Kaj morate upoštevati, preden izberete svojo vrtno skulpturo

Vrtna skulptura iz kovine Praha Sobin Issa Simms Hlava

Lepa skulptura ni eden od obveznih elementov vrta, lahko pa v vaš zunanji prostor vnese veliko šarma in duha ter tam ustvari občutek popolnosti in harmonije. Na trgu je na voljo široka paleta vrtnih dodatkov, vključno z vrtnimi figuricami. Vendar se zelo razlikujejo glede na slog, velikost, uporabljene materiale in nenazadnje tudi ceno. Kateri od njih je “vaš” Vrtna skulptura je vprašanje osebnega okusa in notranjega občutka. Pred izbiro pa je priporočljivo razmisliti o svojih pričakovanjih in resnični lokaciji vašega vrta.

Vrtno skulpturo izberite in Upoštevajte oblikovalski slog vrta

Vrtne plošče za kiparstvo lasersko rezane kovine

Vsaka skulptura ima svoj osebni pridih in vtis, ki ga ustvarite z njo, je odvisen tudi od tega, kako se vpiše v okolje, v katerem je uporabljena. Vrtna figura ali skulptura mora ustrezati oblikovalskemu slogu vrta. Mešanje različnih stilov lahko včasih povzroči negativen učinek.

 Izberite vrtno skulpturo ali jo naredite sami

vrtne skulpture naredi sam kolesar človek mah

Želeni cilj

the Vrtna skulptura je lahko središče kompozicije ali le lep dodatek. Veliko je odvisno od lokacije, ki bi jo določili za svojo vrtno postavo: sredi trate, kot del gredice ali lepo presenečenje, skrito za grmom ali za vogalom. Centralno postavljene skulpture vabijo, zanima vas, da jih pogledate z vseh strani. Tisti, ki so med rastlinami, bi se morali odlično vpisati v pokrajino. Toda nič vas ne bi smelo ustaviti pri sprehodu po vašem vrtu in odkrivanju boljšega mesta za kip, če menite, da na stari lokaciji ne izgleda posebej primerno.

vrtna skulptura izberite zrcaljeno piramidno cvetje

Dodatni učinki

Če imate na vrtu bazen ali manjši ribnik, ne zamudite priložnosti, da tam izboljšate videz z zanimivo in primerno skulpturo. Včasih je učinek odseva v vodi celo bolj zanimiv kot izvirnik sam.Ustrezna in premišljena vrtna razsvetljava lahko skromno skulpturo celo spremeni v “kraljico noči” na vrtu.

japonske vrtne skulpture podstavek bambusove rastline

Občutki

Kot vsako umetniško delo Vrtna skulptura zagotovo tudi določeni občutki. Pomislite, ali vaš najljubši lik izžareva melanholijo, veselje ali humor in ali vam to dobro ustreza v vaši oazi za rekreacijo in sprostitev.

Končni nasveti

Če je prostor omejen in na vrtu nimate drugega okrasja, je lahko skrbno izbrana skulptura popoln dekorativni element. Če je vrt dovolj velik in želite majhno postavo, izberite zanj najboljše možno mesto, da med številnimi vrtnimi rožami in rastlinami ne boste izgubili pogleda iz vrta.

Upajmo, da vam bodo zgornji nasveti pomagali pri izbiri naslednje vrtne skulpture!

Vrtna skulptura Derek Kinzett ženska gozdna vila

vrtna skulptura mrežasti pravljični gozd Derek Kinzett

vrtne skulpture dekoracija pisane spirale palme

vrtna skulptura izberite kroglico modernega stila rdečo

vrtna skulptura izberite deblo drevesa železnega metulja

vrtna skulptura kamnita glava ženska nagnjena

vrtna skulptura medeninasta krogla puščica David Harber

ideja vrtne skulpture modra steklena trava

vrtna skulptura dekoracija bas trobente vodna funkcija

vrtna dekoracija vitraž cvetja potaknjenci

vrtna dekoracija betonske kroglice mozaik rože

betonske gobe okras vrtne skulpture iris