Postavite poševno streho in jo uporabite praktično v enosobnem stanovanju

Postavite poševne strope notranje oblikovalske ideje-tla-lesena-tla

Postavitev podstrešne sobe je lahko izziv. Če pa naj bi podstrešna soba sprejela tudi celotno stanovanje, je naloga še bolj zapletena. Vendar pa je Raca Architekci našla popolno rešitev za to stanovanje, ki se nahaja v Sopotu na Poljskem. Na kakšen način dobite a Postavite poševno streho in se lahko uporablja praktično, se lahko naučite iz tega sodobnega stanovanja.

Postavite poševni strop – sodobno enosobno stanovanje

Postavite poševno streho enosobno stanovanje-okno-nivo-tla-steklena vrata-kopalnica

Prostor s poševno streho mora vsebovati spalne, bivalne in delovne prostore. Zgoraj si lahko ogledate sobo v obliki projekta, medtem ko je še v načrtu. Za poševno streho so značilna velika okna, ki prostoru zagotavljajo veliko dnevne svetlobe. To je prihranilo številne umetne vire svetlobe pri postavitvi nagnjene strehe.

Postavite vgradno omaro za poševne strope

Postavite poševne strope soba-omare-pohištvo-ideje-enobarvno

Če želite postaviti poševno streho, morate razmisliti, kako najbolje razporediti pohištvo, da boste lahko prostor optimalno izkoristili. Posebej izdelane vgradne omare so idealne za njihovo uporabo pri nagnjenem stropu. Poljsko stanovanje ima takšno omaro, ki se razteza do vrha sobe. Območje zraven je postelja.

Udoben prostor za spanje

Postavite nagnjeno strešno posteljo-sodobno-viseč-svetel-udobje-prihrani prostor

Omare za poševno streho najdete tudi na drugi strani postelje. Zadostni prostor za shranjevanje je točka, ki je pri postavljanju poševne strehe ne smemo podcenjevati ali celo pozabiti. Zlasti posebej nizke površine v enosobnem stanovanju, kot je to, ki nima dovolj prostora za masivno in veliko pohištvo, so primerne za vgradnjo omar.

Postavite majhno sobo s poševnim stropom

Postavite poševne strope spalni prostor-posteljo-črno-pohištvo

Vgradna omara tvori tudi majhno nišo, v katero se lahko namesti postelja. Glavne barve notranjosti so črna in siva. Da te temne barve ne bodo prevladale in da se v podstrešnem stanovanju ustvari prijazno vzdušje, je bil za poševno streho za stene, strope in tla izbran svetel les.

V enosobnem stanovanju uporabite poševne stropove

nagnjena streha-opremljanje-prostor za sedenje-siva-kavč-mizica-domača pisarna

Poleg spalnega območja je tudi majhno o-pljuča. Ta je sestavljen iz majhnega kavča v svetlo sivi barvi, ki uporablja vogal, in dvodelne mizice v črni in kovinski barvi. Tik ob njem je delovni prostor z mizo. Območje pri oknu je bilo izbrano za postavitev nagnjene strehe z delovnim območjem za optimalno uporabo dnevne svetlobe.

Delovno območje in police za poševne stropove

poševna streha-opremljanje-delovni prostor-polica-shramba-prostor-miza

V delovnem prostoru je tudi vgrajena polica, ki zagotavlja prostor za shranjevanje knjig. Poleg vgradnih omaric so police tudi odlična možnost za dodaten prostor za shranjevanje, če postavite poševno streho. Delovno območje sestavlja črno pohištvo. Namizna svetilka zagotavlja dovolj svetlobe za delo v poznejših urah.

Toplo vzdušje

Poševna streha-opremljanje-kopalnica-ideja-vgrajene svetilke-bele stene

Uporaba lesa nedvomno prispeva k toplemu vzdušju enosobnega stanovanja. Obstaja tudi nekaj vgrajenih luči, ki se nahajajo na najvišji točki v sobi. Zgoraj lahko vidite vhodni prostor v mansardno sobo. Zasnovan je v beli barvi in ​​izstopa od ostalega majhnega stanovanja. Možnost postavitve poševne strehe, ki poudarja sodoben videz.

Poševna streha z zaveso

poševna streha-kopalniško-oblikovanje-marmor-optična-zavesa-zaščita zasebnosti

Tu lahko v načrtu znova vidite vhodno območje. Uporaba steklenih vrat in sten je presenetljiva. To naredi prostor bolj prostoren. Na splošno so steklene ali zrcalne površine čudovita rešitev, če postavljate majhne prostore ali poševen strop. Enako velja za bele ali svetle površine. Zaradi njih je vsaka majhna soba večja.

Vgradna omara za poševne strope

ideja z nagnjenim strešnim pohištvom-vgradna omara-siva-visok sijaj-ogledalo

Garderoba ima še eno zanimivo funkcijo. Ima izvlečno ogledalo, ki ga, ko ga ne uporabljate, preprosto pospravite v omaro. Na ta način se popolnoma prilagodi sijajni površini omare in ne pritegne pozornosti. Nastavite rešitev za poševne strope, ki prihrani prostor, ki je čudovita alternativa stoječemu ogledalu.

Dekorativni objekt

poševni stropi-enobarvni-pohištvo-strešna okna-lesene obloge

Preproga v spalnem prostoru enosobnega stanovanja zagotavlja tudi udobje. Izbran je bil v sivi barvi in ​​se tako prilagaja vgradni omari in zofi. Skladna izbira barve ni pomembna le pri postavitvi poševne strehe, ampak tudi na splošno. Urejen videz ustvarja prostoren občutek bivanja.

Razsvetljava v mansardnem stanovanju

poševni stropi-ideje-svetilke-viseče luči-dekoracije-oblikovanje

Kot že omenjeno, vgradne luči služijo kot razsvetljava v stanovanju. V spalnem delu so tudi sodobne viseče luči. Posredna osvetlitev za posteljo ima tudi harmoničen in prijeten učinek. Nekaj ​​dekorativnih elementov ustvarja elegantno notranjo opremo.

Oblikoval avtor Raca Architekci.