Butični hotel prikazuje učinkovito notranjo opremo s svetlobo

butik hotel grčija sprejemna dvorana

Arhitekturni urad A31 oblikoval hotel “Into the Light” za 100% hotelski salon v Grčiji. To Butični hotel uspelo združiti sodoben slog pohištva z brezčasnimi elementi arhitekturne zasnove iz grške kulture. Oblikovalska ekipa se je osredotočila na svetlobo v prostoru in ustvarila učinkovite svetlobne učinke, ki ustvarjajo prijetno vzdušje. Uporabljeni materiali so tudi slogovno prilagojeni temu konceptu in poudarjajo čarobne svetlobne učinke.

 Hotel “Into the Light” – butični hotel v Grčiji

hotelsko pohištvo-dekorativne-stenske plošče-laserski rez

Sodobne rešetke, strešna okna in pergole usmerjajo naravno in umetno svetlobo v želeno smer. Različne perspektive pri obiskovalcih sprožijo čustva in ustvarijo občutek topline, varnosti in intimnosti. Na ta način obiskovalec ne bo samo “prijel” prostora, ampak se bo dejansko potopil v ta svet.

Butični hotel, kjer se svetloba igra s senco

oblikovalsko-hotelsko-dekorativne-stenske plošče-svetlobne igre

Grčija ima svoja mesta, gore, morje in otoke. To je osnovna ideja, ki v enem stavku povzema koncept oblikovanja in izbire materialov. Butični hotel “Into the Light” je sestavljen iz petih področij: sprejemna dvorana, avla, jedilnica, vrt in apartmaji. V avli je impozantno delo grškega umetnika Apolla Glykasa, ki je sodobna interpretacija senčnega gledališča in se spretno igra s svetlobo in senco.

boutique-hotelska oprema-strešna okna-naravna-svetlobna-prostor

Preddverje je soba, ki obiskovalca seznani s konceptom oblikovanja sobe s svetlobo in sproži spomine in občutke. Presenetljiva skulptura (1,80 m) “Srečanje” Yiannisa Moralisa je uprizorjena in dokazuje sposobnost umetnosti, da izboljša estetiko prostora. V preddverju se gora harmonično zlije s celino. Surovo lepoto ponazarjajo kamen in zarjavelo jeklo. Jedilnica predstavlja sintezo med klasiko in sodobnostjo, tako da se v prostoru ne počutijo le oblikovalski elementi, ampak tudi ljudje, ki jim je namenjena. Suhe rastline v peskovniku ustvarjajo pokrajino, ki spominja na grške otoke. Vodni element, neločljivo povezan s sredozemsko pokrajino, seveda ne bi mogel manjkati v pokrajini. Suita je sodobna soba z betonskim podom, belim pohištvom in zakonsko posteljo, kjer posredna razsvetljava spreminja razmerja prostora.

opremljanje-svetlobna-soba-dnevna-kontrola-učinki

hotel-design-talne ploščice-dekorativne-lesene-predelne police-police

oblikovalec-hotel-grčija-strešna okna-naravna svetloba

oblikovalec-hotel-grčija-stenska dekoracija-črno-bela

oblikovalec-hotel-grčija-pesek-kamni-rastline

oblikovalec-hotel-notranjost-grčija-pokrajina-znotraj

butik-hotelski vodni sistem-znotraj-naravni elementi

hotel-apartmaji-notranja oprema-svetlo siva

oblikovanje spalnice-pod-omaro-razsvetljavo-kiparstvo

kopalnica-hotel-apartma-lesena tla-betonske stene

a31-into-the-light-hotel-tloris-načrt

a31-hotel-light-in-room-design-plan