Piratski make-up za noč čarovnic ali Mardi Gras: ideje za ženske, moške in otroke

Piratska šminka ženska-jack-vrabec-rdeča ruta

Naj bo za noč čarovnic, mardi gras, karneval ali igro, upodobitev prepričljivega pirata zahteva pravo kombinacijo kostuma, dodatkov, drže in seveda ličila. Če želite biti prepričljivi od vratu navzgor, si oglejte naše ideje in primere, kako se prepoznati kot Piratska ličila lahko.

Piratski make -up – kozmetika

Piratski make-up otroci-lobanja-liki-zombi-oči

Za pravi piratski videz potrebujete pravo ličenje. Uporabite tipično pustno ličenje, tako imenovano maščobno barvo in običajne pripomočke za ličenje, kot so kohl, šminka, senčila, gobice in čopiči. Skoraj vse druge odtenke je mogoče mešati iz osnovnih barv rdeče, modre in rumene, ki so zatemnjene in osvetljene z belo in črno.

Piratski make -up – ideje za najmlajše

Piratski make up otroci fantje brada brazgotina make up rute za oči

Gusar ves svoj čas preživi na krovu ladje in ima zato zagorelo polt. Najprej nanesite podlago, ki je za nekaj odtenkov temnejša od barve vaše kože. Nato obrvi naredite košate in širše s črno barvo in tanko krtačo, tako da bo videz videti bolj moško.

Piratska ličila – znak lobanje na čelu

Piratski make-up otrok-dekle-lobanja-znak-bleščice

Gusarji in samice imajo rožnata lica zaradi bojevanja, bojevanja z meči in tekanja po palubi pri opravljanju različnih nalog. Nežno nanesite nekaj rdečila, da pordečite lica.

Motivi za slikanje obrazov za fante: 50 navdihujočih idej

Nasveti za ličenje za noč čarovnic za otroke in odrasle-ličila za brado

Kavbojski make -up – navodila in ideje za karneval, noč čarovnic & Co

Mali pirat 

Piratska ličila za pustno pusto deček-otrok-tridnevno brado

Čudovito neurejena brada je še ena značilnost pirata. Najbolj primerna je klasična 5-dnevna brada, ki si jo zlahka nadenete. Lahko narišete majhne pike in šive s črnim ali rjavim kohlovim svinčnikom ali pa ga z grobo gobo nanesete na obraz in pustite naključne oznake z barvo.

Ličila za tridnevno brado

piratski make-up-otrok-brada-goba-brki

Za izdelavo tridnevne brade profesionalni vizažisti uporabljajo tako imenovano gobico za strnišče-grobo porasto, trdo gobo za učinke na brado. Lahko pa ga uporabimo tudi za uspešno upodabljanje odrgnin.

Johnny Depp iz filma “Pirati s Karibov”

Piratski make-up jack sparrow navdih oči kajal

Kapitan Jack Sparrow je bil eden najbolj znanih filmskih likov od leta 2003, ko je izšel prvi del filmske serije “Pirati s Karibov”. S pravim ličenjem lahko celo ženska izgleda kot slavni pirat. Glavne značilnosti filmskega lika so rdeča ruta, biserne ogrlice v laseh, pletenice za brado in temna ličila za oči.

Piratski make -up – Jack Sparrow 

jack sparrow nanese ličila na ženo johnnyja deppa pirati s Karibov

Obraz nanesite na obraz in poudarite njegove konture s temnejšim odtenkom kože. Rjavo senčilo nanesite na celotno zgornjo veko in oči obrišite z gelom za oči. Močno ga obrišite z bombažno palčko na spodnji črti trepalnic, da bo obraz videti bolj sablasno. Lepite na črno kozjo bradico in spodnje konce spletite v dve ozki pletenici. Nad in pod ustnicami si nataknite tudi tanke brke. V lase vpletite nekaj biserov in zavežite rdeč piratski šal kot trak za glavo.

Nariši obliž za oči

piratski make up ženski obliž z okrasnimi modrimi očmi

Tudi očesni obliž ne sme manjkati. Ta pripomoček je seveda mogoče kupiti, vendar morda ni tako prijetno, če se celo noč sprehajate samo z enim vidnim očesom. Zato si lahko na očesni obliž preprosto nanesete ličila.

Piratski make -up – poudarite obliž za oči z bleščicami

Piratska ličila ženski obliž za oči bleščeče rdeče ustnice

Najprej s kohlovim svinčnikom narišite krog okoli očesa, nato pa z okroglo krtačo in črno mastno barvo obarvajte krog. Trak je naslikan čez čelo in ob strani ušesa. Za še bolj zanimiv naglas lahko ženske svoje očesne madeže poudarijo tudi z bleščicami ali okrasnimi.

Za noč čarovnic se lahko odločite za grozljiv piratski videz. S potopljenimi očmi in krvavimi ranami lahko verodostojno uprizorite grozote morja! Po legendi je gusarje poganjala nenasitna pohlepa po zlatu in zakladu, zato so bili pogosto kaznovani s prekletstvom. Celotna posadka in njihova ladja prekletih se nato borita po svetu živih in mrtvih, dokler se prekletstvo ne sprosti. Pirat zombi je truplo, ki ga ni mogoče ubiti, ki se že desetletja bori s tem prekletstvom in je še posebej grozljivo prikazovanje.

Lobanja s križanci in ponarejeno krvjo

Piratski make-up človek-zombi-lobanja-kri-noč čarovnic

Pirati naj širijo strah in teror, ker ropajo, plenijo in nimajo moralnih načel. Na piratski zastavi je upodobljena lobanja s prekrižanimi kostmi, ta simbol piratov pa lahko uporabite tudi v svojem kostumu.

Ličenje lobanje

piratski make-up-otroški make-up-lobanja-obraz-rute

Ličenje lobanje je ena izmed klasik na noč čarovnic in jo je mogoče uspešno kombinirati s piratskim videzom. Lobanja je zelo enostavna in pozorni morate biti le na nekaj bistvenih značilnosti.

Make-up lobanja: Ideja za otroško ličenje za noč čarovnic z navodili za ličenje

Otroci so se ličili za Mardi Gras kot priljubljene ideje o superjunakih & Navodila

Ličila Spiderman – navodila in ideje za otroke in odrasle

Slaba polovica

pirat-make-up-woman-creepy-pirat-nevesta-lobanja

Lobanja mora biti videti brez krvi, zato je celoten obraz prekrit z belo barvo in kozmetično gobico. Spodnja lica in brada sta zasenčeni s sivo, tako da je obraz videti votel. Konica nosu in očesne votline so pobarvane v črno in bi morale izgledati kot črne luknje. Odločilen poudarek dajejo zobje, ki so še posebej poudarjeni.

Poudarite mejo

piratska-make-up-ženska-obraz-lobanja-pol

S tem ličenjem lahko hkrati plešete na dveh porokah – kot pirat in kot sprehajajoči zombi. Enostavno si sestavite polovico obraza kot čudovit pirat, drugo polovico kot lobanjo.

kontaktne leče črne sklere

piratske šminke-grozljive-halloween-ženske-lobanje-očesne leče

Ličenje lobanje jih lahko naredi zelo grozljive, če se odločite za tako imenovane kontaktne leče iz črne sklere. Ti pokrivajo celo oko in izgledajo zelo strašljivo.

Ne pozabite na vrat, dekolte in roke

pirat-make-up-woman-dead-pirat-nevesta-halloween-odtenki sive

Če ste se za noč čarovnic odločili za kostum piratske neveste zombija, potem naj bo vaš videz v sivih odtenkih. Ko poudarjate lastnosti obraza, ne pozabite nanesti ličila tudi na vrat in dekolte.

Grozljiva piratska nevesta

piratska-make-up-ženska-grozljivo-bela-obraz-noč čarovnic

Da bo vaš videz popoln, sestavite roko iz okostnega okostja. Če vam je težko, lahko uporabite predlogo in kosti najprej označite s kohlom. Več idej o ličenju na rokah najdete tukaj.

Kako se lahko dama kot gusarka liči – brazgotina, očesni obliž in piratski meč 

gusarski make-up-karneval-ženska-brazgotina-obraz-piratski meč

Če se želite uspešno in učinkovito obleči in ličiti za Mardi Gras, morate biti pozorni na podrobnosti in seveda dobiti vse dodatke za izbranega lika. Piratski videz ne sme manjkati piratskega meča, očesnega obliža in piratskega šala ali piratskega klobuka. Poleg tega kostum dopolnjuje čim bolj pristno ličenje in vanj morate vložiti prav toliko truda in prizadevnosti.

Nanos ličila kot čudovite piratske-smokey eyes make-up za ženske

pirate-make-up-karneval-framake-up-smokey-eyes

Piratski make -up za fante – z brki, obližem za oči in kljuko za roke

gusarski make-up-karneval-fant-roka-kavelj-oko-obliž

Piratski make -up za malčke – vsi pripadajoči dodatki ustvarjajo videz

piratski-make-up-pustni-fant-pribor-kostum