Preoblikujte svoje stanovanje z barvo: katere barve se ujemajo s katerim območjem?

prenova stanovanja barva temno zelena moderna

Ste že videli dovolj starih stenskih barv in pohištva in želite preoblikovati svoje stanovanje? Če popolna prenova ni potrebna in imate omejen proračun, lahko razmislite o novem notranjem oblikovanju z barvo! Tudi z novo barvo sten v notranjosti lahko vaše stanovanje preoblikujete in osvežite. Ne glede na to, ali je modro -zelena, siva, pastelno modra ali prašno roza – možnosti so skoraj neomejene.

kombinacije barv v dnevni sobi

Izbira barv v notranjosti močno vpliva na celoten učinek prostora. Ne glede na to, ali prebarvate vse stene ali le tu in tam dodate nekaj poudarkov, lahko prostore preprosto preuredite z barvo. Ta objava vam bo dala veliko koristnih nasvetov za izbiro prave barve pri preoblikovanju vašega doma. Naj vas navdihnejo kul ideje za opremljanje v naši galeriji slik!

Oblikujte vhodno območje z globoko sivo-zeleno

Vhod za preoblikovanje stanovanja v sivo-zeleno barvo sten

Ko vstopite v stanovanje, je vhod prva stvar, ki jo vidijo vaši gostje. Zato vsekakor ne smete zanemariti postavitve tega območja. Moramo pa priznati, da v večini primerov območje za vhodnimi vrati ne navduši s pohištvom ali dizajnom. Ko pa pridejo v poštev barve, so stvari videti drugače. Tu lahko s pravo izbiro barv veliko dosežete in na vhodu naredite dober vtis. Če stene na vhodu na primer pobarvate v globoko sivo-zeleno barvo, boste takoj po vstopu zagotovo zadeli.

Ta poseben ton se lahko odlično kombinira s pohištvom za dvorano v beli ali temno sivi barvi, prav tako pa bi se dobro ujemal z belimi oblogami na steni. Če se odločite za privlačno barvo, kot je sivo-zelena, raje pustite strop bel.

Pisane stene in okraski naredijo trik na hodniku

hodnik oblika barva zelena stena pisani poudarki

Še eno odlično idejo za vhodno območje ponujajo živahne barve, ki v tej sicer mračni sobi poskrbijo za večji poudarek. Tu niso mišljene samo stene. Tudi z nekaj svetlo obarvanimi stenskimi kljukami in okraski lahko ustvarite sveže, atmosfersko vzdušje. Če pa je stena pobarvana v živahno barvo, kot je ta hladen odtenek zelene, se lahko učinek znatno poveča. Dizajn hodnika v svežih barvah ustvarja dobro vzdušje tako zjutraj, ko zapustite hišo, kot zvečer, ko se vrnete domov.

Dnevno sobo pobarvajte v vintage odtenek modre barve

oblikovanje sobe barvna dnevna soba modra stenska zofa vintage

Vnesti starinski pridih v svoje štiri stene je vedno elegantna ideja za opremljanje. Zlasti v dnevni sobi je mogoče vintage elemente še posebej dobro prikazati pri opremljanju. Kavč Chesterfield na primer v notranjosti ustvarja nostalgičen občutek in v dnevni sobi resnično pritegne pozornost. Če želite, da retro dizajn izstopa, lahko barvo stene prilagodite barvi kavča. V zgornjem primeru je uporabljen svetlejši odtenek modre barve, ki je v nasprotju s temno modrim žametom na kavču. Na ta način so kosi pohištva postavljeni v ospredje in predstavljeni kot zvezde notranjosti dnevne sobe.

Ustvarite toplo vzdušje s temnim tonom

prenova stanovanja barva dnevna soba temno rjava

Dnevna soba velja za eno od področij doma, kjer se lahko sprostite in se zberete z družino in prijatelji. Zato bi morala ta soba izžarevati udobje in vas vabiti, da se zadržite. S temno rjavim tonom za steno lahko bivalnemu prostoru podarite toplino in ustvarite oazo dobrega počutja. Če v pohištvu v dnevni sobi prevladujejo svetle barve, jih temni ton postavi v ospredje. Na ta način lahko stanovanje preoblikujete le z novo barvo stene.

Oblikujte sodobno dnevno sobo s taupom

ideja o preoblikovanju dnevne sobe v barvi taupe

Kdo je rekel, da je siva čisto hladna barva? Pravzaprav se siva pojavlja v številnih različnih različicah in lahko celo naredi vašo dnevno sobo toplejšo. Odtenek sive, ki ustvarja želeni učinek, je taupe. To je barva med rjavo in sivo, ki izgleda še posebej moderno in ponuja odlično prostorsko rešitev za bivalni prostor. Če se odločite za barvanje sten v tem tonu, lahko stanovanje preoblikujete brez spreminjanja pohištva.

Preoblikujte pohištvo z barvo ali lakom

preoblikovanje stanovanja preoblikovanje pohištva posebna barva

Če želite stanovanje preoblikovati in v notranjost vnesti nove barve, vam ni treba nujno barvati ali papiriti sten. Pohištvo je mogoče preoblikovati tudi z barvo in mu dati novo življenje. Če se vam na primer zdi industrijski slog zanimiv, lahko stari kos pohištva obdelate s posebnim lakom in mu podarite drugo življenje. V vsaki trgovini s strojno opremo lahko najdete posebne barve in madeže za staranje pohištva.

Če ste se odločili preoblikovati kos pohištva s posebnim lakom, potem ni priporočljivo začeti z velikim pohištvom. Najbolje je, da tehniko preizkusite na majhni stranski mizi ali omari, ki je na hodniku ali pod stopnicami. Zato se morate najprej odločiti, ali vam je učinek všeč, preden ga uporabite za oblikovanje jedilne mize ali garderobe. Če izberete učinek lak ali barvo, ga prilagodite barvi stene in obstoječemu pohištvu v tej sobi.

Pokrijte radiator v barvi

preoblikovanje barve radiatorja rdeč naglas

Mnogi od nas jih imamo doma. Neprivlačni beli radiatorji, ki pa v notranjosti opravljajo pomembno funkcijo. Ni pa nujno, da živite z neopazno optiko radiatorjev. Nekateri jih obložijo z lesom, drugi na njih ustvarijo sedež. Druga ideja, ki bi jo radi imeli, bi bila, da radiatorje pobarvamo v drugačno barvo. Na ta način lahko v prostoru nastavite poudarke in sicer grdi sistem spremenite v atmosfersko privlačnost. Najboljši način za to je, da uporabite svetlo barvo, kot je rdeča, in jo združite z drugimi elementi, ki ji ustrezajo. Za še lepši učinek je treba steno pobarvati tudi z živahno barvo.

Prenovite stanovanje v pastelnih barvah v jedilnici

jedilnica pastelne barve steno belo pohištvo

Če želite jedilnico osvežiti in hkrati narediti elegantno in moderno, potem so pastelne barve točno tisto, kar potrebujete. Nekaj ​​občutljivih tonov za stene in pohištvo spremeni jedilnico v sobo, polno življenja in svetlobe. Različne pastelne barve, na primer svetlo bež in pastelno roza, se lahko čudovito kombinirajo med seboj in ustvarijo čudovit ansambel. Živahni poudarki v rumeni ali modri barvi lahko naredijo jedilnico v pastelnem stilu prav tako atmosfersko.

preoblikovanje stanovanja jedilnica pastelnih tonov

Za lepo celotno sliko lahko stene in pohištvo pobarvate v pastelnih tonih. Takšna barvna kombinacija izgleda še posebej živahno v prostoru in ustvarja igrivo vzdušje. Temne barve preprosto ne sodijo v takšno sobo. Elementi iz lesa, na primer lesena tla, se popolnoma ujemajo z njim.

Upajte si oblikovati notranje prostore z barvo tudi v kuhinji

prenova stanovanja barvanje kuhinje rdeče stene

Samo zato, ker se kuhinja uporablja samo za kuhanje in zajtrk, ne pomeni, da mora biti dekor v tej sobi dolgočasen. Ravno nasprotno! Vzdušje v kuhinji mora biti vabljivo, da se boste med kuhanjem počutili prijetno. Če je kuhinja odprta, je treba notranjo opremo uskladiti med vsemi prostori odprtega bivalnega prostora.

barvanje sten kuhinja modra pulti iz nerjavečega jekla

Če želite tudi tej sobi dodati slog, se lahko odločite za izvirno zasnovo sten. To najlažje dosežemo seveda z barvo. V zgornjem primeru so stene pobarvane v modri barvi, da poudarijo kuhinjsko pohištvo iz nerjavečega jekla. Na ta način se vzdušje sprosti in zahvaljujoč modri barvi se ustvari sproščen občutek.

Steno iz opeke pobarvajte z barvo

opečna stena preoblikovanje spalnice siva

Naj bo v spalnici ali v dnevnem prostoru opečna stena v notranjosti vedno videti učinkovito. Če pa ga želite oblikovati na sodoben način, lahko učinek prostora popolnoma spremenite z enim slojem barve. Rdeče opeke so na primer videti rustikalne, če pa jih pobarvate v siv odtenek, potem v sobo pride industrijski pridih. Poleg tega so temno pobarvane opeke trenutno trend, ki ga lahko poskusite doma, če želite preoblikovati svoje stanovanje.

Škrlatna modra za stene v vrtcu

preoblikovanje stene otroške sobe sivo vijolično

Z nasičenimi barvami lahko preoblikujete svoje stanovanje in ustvarite prav posebno vzdušje. Vpadljive barve so nujne, še posebej v otroški sobi, saj spodbujajo domišljijo malčkov. Če pa želite odstopati od klasične pudraste roza barve za dekliško sobo, potem je modra skrilavca odlična alternativa. Barva daje slogu prostora, ne da bi padla v klišejsko rožnato.

Prenovite stanovanje z mešanico pastelnih barv v dekliški sobi

preoblikovanje otroške sobe barva pastelnih tonov geometrijski motivi

Čeprav pastelne barve v otroški sobi niso nujne, lahko z uspešno barvno kombinacijo različnih pastelnih tonov dosežete velik prostorski učinek. Na primer, lahko izberete modro, vijolično in rožnato v pastelnih odtenkih in vsako barvo uporabite za ločeno območje v sobi. Na primer, spalni prostor je lahko pobarvan v sproščeno modro barvo, igrišče v atmosfersko vijolični barvi in ​​študijsko območje v nežno roza barvi. Če te barve združite s pravim pohištvom, se v dekliški sobi ustvari čudovita celotna slika.

Oživite pralnico z barvo

Preoblikovanje barve za umivanje kopalnic v stenah stanovanja

In zakaj bi morale biti police v pralnici brezbarvne? Te lahko začinite tudi, če preuredite stanovanje. Sami se odločite, ali bodo igrive barvne kombinacije ali nevtralna mešanica barv. Z živahnimi barvami v pralnici ali v shrambi bodo gospodinjska dela zagotovo prijetnejša.