Nasveti za nego narcis na vrtu in v cvetličnem loncu

Narcise v postelji za nego na pomladnem mestu

Med spomladanskim cvetjem so narcise zelo priljubljene. Njegovi zlato rumeni cvetovi prinašajo sonce v zimski vrt. Dišijo zelo intenzivno in zahtevajo malo vzdrževanja. Vrsta narcisa je avtohtona na Iberskem polotoku. V Nemčiji sta dve vrsti: zvezdna narcisa, ki raste v zahodnih Alpah, in rumena narcisa (Narcissus pseudonarcissus). Običajno cveti okoli velike noči, zato je znan tudi kot narcis. Obe vrsti sta ogroženi kot samonikle rastline. Na trgu je več kot 50 sort, ki se razlikujejo po višini, času cvetenja, velikosti cvetov, barvi in ​​obliki. Ne glede na to, katero vrsto boste izbrali za svoj vrt – jasno prenašajo najlepše sporočilo: zime je končno konec. Naj bodo v skupinah na gredici ali kot zvezda v cvetličnem loncu na okenski polici – narcise vas vedno spravijo v dobro voljo in so kot nalašč za cvetočo dekoracijo. V tem članku boste našli koristne nasvete v zvezi z Skrb za narcise!

Pravilna nega narcis na vrtu

Cvetoča vrsta narcisa, primerna za naturalizacijo gredic

Barvni spekter pomladnih cvetov se spreminja od bele do rumene do rožnato rožnate barve. Svetlo rumena ali briljantno bela prebudi pomladno razpoloženje in napolni prostore s svežim spomladanskim vonjem. Pravica Skrb za narcise je ključnega pomena za cvetoče barve na vrtu.

Narcise uspevajo na mokri trati, ki jo redno kosijo. Pomembna je dobro oskrbljena, sveža zemlja. Ne sadite narcis in čebulnic skupaj. Narcise se odlično ujemajo z rododendroni. Tudi sorte, ki prihajajo iz sredozemske regije, bolje prenašajo ohlapna tla z dobro drenažo.

Idealno mesto za narcise na vrtu

Pomladno cvetoča zemlja mokra optimalna lokacija-vrt

Jeseni posajene enkrat, bodo vsako leto znova cvetele. Narcisi z velikimi cvetovi imajo radi sončna do delno zasenčena mesta in se lahko spopadejo s katero koli zemljo brez preplavljanja. Pri sajenju čebulic narcis pazite, da se čebulice v loncu ne dotikajo. Najbolje je, da jih posadite v dve plasti – eno na drugo in rahlo odmaknjeno.

Sajenje crocusa v cvetlični lonec – kaj je treba upoštevati pri negi?

Nasveti dalije – sajenje, nega in prezimovanje poletnih cvetov

Pravilna nega rastlin – pogosti problemi in vzroki zanje

Da na narcisih zacvetijo na vrtu

nasveti vrtna sajenje čebulica narcis cvetovi lokacija zalivanje

Narcise se med travniškim grmičevjem počutijo zelo prijetno kot predcvetele rastline. Listje rastlin se ne poseka v trajnici. Zbledelih narcis ne smete odstraniti listov, ampak jih pustite stati. Narcise na vrtu iz leta v leto tvorijo gostejše grozde (grudice), ki jih ne smete deliti s pikami, sicer boste poškodovali cvetne čebulice. Čebulice narcis so tako globoko v tleh, da so zaščitene pred mrazom. Nekatere sorte so še posebej primerne za naturalizacijo – na primer narcisi s cvetovi ciklame, narcise trobente, bele pesniške narcise. Rastline se lahko enostavno razprostirajo na travniku.

Gnojila za narcise

nasveti za nego rumenih narcis narcise oplodijo spomladansko cvetenje

Priporočljivo je, da po odcvetenju narcis (v začetku do sredine aprila), medtem ko so listi narcis še zeleni, uporabite fosforno reducirano in hitro topljivo gnojilo.

Skrb za narcise kot ustvarjalko razpoloženja doma

Nasveti za nego spomladanskih velikonočnih čebulnic - keramični cvetlični lonec

Narcise uspevajo tudi v lončkih in škatlah na balkonih in terasah. Naš dom je lahko čudovito okrašen z narcisami (npr. Z majhnimi narcisami Segovia, ki so oblikovane v starih skodelicah). Vendar so številne sorte in vrste zelo občutljive na zmrzal. Da v loncu ne zmrznejo zlahka, je priporočljivo, da narcise za balkon kupite šele spomladi. Po cvetenju jih lahko nato posadimo na vrt. Le narcise zalivajte zmerno kot lončnice, sicer bo prišlo do preplavljanja!

Narcisi, gnani za balkone

vrtne spomladanske cvetlice narcisne nege nasveti triki-cvetlični lonci les

Narcisi kot lončnica

Velikonočna miza okrasitev šopek rumenih narcis cvetlični lonček dekoracija mize

Narcise so sijoč vrhunec

Namigi za ustrezno nego narcis svetlo rumene rože v lončkih

Ideje za spomladansko in velikonočno dekoracijo s cvetjem

Narcisov cvetlični aranžma za nego okras-kredenca vintage-bela

Rumeno dišeče cvetje

Kovinski lonec za rože cvetje za sajenje spomladi-narcis

Okrasitev mize s svežim cvetjem

Pomladno cvetje rumeni šopek dišeče rože-narcisa vaza