Manikura za otroke – nasveti, ideje in navodila, kako to narediti sami

Manikuro za otroke naredite sami z otroškim lakom za nohte

Kako zanimivi so mamini nohti. Nenehno se pojavljajo v novih svetlih barvah ali z lepimi motivi in ​​vzorci. To je seveda posebna atrakcija za deklice. In pride čas, ko je čas za prvo manikuro za otroke. Zdaj nekatere matere skrbi, ali je otroška manikura primerna in kdaj. In kaj pravzaprav lahko uporabite za motive in barve, da bodo nohti na koncu videti tudi otrokom prijazni? Dali vam bomo nekaj informacij in nasvetov o vsem, kar je povezano z otroško manikuro, ter nekaj odličnega navdiha za oblikovanje nohtov, ki ga lahko posnemate po želji.

Ali je manikura varna za otroke?

Dekleta so še posebej ponosna na manikuro za otroke

Prvič, ko vaš malček res ne bo razumel, kaj počnete s svojimi nohti. Opazi, kdaj se te spremenijo, in jih nato običajno natančneje pogleda, vendar je to običajno vse. Na neki točki pa pride trenutek, ko vaš otrok pokaže večje zanimanje in bi si morda celo želel, da bi bili njegovi nohti pobarvani v svetle barve. Kaj torej storiti Lak za nohte za odrasle zaenkrat ni priporočljiv. Po eni strani vsebuje kemikalije, ki jih vaš otrok ne bi mogel prenašati. Po drugi strani pa se ne odstrani tako hitro. Za to je treba uporabiti odstranjevalec laka za nohte, ki je relativno agresiven in lahko draži tudi občutljivo otroško kožo.

Otroški lak za nohte je brez kemikalij in topen v vodi

Namesto tega lahko uporabite otroški lak za nohte. Ja, res obstaja. Samo povprašajte v lekarni ali na internetu. Prednost tega laka za nohte je, da ga je mogoče enostavno sprati s toplo vodo in milom. To je še posebej dobro, če se vaš otrok res želi preizkusiti sam in mu nekaj kaplja na oblačila ali drug tekstil. Tudi lak za nohte za otroško manikuro je brez kemikalij. Drugi velik plus!

Kaj govori o manikuri za otroke?

Brez skrbi, otrokom pobarvajte nohte, če pokažejo zanimanje

Ali pa bi moralo biti vprašanje “Kaj govori proti?” Povsem normalno je, da otroke določene starosti bolj zanima, kaj počnejo odrasli. To je tudi dober znak. Poleg tega slikanje malčke nauči tudi določene mere potrpljenja. Konec koncev morajo med slikanjem (kar ni nujno enostavno za majhne nepotrebne moške) mirovati in potem tudi počakati, da se lak posuši. Če otroci sami podajo roko, to posledično spodbuja fino motoriko, saj morajo paziti, da zraven ne slikajo. In nenazadnje, otroška manikura je zabavna!

Zdaj bo seveda lahko tudi vaš sin pokazal zanimanje za lak za nohte. To nikakor ni negativno. Navsezadnje še ne razume, da je to tipičen postopek za ženske in se mu zdijo svetle barve in spremembe zanimive. Pa tudi če – naj se zabava in si z otroškim lakom pobarva nohte.

Manikura za mamo in hčerko

Mama in hči si prvič skupaj pobarvata nohte

Nekateri kozmetični saloni ponujajo profesionalno manikuro za otroke. Seje za mamo in hčerko so še boljše, kjer skupaj oblikujete novo obliko nohtov in niste ločeni drug od drugega. Vaša hči vidi, da se počne isto kot vaša, zato se ne boji. Poskrbite tudi, da si vaš otrok res želi manikuro in ga ne silite k temu. Priporočljivo je tudi, da kozmetični studio obiščete večkrat vnaprej, da se lahko tako spoznate z manikirko, otrok pa je med samim sestankom ne dojema več kot tujca.

Otrokom naredite pedikuro ali manikuro sami

Pedikura je priljubljena tudi pri otrocih in jo lahko kombiniramo z manikuro

Najpreprostejša varianta je seveda enobarvna oblika. Če pa je vaša hči nekoliko višja ali nima težav pri mirovanju, lahko na nohte poskusite narisati tudi kaj zabavnega ali zanimivega. To bo na teh malih nohtih nekoliko izziv. Prav tako si privoščite priročen komplet za manikuro za otroke, da jih naučijo piliti in čistiti nohte.

Otroška manikura z samorogom

Modni samorogi kot motiv otroške manikure

Samorogi so trenutno v modi med otroki. To jih seveda naredi popolne kot motiv za oblikovanje nohtov. Izdelati jih ni tako težko, tudi če nimate veliko izkušenj s slikanjem nohtov. Za to zasnovo boste potrebovali:

 • Otroški lak za nohte v beli, vijolični, roza, zlati in modri barvi
 • bleščeči lak za otroke po želji
 • črnilo za lakiranje nohtov, topno v vodi

Izberite prst, na katerega želite naslikati samoroga. Tam ustvarite polkrog z dvema ušesoma z belim in podolgovatim trikotnikom za rog med ušesi. Pustite, da se barva posuši. Po tem grivo izmenično oblikujte v rožnati, vijolični in modri barvi z barvanjem nepravilnih pik. Pustite, da se vsaka barva posuši, preden preidete na naslednjo. Na koncu s črnim svinčnikom narišite oči in zadnje črte roga. Še en žebelj lahko pobarvate z bleščečim lakom za otroško manikuro, drugi pa so pobarvani v belo in oblikovani z enakim dizajnom kot griva.

Jagode

Jagode ali drugo sadje pobarvajte sami s temi preprostimi navodili

 • zeleni lak za nohte in tanka krtača
 • rdeč lak za nohte
 • roza lak za nohte
 • črni lak in šivalna igla ali svinčnik za nohte

Če želite na nohte naslikati sadje za otroško manikuro, bodo takšne jagode zabavna ideja. Dajo vam poletno razpoloženje in izgledajo srečno. Pobarvajte prste rdeče ali roza ali uporabite obe barvi, kot je v primeru. Pustite, da se ta barva posuši in nato dodajte jagodna semena s črno barvo. Najlažje to storite s peresom za nohte, lahko pa tudi iglo potopite v črni lak (stran z očescem) in z njo pobarvate. Z zelenim lakom za nohte in čopičem lahko pobarvate zelenico jagod. Druga možnost je, da je primeren tudi zeleni svinčnik za nohte. Seveda lahko izberete in kombinirate tudi drugo sadje.

Ljubke lisice

Lisice kot manikura za otroke s preprostimi navodili

 • oranžni lak za nohte
 • beli lak za nohte
 • črno pero za lakiranje nohtov
 • tanka krtača

Kakor zapletene se zdijo te lisice na prvi pogled, boste presenečeni nad tem, koliko korakov jih lahko naredite sami. Za to otroško manikuro najprej na vse nohte nanesite oranžno barvo. Pustimo, da se dobro posušijo. Nato z belim lakom in tanko krtačo naslikajte dve ovalni obliki na levi in ​​desni strani nohta ter dve ušesi v obliki trikotnikov. To ponovite z vsemi prsti, nato pa dajte laku nekaj časa, da se posuši. Zdaj manjka le nekaj zadnjih stvari v črni barvi in ​​natančneje nos, ušesa, obrvi in ​​brki.

Barvite pike

Enostavno posnemajte manikuro za otroke iz pisanih pik

 • Lak za nohte v kateri koli svetli barvi
 • beli lak za nohte
 • Ušesne palice ali posebno pikčasto orodje

Takšno oblikovanje nohtov je še posebej enostavno. Osnova je beli lak, na katerem lahko svetle barve pridejo svoje. Ko se dobro posuši, lahko vzamete prvo barvo in z orodjem za pikice tu in tam pikate pike na nohtih. Lahko pa uporabite tudi vato, iz katere izrežete glavo vate in s palico oblikujete brise. Če se vam zaželi, lahko na noht narišete tudi lep motiv ali uporabite nalepko.

Namesto laka za nohte lahko uporabite nalepke za otroško manikuro

Če si ne zaupate bolj zapletenega dizajna, imate še vedno manikirko, ki bo vaši mali princeski zagotovo pričarala nekaj lepega. Otrokom lahko olajšate tudi manikuro z oblikovanjem nalepk, okrasnih, šablon in podobnega. In če morajo stvari iti hitro, zagotovo zadostuje enobarvna oblika v zanimivem odtenku ali z učinkovitim bleščečim lakom za nohte. Obstajajo tudi zanimive nalepke, ki posnemajo lak za nohte in imajo čudovite vzorce ali motive. Te so razrezane na velikost in zlepljene na celotno nohtno posteljo, kar je še ena alternativa. Spodaj imamo še nekaj idej za otroško manikuro:

Velika dekleta se lahko odločijo za elegantnejšo manikuro

Profesionalna manikura s 3D učinkom iz sadja

Vodnik po oblikovanju nohtov za enoroge za otroke

Te slike spominjajo na skice - oblikovanje nohtov DIY in otroško manikuro

Partner išče mamo in hčer z isto manikuro - vijoličnimi pikami in lubenico

Pisani poletni nohti z veselimi in otrokom prijaznimi motivi in ​​vzorci

Lepa ideja za starejša dekleta v roza in srebrni barvi ter s srčnimi nalepkami

V skladu z dnevom Zemlje jih lahko pobarvate na nohte

Simpatični medvedi v bež barvi so narejeni hitro in enostavno

Ustvarite smešne živali in osrečite majhne otroke

Baloni v svetlih barvah za otroke kot oblikovanje nohtov

Ideja za manikuro za otroke v nežno roza in modri barvi s cvetjem in hrošči

Narišite preproste slike in ustvarite čudovit dizajn za svoje nohte