Najpogostejše modne napake v ženskih oblekah – 2. del

Kaj bolje, da tega ne storite Modna napaka se v obleki izogniti? Tukaj želimo razkriti še nekaj mitov in legend ter vam dati praktične nasvete, kaj ne storiti, da bo vaša obleka vedno v najboljši formi! Ste radovedni? Ostanite z nami in samo berite naprej!

Modna napaka – Izogibajte se vodoravnim črtam!

modna-napaka-obleka-ženske-izogibati se vodoravnim črtam

Žensko razširjeno prepričanje, da vodoravne črte vizualno razširijo celoten videz, je žal res! Seveda ni nujno, da boste tu šli v skrajnosti, če pa imate radi črtice, se odločite! Nič ni bolj svežega kot črne barve, lahko jih uporabite kot naglas. Če imate široke boke, se je bolje izogniti vodoravnim črtam na krilu; takšen vzorec boste morda raje izbrali na vrhu. To bi bila popolna rešitev za vas.

modno-outfit-dame-roza-retro krilo do kolen

Napaka načina – Pri mešanju odtisov tkanin bodite previdni!

moda-napaka-obleka-dame-vzorec-pretiravajte

Pri mešanju odtisov tkanin bodite previdni! To je zelo občutljiv trenutek, ker je meja med “sirastim” in “elegantnim” včasih zelo, zelo tanka. Da ne boste tvegali, da boste videti kot hojo, se raje osredotočite na naglas. Lahko kombinirate dva odtisa ali odtise, vendar ne več!

Obleka v rdeči barvi na poroki – to je mogoče?

rdeča-poročna-obleka-srebrna-dekoracija-broderie

Ena od stvari, ki jih ne moremo razumeti, je v bistvu predsodki mnogih dam, ki za poroko ne želijo izbrati rdeče obleke. Da, razumljivo je, da si nobena dama pri tem ne bi želela obleči črne obleke. Naše povezave s črno običajno gredo v zelo drugačno smer. Zakaj pa ne rdeče? Ta barva je pozitivno nabita, ima veliko bogatih odtenkov in vedno prinaša dobro razpoloženje. Rdeča simbolizira ženskost, zato pojdite na rdečo, elegantno obleko, če boste kmalu povabljeni na poroko!

Za mnoge kulture je v skladu s tradicijo na poročni slovesnosti celo treba nositi oblačila v svetlih barvah. Naš nasvet je: Izogibajte se preglobokim izrezom, pretesnim oblekam, ki poudarjajo vaše silhuete in mini dolžine! Potem je rdeča dobra barva za poročno zabavo, prav tako rumena, zelena ali modra. Pozor! Na nekaterih poročnih zabavah morate upoštevati tudi pravila oblačenja za goste.

Retro poudarki v modni obleki

moda-napaka-obleka-dame-retro-krilo-črno-usnje-crop-top

Spotišče v modni obleki so retro elementi, nedvomno si zaslužijo več pozornosti, a z njimi vam nikoli ni treba prestopiti tanke meje dobrega okusa. Ključ do uspeha z retro poudarki je njihova sodobna interpretacija. Pojdite na retro srajco ali krilo z visokim pasom, ne pa na takšno, kot bi izgledala omara vaših babic. Prav gotovo ne želite videti 10 let starejši, kajne?

Oblačila, šivana posebej za vas ali, če želite, oblačila?

modna obleka-dame-krojena oblačila

Skrajni čas je, da tudi ta mit razbijemo, ne razumemo, zakaj ženske še vedno verjamejo vanj. Spretnosti dobrega krojača se ne morejo primerjati z delom na oblačilih v velikih tovarnah.

Ne pozabite, da se vse glavne verige blagovnih znamk osredotočajo na količino in ne na podrobnosti. Obisk dobrega krojača vam bo pomagal najti pravo obliko. Skupaj s svojim krojačem lahko ustvarite tudi popoln kos oblačila, ki je popolnoma v skladu z oblikami vašega telesa.