Trajno odstranjevanje dlak – informacije in nasveti o laserju, IPL in SHR

nasveti za trajno odstranjevanje dlak-stroški-prednosti-slabosti-tveganja

Kako neprijetno je lahko nenehno odstranjevanje dlak na telesu, ne vedo le dame med nami. Mnogi moški se zatečejo tudi k različnim načinom, kako se znebiti neželenih dlak. In če imate srečo pozimi, da ste leni in lase skrijete s pomočjo dolgih oblačil, to poleti ne velja. Obstajajo epilatorji ali voskanje, kar pa v kozmetičnem studiu vzame veliko časa ali stane denar. Zato ni čudno, da se mnogi zanimajo za trajno odstranjevanje dlak in se za to odločijo. Vendar mnogi res ne zaupajo celotni stvari in iščejo več informacij. Danes vam jih želimo ponuditi. Ugotovite, kako laserji delujejo, kakšne stroške lahko pričakujete in koliko sej je potrebno, da boste dolgoročno uživali v gladki in lepi koži.

Trajno odstranjevanje dlak – kakšne so možnosti?

trajno odstranjevanje dlak shr-neboleče-stroški-nasveti-odstranjevanje dlak-trajno

Za uspešno in trajno odstranjevanje dlak obstajata dve možnosti. Najbolj znana metoda je lasersko odstranjevanje dlak. Tu se svetloba uporablja za odstranjevanje dlak. Znano je tudi zdravljenje z IPL. Novejša varianta je SHR. Spodaj vam želimo predstaviti vse tri možnosti. Zdaj boste ugotovili, kakšna je razlika med njimi, koliko sej je potrebno in katera od treh je najboljša za trajno odstranjevanje dlak.

Lasersko odstranjevanje dlak

trajno-odstranjevanje dlak-obraz-odstranjevanje dlak-grdo-nadležno-trajno-odstranjevanje

Najbolj znano je trajno lasersko odstranjevanje dlak. Čeprav se tu uporablja svetloba, se pretvori v toploto. Ta prodre v korenine las, zaradi česar odmrejo. Pri uporabi laserja je možna učinkovita in natančnejša natančnost. Pri uporabi svetlobe za odstranjevanje dlak se uporablja tako imenovani melanin. To je pigment, ki ga najdemo v temnih laseh in pomaga prenašati toploto od laserja do korenin. Laserje uporabljajo izključno zdravniki in so le zanje odobreni.

trajno-odstranjevanje dlak-moški-lepota-nega telesa

Dobra novica je, da je postopek relativno neboleč. Pričakovati je treba le rahlo vlečenje, kar je seveda zelo koristno, če ga uporabljate na področjih, občutljivih za bolečino, kot so genitalije ali koža na obrazu. Torej, če želite trajno uživati ​​v odstranjevanju dlak, vendar ste zelo občutljivi na bolečino, se lahko tukaj štejete za srečne.

IPL zdravljenje

trajno-odstranjevanje dlak-nog-poletje-ženske-ipl

Z laserjem IPL lahko zdravljenje za trajno odstranjevanje dlak izvajajo ne le zdravniki, ampak tudi drugi ljudje. Kratica pomeni “Intenzivna pulzna svetloba”. To pomeni, da se oddajajo svetlobni impulzi, ki, tako kot pri laserjih, s toploto umažejo korenine in preprečujejo, da bi dlake ponovno zrasle. Tudi tu melanin prispeva k odstranjevanju dlak. V nasprotju z lasersko obdelavo se tukaj uporablja večji svetlobni spekter. To pomeni, da se naenkrat obdela večja površina. Ponovno pa se je temu treba izogibati na območjih z veliko madeži.

Dlake se uspešno odstranijo šele v fazi rasti. Ker pa je nemogoče, da bi vsi lasje rasli hkrati, je treba opraviti več sej. Pričakujete lahko do osem aplikacij, vendar se to lahko razlikuje od osebe do osebe in je odvisno od tipa kože in las. Po prvem tretmaju traja do 20 dni, da začnejo izpadati prve dlake. Med posameznimi vlogami mora preteči tudi nekaj (vsaj štiri) tednov.

trajno odstranjevanje dlak ipl lasersko zdravljenje obraza

IPL je trenutno najbolj priljubljena in široko uporabljena metoda za trajno odstranjevanje dlak. Stroški so od 50 do 200 evrov na sejo, zato je precej drag. Cene za lasersko zdravljenje so podobne. Gre pa za enkratno naložbo, saj ko se korenine zaradi vročine uničijo, se ne morejo obnoviti.

Slabosti in tveganja laserskega in IPL odstranjevanja dlak

trajno odstranjevanje dlak, kozmetična-seja-lasersko zdravljenje-ipl

Vsaka obdelava s svetlobo in toploto ima enako pomanjkljivost. Obe metodi zahtevata pigmente za trajno odstranjevanje dlak. Ti so komaj ali sploh niso pri svetlih dlakah, kot so blond, sivi ali rdeči, tako da niti IPL niti laser ne moreta prispevati k trajnemu odstranjevanju dlak. Zdravljenje je težko izvajati tudi pri ljudeh s temno kožo, saj se lahko hitro razvijejo opekline.

Neželeni učinki so prisotni, vendar običajno sčasoma izzvenijo. Seveda to vključuje tudi rdečico, saj se pojavi tudi med epilacijo ali voskanjem. V najslabšem primeru se pojavijo skorje, ki so tudi le začasna težava. Če se temnopolti ljudje odločijo za zdravljenje s svetlobo, je mogoče pričakovati tako imenovani pigmentni premik. Kar se sprva sliši precej slabo, je pa tudi le začasen stranski učinek, če bi se sploh pojavil.

lasersko-trajno-odstranjevanje dlak-lasersko-telo-tretmaji-toplota-svetloba

Pomembno je, da se pred zdravljenjem posvetujete z dermatologom. To je zato, ker vas morajo pregledati glede kožnih bolezni, kot je kožni rak. Če je ta test pozitiven ali specialist določi nagnjenost, je treba zdravljenje z laserjem ali IPL odsvetovati. To je zato, ker te metode spodbujajo rast celic.

SHR kot trajno odstranjevanje dlak

laserska depilacija za trajno lasersko odstranjevanje dlak

Kratica pomeni “super odstranjevanje dlak”. Ta tehnika za trajno odstranjevanje dlak je kombinacija laserske metode in tako imenovane metode pulzne svetlobe. Posledično je ogrevanje počasno. To nima le prednosti, da je mogoče zdraviti temne vrste kože. Tudi svetle dlake, ki jih z laserskimi različicami ni mogoče odstraniti, tukaj niso več problem. SHR nega je nežnejša, kar pomeni, da je koža bolje zaščitena, pa tudi neboleča.

Tako kot pri IPL se stroški zelo razlikujejo in so odvisni od dela telesa, ki ga je treba zdraviti, ali velikosti območja. Majhne dele obraza je mogoče obdelati že pri 40 evrih na sejo, celotne noge pa stanejo na primer okoli 250 evrov. Običajno so na voljo tudi praktični paketi, v katerih je več delov telesa združenih po nižji ceni. Tudi cene za moške in ženske se razlikujejo. Najbolje je, da ugotovite, kaj je najcenejše na vašem območju.

Trajno odstranjevanje dlak opravite doma

trajno-odstranjevanje dlak-diy-ipl-laserska naprava-doma

Mnogi so pripravljeni vlagati v napravo za domačo uporabo, da prihranijo denar pri številnih tretmajih. Če želite sami narediti trajno odstranjevanje dlak, morate vedeti, da so naprave IPL vsekakor na voljo. Te so na voljo po najrazličnejših cenah, zato se morate vnaprej pozanimati, katera je najboljša možnost. Na koncu pa lahko domnevamo, da rezultat ne bo tako zadovoljiv, saj se za trajno odstranjevanje dlak uporabljajo naprave, ki so manj učinkovite od tistih, ki jih uporabljajo strokovnjaki. Hitro se lahko razvijejo tudi majhne opekline.

trajno-odstranjevanje dlak-doma-naprave-pazduhe-depilacija

Če pa se odločite za domače zdravljenje, sledite izključno navodilom proizvajalca in najprej preizkusite napravo na majhnem in nevidnem področju, preden nadaljujete z večjimi površinami telesa. Lahko se in morate vnaprej posvetovati z zdravnikom. Lahko vam dajo dodatne nasvete in varnostne informacije ter vam morda priporočijo napravo.