Nasveti za žensko modo in oblikovanje – napakam, ki se jim je treba izogniti

modni nasveti za oblikovanje ženskih napak

Mnoge ženske delajo zelo preproste napake, ko si prizadevajo videti bleščeče, trendovsko in super elegantno. Zakaj se jim to dogaja? Danes želimo govoriti o napakah v naši obleki in o tem, kako jih lahko popravimo (oziroma jih moramo popraviti!). Najnovejši trendi v modni industriji ali najnovejši primeri iz modnih revij se lahko zlahka spremenijo v “past” za “sodobno” žensko in tako lahko naredi nekaj velikih modnih napak. Kako pa se jim lahko izognete? Tukaj so naši Nasveti za oblikovanje žensk tam:

5 nasvetov za oblikovanje žensk

1. Ne slepi slepo modnim trendom

modni nasveti za oblikovanje žensk slepo sledijo trendom napak na modni brvi

V vsaki kolekciji sezone so zelo nevarni trendi. Odprta ramena ali nenavadni vzorci, volumni, bluze s kratkimi dolžinami in izpostavljenim trebuhom … Pri izbiri oblačil morate biti zelo previdni, zlasti pri ženskah z nizko rastjo in polnimi boki. Zato bodite previdni, ne pozabite, da vsak trend ne kaže dobrega okusa, ne glede na to, koliko svetovnih oblikovalcev je delalo na teh kolekcijah. Tudi modni predmet, ki ga priznane modne revije navajajo kot obvezno za vašo garderobo, še vedno ni razlog, da sprejmete to modno zapoved. Na tisto, kar vidite na tednu mode, je treba gledati kot na vir navdiha in se iz njega čim več naučiti.

Naš nasvet: Naučite se eksperimentirati z modnimi trendi in jih spremeniti, da bi našli svoj slog. Z obilico barv, tekstur, linij in likov vedno poskušate izraziti svojo individualnost in edinstvenost.

2. Izbira oblačil in dodatkov z logotipi blagovnih znamk

slog nasveti ženske bluze veliki logotipi kenzo

Modne blagovne znamke na modni predmet pogosto dajo svoj logotip. Mnogi mladi, zlasti dekleta, si z nakupom teh blagovnih znamk prizadevajo pokazati svojo ljubezen do mode. Zanje so označene Kenzo obleke ali puloverji z logotipom Maison Martin Margiela nesporni simbol njihovega meščanskega razkošja – in to služi kot družbeni signal okoli njih. Moramo reči, da to ni najboljši ali najbolj izpopolnjen način za spoznavanje. Pravi poznavalci mode vztrajajo pri kakovosti in ne pri logotipih blagovnih znamk.

Naš nasvet: Če pa vam je všeč in ste se odločili za določeno modno znamko, potem le logotip modne znamke pokažite za en dodatek, to je povsem dovolj! Omejite se na torbo, sončna očala, torbico, zapestnico ali prstan – dovolj je prostora za logotip.

 Nasveti za oblikovanje žensk

3. Nikoli ne pokažite spodnjega perila! Pravila dobrega vedenja in elegance veljajo brezhibno in brez izjeme: skodelice nedrčkov skrite skrbno in vedno, nismo v lokalu, ampak v vsakdanjem življenju, in to tukaj ni v trendu!

4. Ustrezni dodatki za lase

modni nasveti za oblikovanje ženskih pričesk punčka elegantna

Obstajajo dodatki, ki jih nikoli ne vidite – ja, to je nekaj dodatkov za lase. Brez njih vaša punčka ne more uspeti in pričeske s punđami so v tej zimski sezoni tako trendovske! Bodite previdni in izberite najboljšega in najprimernejšega zase!

5. Privlačna in prefinjena – to ni primerno!

Privlačna in prefinjena hkrati – to sta dva nasprotujoča si pojma v modi, vendar se veliko deklet nikoli ni naučilo, kaj je razlika med njima. Še vedno velja staro pravilo – lahko izpostavite le zgornji ali le spodnji del telesa in diskretno. Toda želja nekaterih žensk, da pokažejo vse prednosti telesa zdaj in takoj preseže razumne meje ter uniči občutek za ravnotežje in dober okus.

Naš nasvet: Ne kombinirajte oblačil mini dolžine s stvarmi, ki bi naredile vašo podobo “poceni” in celo vulgarno, na primer čevlji z visokimi petami. Ne izbirajte nogavic čez koleno ali mrežastih nogavic, tega preprosto ne priporočamo. Kratka dolžina vaših oblačil je dobra, če jih kombinirate z zaprtim izrezom in pokritimi rameni ter z njimi nosite ravne čevlje. Šele takrat boste videti res modno! Zdaj o tem ni mogoče dvomiti!

Upamo tudi, da boste upoštevali številne naše nasvete in poskušali popraviti morebitne modne napake, ki ste jih naredili.