Pohištvo z veliko belega, marmorja in lesa na 400 kvadratnih metrih

dnevna soba-odprta-kuhinja-bela tlakovana tla

Trend svetlih, s svetlobo poplavljenih stanovanj je trenutno zelo priljubljen. Zato se bela barva vse bolj uporablja v sodobnem notranjem oblikovanju. Bela naredi sobe svetlejše, urejene in predvsem večje. Obstaja pa tudi nevarnost, da bodo sobe sterilne in neprijetne. To oblikovalsko stanovanje prikazuje, kako raznolik in prijazen je lahko ambient z veliko bele barve. Nadarjena ekipa bolgarskega oblikovalskega studia Extravagance se osredotoča na sodoben dizajn, jasne linije, veliko svetlobe in pokaže, kako spremenljiva je lahko bela barva. Ker ne glede na to, s katerim materialom kombinirate barvo, je njen učinek vedno popolnoma drugačen.

Odprt dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico

jedilnica-marmor-stena-kamin-jedilna miza-steklene noge

Apartma se nahaja v Sarafowoju, okrožju bolgarskega pristaniškega mesta Burgas in ima čudovit pogled na Črno morje. Štiri stanovanja so bila združena v eno in spremenjena v prijeten, prostoren dom. To je povzročilo skupno življenjsko površino 400 kvadratnih metrov. To sta dve dnevni sobi, štiri spalnice, pet kopalnic, dve domači pisarni, garderoba in pralnica.

jedilni prostor-leseni-marmorni-kontrastni-beli-stoli

Velik dnevni prostor vključuje kuhinjo z jedilnico in udobno sedežno površino. V jedilnici so temne lesene obloge odličen kontrast steni iz temnega marmorja. Pietra Grey je siv marmor z belimi žilami in ima zelo živahen značaj. Jedilna miza prav tako pritegne pozornost v prostoru. Zahvaljujoč steklenemu okvirju se zdi, da mizica iz lesa lebdi v zraku. Zasnova mize se popolnoma ujema z belimi stoli italijanske blagovne znamke Calligaris. Črno stropno svetilko iz Artemide lahko upravičeno imenujemo pravo umetniško delo.

kuhinjski stol z belim marmorjem na otoku

Marmor Pietra Grey spet najdemo v kuhinji. Zadnja stena kuhinje in delovna plošča iz temnega marmorja tvorita lep kontrast s kuhinjskimi sprednjimi stranicami brez ročaja v beli barvi visokega sijaja. Kuhinjski otok iz lesa in stekla doda barvo sicer enobarvni zasnovi.

kuhinja-beli-marmor-otok-temni les

Porcelanaste ploščice velikega formata znamke Rex Ceramiche v starinsko beli barvi so bile izbrane za tla v celotnem stanovanju. Prostori se brezhibno pretakajo drug v drugega in se vizualno združijo v celoto.

dnevne sobe-sive-stenske-stenske luči-bež-stranske mize

Kupci so v stanovanju želeli dve dnevni sobi. Prva je v odprtem dnevnem prostoru, druga pa v sosednji sobi. Drsna vrata od stropa do tal med obema prostoroma se lahko popolnoma odprejo in tako skoraj podvojijo prostor.

Calligarisov bež kavč resnično pride na svoj račun ob sivi steni. Nikolinski naslanjač v bencinsko modri barvi in ​​preproga z geometrijskim vzorcem sta lepi barvni madeži. Pogled s kavča na neskončno morje je fantastičen.

Druga dnevna soba s televizijo

dnevna soba-priključek-bela-drsna vrata

Druga dnevna soba služi kot miren umik, kjer lahko družina skupaj gleda televizijo. Bencinsko modri poudarki ustvarjajo vizualno povezavo med sedeži. Modri ​​odtenki naj spominjajo tudi na morje.

dnevna soba-stena-oblikovanje-lesene letvice-rjava-kavč-lesene police

Soba za goste se nahaja tik ob dnevni sobi. Tako kot pri vseh drugih spalnicah imajo tudi gostje svojo kopalnico.

Skupni hodnik povezuje dve otroški sobi, pripadajoči kopalnici in garderobo. Bela barva ima spet pomembno vlogo, vendar je tokrat v ospredju betonska stena.

Domača pisarna za dva

zrcalno-stenske-optične-globinske-namizne-stenske luči

Na poti v spalnico staršev je prehodna soba z majhnim delovnim prostorom za dva. Velike zrcalne stene na vsakem koncu sobe ustvarjajo očarljiv učinek neskončnosti.

Spalnica za starše

spalnica-bela-oprema-zakonska postelja-posredna-stropna-razsvetljava-vgradna omara

Bela barva prevladuje tudi v spalnici staršev. Masivna zakonska postelja je vgrajena v vgradno omaro od tal do stropa, ki se razteza od stene do stene. V tonu z belimi stenami izgine v ozadju.

spalnica-belo-pohištvo-izpostavljena niša-betonsko-stensko-stenska polica

Spalnica vodi v drugo domačo pisarno. To je najtišje mesto v stanovanju, daleč stran od velike dnevne sobe. Pisalna miza iz prozornega stekla je v sodobnem dizajnu zelo elegantna. Stenske plošče iz temnega lesa v preprosto sobo vnesejo prijeten pridih.

domača pisarna-bela-pohištvo-izpostavljena betonsko-steklena miza

Klimatska naprava v stanovanju je vgrajena v spuščeni strop in zagotavlja udobje stanovalcev. Impresivno je, da je globina vgradnje le 15 centimetrov. Zaradi udobja so bile nameščene tudi električne rolete.

Posebna pozornost je bila namenjena tudi konceptu razsvetljave. Luči niso le funkcionalne, ampak tudi očarajo s sodobnim dizajnom in elegantno estetiko.

domača pisarna steklena miza pogled spalnica

Otroška soba za dečka z mansardno posteljo

spalnica-mladinska soba-podstrešna postelja-shramba-prostor-step-effect omet

V otroški sobi odkrijemo odlično podstrešno posteljo iz srednje temnega lesa. Ne ponuja samo udobnega prostora za ležanje, ampak tudi veliko prostora za shranjevanje, kot so predali na stopnicah in predali za shranjevanje. Domačo nalogo lahko opravi tudi za svojo mizo.

spalnica-mladinska soba-podstrešna postelja-leseno-stenske plošče-efektni omet

Za zasnovo zadnje stene je bila uporabljena kombinacija lesenih stenskih plošč in efektnega ometa iz Stene & Deco izbran. Na nasprotno steno je bilo pritrjeno ozadje s cvetličnim vzorcem. Obesek Vistosi je videti kot dva lebdeča oblaka.

spalnica-otroci-podstrešje-postelja-korak-shramba-miza

spalnica-mladinska soba-mansardna postelja-električno-rolete

Tudi drugi vrtec ima svoje skrivnosti. Na prvi pogled se zdi, da je v sobi le ena postelja, vendar ni čisto tako. Kjer je rumena talna blazina, lahko leseno ploščo potisnete pod drugo posteljo.

Dekliška spalnica

Otroška soba-podstrešna postelja-lesene-stenske plošče-rdeče-viseče svetilke-

Pobrskajte po naši galeriji in odkrijte vse vrhunce tega osupljivega stanovanja. Pet kopalnic je sodobnih in obljublja ekskluzivno kopalno doživetje!

Soba za goste

spalnica-majhne-omare-vgrajeni-spot-klima-strop

trakovi za spalnico-bele-stenske-lesene plošče

Kopalnica za starše

kopalnica-marmor-tuš na ravni tal-dvojni umivalnik

kopalnica-stena-ogledalo-osvetlitev ozadja-dvojni umivalnik-les

toaletni-gostinski-marmorno-lesene police

kopalnica-bela-stara lesena-stena-sijaj-toaletna-ogledalo-osvetlitev

kopalnica-marmor-ploščice-steklo-tuš-strop madeži

kopalnica-marmor-ploščice-siva-mozaik-steklo-tuš

kopalnica-walk-in-shower-les-ploščice-ogledalo-led-osvetlitev

WC-gost-les-izpostavljen-beton-okrogel umivalnik

kopalnica-ogledalo-osvetlitev-kotna tuš kabina-ploščice-kamen videz

Garderoba

set-white-hall-straps-drsna vrata-garderobna omara

Projekt arhitektke Nikolete Krasteve. Več informacij in drugih odličnih modelov najdete na njihovi uradni spletni strani Studio za oblikovanje EXTRAVAGANCE