Nega kože z naravno kozmetiko – prednosti ekoloških izdelkov

pravilna nega kože, kaj iskati

the Nega kože z naravno kozmetiko je vsem na ustnicah in postaja vse pomembnejši. In prav je tako, ker ekološki izdelki niso le dobri za okolje, temveč ponujajo tudi posebno nežno nego kože. Razlog za to so sestavine, saj naravna kozmetika ne vsebuje konzervansov ali mineralnih olj, temveč se opira na čisto naravo. Vsaj tako obljublja oglaševanje, v resnici pa ga potrošniki ne bi smeli samo slepo zgrabiti, ampak bi morali vedeti o različnih pečatih in ozadju. Ker niso vsi ekološki izdelki enaki.

Nega kože z naravno kozmetiko – lahko sledite običajnim izdelkom?

Izbira izdelkov Tip kože Nasveti za ustrezno nego

the Nega kože z naravno kozmetiko si je zadala cilj obnoviti ali ohraniti naravno ravnovesje kože. Glavni poudarek je na samoregulativnih sposobnostih kože, ki jih je treba z učinkovitimi naravnimi sestavinami spodbuditi ali podpreti v njihovi naravni funkciji. Druga pomembna razlika v primerjavi s konvencionalno kozmetiko je, da ni stroge klasifikacije glede na tip kože, ampak izhodišče nege upošteva trenutno stanje kože. S konvencionalno kozmetiko pa koža samodejno dobi vse, kar potrebuje, vendar to pomeni, da izgubi sposobnost samoregulacije. To je posledica kemičnih sestav, ki so včasih neznani dejavniki za organizem in jih je zato mogoče le delno uporabiti. Vendar pa se nekatere od teh neuporabljenih sestavin ne morejo izločiti in ostanejo v telesu dlje časa v obliki toksinov.

Nega telesa in kože z naravno kozmetiko – sestavine

Izdelki s certifikatom za nego kože

 • Esencialna olja
 • Rastlinske maščobe
 • Rastlinski izvlečki
 • Naravni antioksidanti
 • Organski voski
 • Naravne barve, kot so pesin sok ali karamela

Prednosti naravne kozmetike

Pregled naravne kozmetike šamponov

 • Okolju prijazna embalaža
 • Brez preskusov na živalih
 • Okolju prijazna proizvodnja
 • Ne vsebuje kemikalij, kot so parabeni
 • Uporaba naravnih surovin
 • Ekološke surovine
 • Dekorativna kozmetika vsebuje naravne pigmente

“Zelena” kozmetika po pošteni ceni?

Vrste naravne kozmetike Pregled katerih certifikatov

Medtem skoraj vsaka lekarna ponuja naravno kozmetiko po nizkih cenah, kar potrošnikom omogoča, da se vzdržijo uporabe običajnih izdelkov. Toda tudi če je izbira cevi in ​​loncev že zelo velika, niso vsi izdelki resnično varni. Ker izraz “naravna kozmetika” še vedno ni pravno reguliran niti jasno opredeljen in trenutno ne obstaja žig države ali EU. Pri nakupu je treba torej razlikovati med pravo naravno kozmetiko in tistimi izdelki, ki samo skočijo na stran in želijo izkoristiti trenutno priljubljeno naravnost zase. Zato mnoga običajna podjetja dajejo svoje izdelke, na primer zdravilna zelišča ali oglašujejo sestavine, kot so hranljive oljke ali osvežujoča aloe vera. Težava pa je v tem, da te snovi večinoma temeljijo na sintetičnih snoveh, vključno na primer s parafini, silikoni ali problematičnimi dišavami in barvili. Nekateri od teh izdelkov vsebujejo alergene konzervanse in celo rakotvorni formaldehid, kot je revija za potrošnike Eko test izvedel. Skladno s tem ti izdelki niso prava naravna kozmetika – če želite uporabljati neškodljive izdelke, pa se po drugi strani usmerite na ustrezne pečate odobritve za nadzorovano naravno kozmetiko. Običajno jih je mogoče najti pri uveljavljenih proizvajalcih, kot sta Wala ali Laverana, na spletnem trgu pa so na voljo tudi ugledni ponudniki, na primer v Trgovina Bärbel-Drexel. Na spletu lahko preverite tudi, ali gre za certificirano trgovino (pečat odobritve zaupanja vrednih trgovin), ki med drugim ponuja tudi garancijo vračila denarja.

Nejasnost zaradi uporabe pečatov

Izdelki za lepotno kremo nežna mehka koža

Vendar pa uporabljeni pečati ne zagotavljajo le jasnosti, saj pogled v skupno lekarno pokaže, da imajo poceni in dragi izdelki pečat BDIH. So torej članki enakovredni? Dejstvo je, da so zahteve BDIH le minimalne zahteve – poceni blagovne znamke pogosto le izpolnjujejo te zahteve, medtem ko uveljavljeni proizvajalci naravne kozmetike pogosto ponujajo še več. Številni uveljavljeni proizvajalci naravne kozmetike so zdaj združili moči – med tem je nastala interesna skupina “NaTrue”, ki so jo ustanovili pionirji industrije, kot so Wala, Laverana ali Santaverde, da bi uvedli strožja merila v naravno kozmetiko. To je na koncu prineslo nov pečat, ki velja po vsej Evropi. To zavezujoče določa, koliko organskega mora biti resnično vključeno, in zdaj dejansko daje večjo jasnost med različnimi plombami.