežina in živahnost kot del tihožitja

Olimpijske igre-Dekoracija-Sodobno-Življenje

Talboyevo delo je sveže, živahno in igrivo, kombinacija barv, ki se jim ne moremo upreti. Več fotografij Richieja Talboya si lahko ogledate tukaj pazi.

Aleksander Kent

Plastična miza in stol z rumeno svetlobo

Londonski fotograf Alexander Kent se osredotoča na sodobno tihožitje in raziskuje elemente, kot so barva, koti in meje. Vse od njegovih promocij do osebnih projektov so vse Kentove slike osupljive in drzne.

Črno -bela močna oblika

Črno -beli svetlobni žarek

Na slikah, prikazanih tukaj, lahko vidite belo ozadje, ki krasi močan dizajn v vsaki sobi, kot je bel telovnik. Barva teče prosto, vendar naravnost od vira svetlobe, do pohištva, tal in sten.

Rezultat: zapeljiv preplet svetlobe in teme, ki izpodbija našo definicijo organiziranega prostora. Več o Alexander Kent tukaj.

Slog tihožitja v vašem domu

Vzglavnik-pravokotni-simboli in številke

Ste nad temi nadarjenimi fotografi navdušeni tako kot mi? Ali želite v svojo notranjost vnesti tudi elemente tihožitja? Na naši spletni strani lahko najdete številne članke, ki poveličujejo preproste oblike v notranjem oblikovanju. Da, še posebej so nam všeč geometrijske oblike in nenavadne barvne kombinacije. Kaj izbrati za svoj dom, je vsekakor vprašanje kakovosti življenja. Spodaj vidimo vrsto črno -belih blazin na ozadju pastelnih in kraljevsko modrih Ferm Living.

Umetniško združevanje

Ideje za dekoracijo vzglavnikov

Kaj nas lahko te slike naučijo o oblikovanju doma? (vključno s primeri tihožitja na začetku našega današnjega članka) Nikoli ne škodi, če na vsako aranžma gledamo kot na umetniško skupino, kar prikazuje lesena odprta polica na naslednji sliki:

Tihožitje v kuhinji

Združevanje lesenih sten

Ne puščajte svojega objekta za zaprtimi vrati! To velja tudi za kuhinjske pripomočke.

Kuhinjski pribor v sodobni aranžmaji

Kuhinjski pribor Lesene deske Pravokotne ikone

 Pokažite vse ponosno in premišljeno. Spodaj vidimo številne deske za rezanje Ferm Living.

Mirage police

Vgrajena vitrina-pravokotna vitrina

Še en oblikovalski studio z občutkom za tihožitje. Njihovi izdelki so prava umetniška dela, njihove fotografije pa so napolnjene s sodobnimi oblikovalskimi idejami. Ker smo že ljubitelji tropskih rastlin, geo oblik in zrcalnih površin, so spodnje slike (s policami Mirage) takoj vzbudile naše zanimanje.

Kaj je za dekoracijo?

Kotne stene-piramide iz stekla

Na naslednji sliki vidimo trikotno polico na ozadju z dvema stenama. Ta fotografija je odličen pokazatelj, da moramo veliko pozornosti nameniti temu, kar stoji za vašo dekoracijo.

Les, kovina in kamen

pritrjeni stekleni asimetrični vogali stekla

Šestkotna polica jemlje dih. Ne samo, da je dizajn odličen, fotografija je dokaz, da izgleda odlično na dvobarvnih stenah in v zanimivih aranžmajih iz preprostih materialov, kot so les, kovina in kamen.

Fotografija ali tisk kot oblikovanje tihožitja

Povečava fotografij na papirju

Naš pregled tihožitnih predmetov za vaš dom želimo kmalu zaključiti, vendar vam najprej želimo dati odličen namig. Zakaj ne bi kupili sodobne fotografije tihožitja ali natisnili? Tako bo vaša notranjost postala še bolj zanimiva in privlačna.

“Totemske luči” Jamieja Juliena-Browna

Steklene in plastične skulpture

Te “Totemske luči” Jamieja Juliena-Browna so nova umetnost, so inovativne skulpture. Iz steklenih in keramičnih senčnikov prihajajo iz osebne zbirke umetnice Julien-Brown, ti deli nas navdihujejo, da poskusimo nekaj kiparske umetnosti z naše strani, kajne?

Geometrija cementa

geometrijske figure-črno-ozadje

Naš post o vrnitvi v tihožitje danes zaključujemo s temi cementnimi geometrijskimi predmeti iz podjetja Serax, ki so na voljo na naslovu Temnica. To vas lahko spodbudi, da kiparska dela združite v sodobne skupine! Te geo oblike so odličen začetek.

Upamo, da vas je naš današnji članek navdušil za nadaljnje raziskovanje dela in del nadarjenih umetnikov in oblikovalcev. In seveda, preoblikovanje vašega doma v kraj, ki odraža vašo resnično ustvarjalnost!