Notranji gabioni: Kako fotograf opremlja svoj foto studio doma

Postavitev foto studia, domače pisarne, galerije in mansardnega stanovanja pod eno streho zagotovo ni lahka naloga. Toda arhitekta iz Zaasa in Yerce sta ju uspešno obvladala. Z uporabo gabionov v notranjosti bi lahko stavbo razdelili na več con z različnimi funkcijami. Predstavljamo vam razburljiv stanovanjski projekt, ki je bil pred kratkim zaključen v Turčiji. Spremljajte nas na virtualnem ogledu in se prepustite navdihniti večnamenski mestni vili. Ker vse kaže, da bodo hiše v prihodnje vključevale vse več funkcij.

Gabioni v notranjosti: Mestna vila opravlja več funkcij hkrati

Napolnite notranje gabione z orehi Oblikujte foto studio

Naročnik je arhitektom von Zaas naročil nalogo oblikovanja trinadstropne vile. V notranjosti je želel na eni strani stanovati v svoji pisarni, na drugi strani oblikovati foto studio, na drugi pa sebi in svoji družini postaviti prijeten bivalni prostor in spalni prostor. Vila bi morala po potrebi ponujati tudi razstavni prostor za različne fotografe in slikarje. Arhitekti iz Zaasa so obvladali nalogo z veliko ustvarjalnosti in instinkta za sodobno estetiko. Pritličje je bilo preurejeno v pisarno in opremljeno na sodoben in funkcionalen način. Zahvaljujoč zložljivim vratom se pisarniški prostor odpira na ulico in tako lahko služi tudi kot galerija. Tam lahko organizirajo tudi koktajle in različne dogodke.

Delo od doma oblikujte foto studio in galerijo v pritličju

Pisarniški prostor v pritličju se zdi odprt in ne ponuja le pogleda na ulico, ampak tudi na vrt. Objekt je čim manjši. Mize zaposlenih so opremljene z kolesci in jih lahko po potrebi premikate naprej in nazaj po prostoru. Na ta način ostane fotograf prilagodljiv in lahko vedno znova preoblikuje prosti prostor. Visoke stene ponujajo dovolj razstavnega prostora za slike in fotografije. Pritličje je tako prostorno, da lahko tam prirejajo tudi razstave kipov ali instalacij sodobne umetnosti. Če želi fotograf organizirati dogodek, lahko na vrtu postavi mize in stole tako znotraj kot zunaj. Zaradi drsnih vrat meja med notranjostjo in zunanjostjo izgine.

Ozadje za fotografije osvetljeni gabioni v zaprtih prostorih z orehi

V drugem nadstropju je foto studio, v katerega lahko stranke vstopijo skozi ločen vhod. Foto studio ponuja vse potrebno, da lahko fotograf posname fotografije in jih nato uredi na spletnem mestu. Studio je bil zasnovan v nevtralnih barvah, tako da lahko kakovostni materiali bolje pridejo na svoje. Absolutni vrhunec so gabioni v notranjosti, ki so bili namesto običajnih kamnov tokrat napolnjeni z naravnim izdelkom. Gabioni so napolnjeni z orehi in tako ponujajo popolno ozadje za domiselne fotografije. Niso le okras, ampak tudi optično in akustično ločujejo foto studio od bivalnega prostora.

Gabione v zaprtih prostorih napolnite z orehi in jih osvetlite

Gabioni v notranjosti pridejo zvečer tudi po zaslugi posredne razsvetljave. Tako lahko elegantne fotografije posnamete tudi po sončnem zahodu. Ker foto studio pogosto služi tudi kot sprejemna soba za stranke, je bil poudarek na estetiki. Arhitekti so objekt dokončali z udobnim kavčem in dvema oblikovalskima mizicama. Ta soba hkrati opravlja več funkcij.

Delo od doma Naredite kuhinjo sodobno opremljeno z vrati brez omar brez ročajev

Za gabioni je zasebno območje lastnika stanovanja dobro zaščiteno pred radovednimi očmi. Arhitekti so tam zasnovali prostoren bivalni prostor. Kuhinja s samostojnim kuharskim otokom z jedilnico in prijeten prostor za sedenje pred kaminom obljubljata prijetne ure s prijatelji med kuhanjem in čisto sprostitev ob lepi knjigi po koncu delovnega dne. Bivalni prostor se odpira do majhnega vrta na dvorišču, kjer visoke eksotične rastline v dvignjeni postelji ponujajo zasebnost in zaščito pred soncem.

Kuhinja z otokom z leseno delovno ploščo in kuhinjsko napo iz nerjavečega jekla

Kar zadeva izbiro materialov, so se arhitekti odločili za kontrastno zasnovo. Beton, masivni les in kovina ustvarjajo eklektičen videz, ki temelji na geslu “minimalizem se srečuje z glamurjem”. Nastali ambient je hkrati prijeten in eleganten. Nevtralna barvna paleta ustvarja vizualno povezavo med posameznimi prostori v hiši. Krem, bela in hrast tvorijo privlačen ansambel in še bolje poudarijo grobo lepoto sivih betonskih tal. Kovinska površina nape odraža sončno svetlobo in doda pridih modernosti.

Ideje za postavitev dnevnega prostora s kaminom in kuhinjo

Koncept razsvetljave ustvarja sproščeno vzdušje. Posredna in neposredna svetloba sta spretno združeni. Kamin, obložen z naravnim kamnom, ne samo širi toploto, ampak tudi ustvarja vznemirljive svetlobne učinke. To je popolno vzdušje, ki spodbuja ustvarjalnost in še vedno ponuja dobro funkcionalnost. V spodnji galeriji fotografij ponujamo tudi pogled na druga področja. Spremljajte nas na virtualnem ogledu hiše in se prepustite navdihniti pametnim prostorskim rešitvam in uspešni izbiri materialov.

Pisarna / galerija je v pritličju s pogledom na vrt

Office je postavil ideje za domačo pisarno s gugalnico

Stranišče za goste v pritličju izgleda futuristično. Izpostavljeni beton ima glavno vlogo pri oblikovanju

Postavite sodobno kopalnico z betonom in pokrit zimski vrt z visokimi rastlinami

Kopalnica v mansardnem stanovanju v drugem nadstropju je funkcionalna in elegantna

Ideje za oblikovanje kopalnice s ploščicami in lesenimi tlemi

Knjižnica ponuja dovolj prostora za shranjevanje lastnikove velike knjižne zbirke

Ideje za domačo pisarno za knjižnico nastavite v drugem nadstropju

Opremljanje pisarne: Sodobna miza v industrijskem videzu s kovinskimi nogami in stekleno mizo

Domača pisarna in foto študij s kovinsko mizo in črno tablo ter lesenim stropom

Razstavni prostor v pritličju je prostoren in funkcionalen

Nastavite domačo pisarno in vizualno ločite ideje

Velika vrata odpirajo hišo na ulico in vrt

Ideje za delo od doma za opremljanje domače pisarne

Tam se lahko odvijajo dogodki in dogodki

Foto studio in galerija doma ustvarjata ideje

Gostje lahko klepetajo zunaj ali si mirno ogledajo slike in slike v notranjosti

Foto studio in galerija razstava in stanovanje v drugem nadstropju

Načrti stavb prikazujejo številne možnosti oblikovanja na različnih področjih

Domača pisarna in foto studio v pritličju ter kuhinja in dnevni prostor v drugem nadstropju

Enodružinska hiša s pisarno in galerijo v pritličju

Načrt domače pisarne in galerije ter stanovanja v eni stavbi

Steklena vrata so funkcionalni del zasnove pritličja

Drsna vrata odpirajo načrt prvega nadstropja

Projekt avtorja Arhitekti Zaas