Vodnik po kavbojkah: tako lahko svoje slim fit kavbojke pravilno oblikujete

Slim fit kavbojke so že leta nepogrešljiv del mode in so še posebej priljubljene pri mladih dekletih. Kaj pa sploh so kavbojke slim fit in kako jih je mogoče pravilno oblikovati? Na ta vprašanja je treba odgovoriti v naslednjem članku.

Kaj točno so slim fit kavbojke?

Kaj točno so slim fit kavbojke

Slim fit kavbojke, znane tudi kot moderne kavbojke, so še posebej ozke ali oprijete kavbojke. Tu je poudarek na oprijeti nogi in kroju, ki objema telo čim bližje koži. Zato so te kavbojke takšne še posebej poudarijo postavo, bolj primeren za vitkejše ljudi. Slim fit kavbojke niso tako strižene kot ozke kavbojke in imajo pogosto visok odstotek elastana. Zato se popolnoma “uležejo” proti ustrezni številki. V trgovinah lahko najdete različne modele, kot so npr Jeans Mile ali podobne trgovine primerno.

Slim kavbojke v slogu z usnjeno jakno in superge

Mimogrede: model slim fit je na voljo tako moškim kot ženskam. V prvi vrsti so takšne kavbojke nosile rock zvezde, preden so prišle v garderobo množic. Na voljo so tudi v skoraj vseh barvah, od črne, preko sive, bele, pa tudi do močnejših barv in odtenkov.

Tako optimalno oblikujete kavbojke slim fit

Črne kavbojke slim fit z visokimi petami in belim blazerjem

Kot je bilo že omenjeno zgoraj, so kavbojke slim fit “ohlapnejše” od ozkih kavbojk, vendar so še vedno blizu telesa. Zato bi se ženske, ki imajo nekaj zlata v kolkih, raje vzdržale nošenja teh kavbojk, saj lahko tudi neugodno poudarijo majhne zvitke, hlače pa včasih sedijo prenizko. Vitke ženske, ki imajo tako dolge kot kratke noge, lahko samozavestno posežejo po vitkih kavbojkah, saj se lepo prilegajo, vendar figure ne poudarjajo preveč. Za majhne ženske je priporočljiv tudi model z visokim pasom, ki vizualno raztegne postavo, za vitke visoke ženske ni pomembno, ali nosijo modele z visokim pasom ali spodnje kavbojke.

Lahke slim fit kavbojke v poletnem slogu z belo majico

Še posebej spomladi ali poleti so svetle barve kavbojk idealne za združevanje sveže in vesele obleke ter vas samodejno spravijo v dobro voljo. Z njim se odlično podajo superge, visoke pete, čevlji, kombiji ali balerinke, ki obleko naredijo še bolj poletno. Jeseni ali pozimi lahko kavbojke ozkega kroja nosite v črni, sivi ali modri barvi, vendar z desnim vrhom še vedno niso videti preveč mračne. Srajce ali bluze, ki so mimogrede zataknjene v pas, so v prostem času videti še posebej ležerne in kul.

Izbira pravih kavbojk

Nasveti v slogu kavbojk slim fit za vrhove in čevlje

Predvsem mlajša dekleta težko izberejo prave kavbojke slim fit. Tu je prednost, če ne hodite sami v nakupovanje, ampak na primer vzamete mamo, sestro ali dobrega prijatelja. Lahko vam pomagajo pri pošteni odločitvi, saj točno vedo, kako vam svetujejo pri odločitvi. Iskren pogled v ogledalo vedno pomaga: kavbojke ne smejo biti prekratke ali predolge, ne pretesne ali karkoli “stisniti”. Če maščoba na kolkih “izcedi”, so hlače precej neprimerne in uporabnik se prej ali slej ne bo počutil udobno s hlačami. Namesto tega, če se prilega kot rokavica in se uporabnik počuti udobno, je treba izbrati hlače z ozkim krojem.

Izbira pravih kavbojk Nasveti Slim model