Adventne dekoracije naredite sami – 18 odličnih idej za zunanjo uporabo

Okrasite svoj vrt in zunanji prostor za božič! Zimzelene veje, sveče, pravljične lučke in okraski za božično drevo nas hitro spravijo v pravo razpoloženje. Če imate svojega Adventne dekoracije naredite sami nato si oglejte te preproste ideje za božične okraske na prostem!

Naredite adventne dekoracije sami iglavci-vejice-visoko-vedro-rdeče-poudarki-jagodičaste kroglice

Božične okraske za zunanjost naredite sami

Adventne okraske si naredite sami, lončeno-rdeče-lakirane-stožci

Naredite šopek zimzelenih vej in jih položite v veliko cvetlično vazo ali lonec. Lepo ureditev dopolnjujejo okrasne vrbove kroglice in rdeče pobarvani borovci.

Naredite božične okraske za zunanjost sami z veliko borovega zelenja

adventna dekoracija-naredi sam-zunaj-cvet-luči-zelene-rastline

Cvetove v viseči košarici zamenjajte z zimzelenimi rastlinami, kot so lončnica, brin ali plazec. Iz vejic cedre naredite venec in ga s cvetlično žico pritrdite okoli roba košare. Velik zeleni lok daje zimski viseči košarici piko na i.

Okrasite vrtno klopco za božič – ideje za očarljive božične okraske na prostem

Okrasitev cvetličnih škatel za božič – 17 navdihov in koristnih vrtnarskih nasvetov

Vrtne okraske iz lesa za božič naredite sami

Naredite sami božične aranžmaje za zunanjo uporabo: pisane aranžmaje za vhod iz naravnih materialov

Božični aranžmaji za zunaj z borovnicami in borovimi storži ter borovo zeleno in vejami dreves

Okrasite vhod v hišo s pisanimi božičnimi aranžmaji iz naravnih materialov. Ozki vhodni prostori izgledajo večji, ko so postavljeni na sceno z venčkom okoli vhodnih vrat in dvema visokima, praznično okrašenima cvetličnima lončkoma. Široke vhode lahko okrasite tudi s figurami živali. Dekoracija z jelko, storži in borovnicami je še posebej učinkovita. Dve figuri jelenov popestrijo praznični ansambel.

Naredite sami božične aranžmaje na prostem: jagode, veje ciprese, granatna jabolka in jabolka

Atmosferske božične okraske je mogoče pričarati v visokih amforah ali klasičnih cvetličnih lončkih z jelko, borovimi vejami, lovorjevimi listi, jagodami, granatnim jabolkom in zelenimi jabolki. Če ostanejo materiali, obstaja možnost, da zavežete venec iz jelkove zelene barve. Po želji lahko drevesne veje preprosto potresete po tleh okoli cvetličnega lonca. Ta dekoracija je idealna za zimsko sezono tudi po praznikih.

Božične aranžmaje na prostem razporedite v sadilcih. Kombinirajte smrekove in srebrne jelke ter plazeče veje brina in cedre z morsko sivko in magnolijo

Naslednji božični aranžmaji za zunanjost ustvarijo veselo vzdušje in vnesejo barvo v sicer mračen zimski vrt. Pozdravite svoje goste z elegantno dekoracijo iz naravnih materialov. Potrebovali boste cvetlično peno in srednje velik do velik lonček za rastline. V aranžmaju smreka, srebrna jelka in plazeči brin tvorijo popolno ozadje in pustijo do izraza čudovite veje morske sivke in liste zlate magnolije. Veje ciprese zapolnijo vrzeli in dajejo praznični aranžmaji polnost.

Božični aranžmaji za zunanjost: morska sivka doda aranžma v barvo

Naredite si svoj božični kotiček za zunanjost z vejami in storži morske sivke in jelke ter cipres

Morska sivka bo imela tudi glavno vlogo v naslednjem božičnem aranžmaju. Sicer pa je aranžma videti klasično: borovci, jelka in veje ciprese učinkovito zaokrožijo božični ansambel. Materiali so izredno trpežni in idealni za zunanjo uporabo. Sneg in zmrzal lahko brez težav prenašajo mesece in obdržijo barve. Namig: drevesne veje pripnite čim bližje skupaj. Če pozneje posamezne veje porumenijo, jih lahko enostavno odstranite in aranžma bo še vedno videti lepo.

Božični aranžmaji na prostem: stožci kot zimska dekoracija

Božični aranžmaji za zunanje ideje z borovimi storži in borovimi storžki ter storži šipka in sladkega dima ter mahom v lončku za rastline

Naslednji aranžma je zelo enostaven in tudi začetniki ga lahko naredijo sami. Jelenovi in ​​borovi storži skupaj s storži sladkega drena in šipkom so razporejeni na jelenovem mahu. Okras lahko uredite v skledi, v leseni škatli, v širokem cvetličnem loncu ali preprosto na vrtni mizi. Če želite, lahko okrog stožcev ogrnete verigo luči ali sredi božičnega aranžmaja postavite lučko s svečko Led.

Praznični božični aranžmaji na prostem: jelka v vazi z drevesnim deblom

Kombinirajte božične aranžmaje za zunaj z rožnatimi vejami in šipki ter posušenimi krasnimi vrabci z zlato rožico in drevesnimi rameni ter kot naglas dodajte plazeče brinje in balzamovo jelko Fraser

Božične aranžmaje iz naravnih materialov lahko še posebej učinkovito prikažete v vazah iz drevesnega debla, izdelanih sami. Naslednji aranžma zažari v zeleni in rdeči barvi.Rogove grmičevje in veje šipka so združene s posušenimi listi vrabcev, zlato rožico in drevesnim krhljem ter tako ustvarijo klasično podobo. Plazeče brinove veje in balzamove jelkove veje so postavljene kot poudarki, zaradi česar je aranžma resnično privlačen za oči na prostem.

Božični aranžmaji iz naravnih materialov: praznična dekoracija balkona

Naredite si sami božične aranžmaje za zunaj s posušenimi vejicami evkaliptusa in jelko, por in hortenzijami ter čudovitimi sulicami

Naslednja ureditev je kot nalašč za majhne balkone in za hiše z verandami ali zimskimi vrtovi. Dekoracija z naravnimi materiali je idealna za hiše z leseno fasado v slogu brunarice. Če želite, lahko okoli jelke ovijete verigo luči ali pa preprosto obesite luč na aranžma. Kombinacija posušenih vej evkaliptusa, jelke, pora, hortenzije in čudovite sulice je preprosta in enostavna, a še vedno zelo učinkovita.

Košara iz vrbovih vitic, napolnjenih z rdečimi božičnimi kroglicami

adventna dekoracija-naredi si-košara-vrbove vitice-pravljične luči-rdeče-steklene kroglice

Naredite košaro iz vrbovih vitic. Odstranite venec in iz vrbovih vej spletite košaro. Najbolje je, da si nadenete rokavice. Zalivanje naredi palice bolj prožne in voljne. Oblikujte več obročev, ki jih nato vstavite drug v drugega, tako da tvorijo košarico. Obroči so pritrjeni z žico. Košaro napolnite z okraski iz rdečega drevesa in košaro obesite nekje na vrtu.

Pletene vrbove kroglice 

adventne dekoracije-naredi sam-kroglice-vrbove vitice

Za pletenje takšnih okrasnih vrbovih kroglic lahko uporabite napihljivo žogo za plažo, da naredite osnovno strukturo za vrbove kroglice. Ko je osnovna struktura pripravljena, spustite zrak iz krogle in začnite dejansko pletenje žoge. Vrbove veje pritrdite z žico. Na koncu okoli vrbovih kroglic ovijemo pravljične lučke.

Stolp iz glinenih loncev

adventno okrasje-naredi sam-stolp-gline-lončke-sklede-jelke-veje-jagode

Naredite stolp iz velikih in majhnih glinenih loncev in ga okrasite z zimzelenimi in jagodnimi vejami! Potrebujete tri sklede in tri glinene lončke različnih velikosti.

Božični aranžmaji za zunaj: aranžmaji v skodelicah za balkon

Božični aranžmaji za balkonske ideje z jelko, šipkom in jagodami v skodelici čaja

Zimski aranžmaji na prostem – vendar v majhnem formatu. Očarljive aranžmaje si lahko pričarate v čajnikih, skodelicah za čaj in drugih vazah in skledah z božičnimi motivi. Odlične so za balkonsko mizo. Naš nasvet: Posebno lepi so aranžmaji z vejami omele ali listi omele. Po želji lahko dodate tudi majhne ptičje figurice.

Naredite božične aranžmaje za zunaj sebe in jih okrasite s pravljičnimi lučkami

So ti stari starši podarili veliko skodelico z božičnimi motivi? Zdaj je čas, da jih postavimo na ogled. Če jelko, zelene jelke in jagode poškropite tudi z umetnim snegom, so videti, kot da ste jih prinesli iz gozda. Lahko jih okrasite tudi s pravljičnimi lučkami, mini božičnimi kroglicami in cvetovi božične zvezde.

Slika snežaka iz glinenih loncev

adventna dekoracija-naredi sam-zunaj-snežak-na glavo obrnjena glinena paprika

Ne glede na to, ali ste za božič blagoslovljeni s snegom ali ne, lahko snežaka naredite iz drugih materialov, kot so glineni lonci. Najboljši del pa je, da se v topljenju ne bo stopil!

Leseni snežaki in glineni lonci

adventni okras-naredi-sam-vrt-lonec-pokrovi-snežaki

Še ena nenavadna ideja za figure snežakov na vrtu! Kdo bi si mislil, da bi lahko za tako ustvarjalni projekt uporabili stare pokrove.

Zimska dekoracija za zunanjost – sladoledni venec 

Adventno okrasje-naredi sam-zunaj-venec-ledeno-jagodičje-vejice-notri-zamrznjeno

Napolnite model za torte z vodo, dodajte jagode in liste bršljana, zamrznite in končali ste! Za svoj vrt imate že lep leden venček.

Zamrznjene luči za zunaj

adventna dekoracija-naredi sam-zunaj-ledene luči-jagode-zamrznjene

Ledene luči so prav tako enostavne za izdelavo. Ne s pravo čajno lučko, ampak z LED svečko. Tokrat boste potrebovali dve plastični skodelici – ena mora ustrezati drugi.

Ustvarite svetilke iz ledu sami na prostem 

adventna dekoracija-naredi si-nosilec ledene čajne svečke-rastlinsko-jagodičevje

Manjšo posodo napolnite z gramozom ali kovanci in jo položite v večjo. Med njimi mora biti razdalja 1-2 centimetra. Liste in jagode položite v večjo posodo in jo napolnite z vodo. Pustite nekaj ur v zamrzovalniku. Skodelice lahko enostavno odstranite z mlačno vodo znotraj in zunaj.

Steklene luči na stopnicah zunaj

adventna dekoracija-naredi sam-zunaj-luči-sveče-stopnice-vhod

Velike luči napolnite s soljo, jagodami ali drugim polnilom za vaze, preden v notranjost postavite čajno lučko.

Vrtni čepi iz žične in pravljične luči

Naredite si sami adventne okraske - zunanje vrtne vtiče - žice - pravljične luči

Naredite rože iz žice. Na vsak “cvetlični list” na isti razdalji pritrdite 4 sponke, na vsak “cvetlični drog” – 12 sponk. Prvo žarnico vstavite v sponko na konici cvetnega lista. Začnite navijati niz luči okoli oblike žice tako, da vsako žarnico namestite v ustrezno sponko.

adventna dekoracija-izdelava-žica-vrt-čep-snežinka-oblika palice

umetno božično drevo na pragu

Adventne okraske si naredite sami: umetne jelke-zlate barve-kroglice-zvezdice-obeski-veje

Božično drevo ne pripada samo hiši, ampak lahko tudi okrasi zunanji prostor za božič. Izberite majhno, umetno božično drevo in ga okrasite z vremensko odpornimi okraski.

Obesek za božično drevo iz tankih vej kot božična dekoracija za zunanjost

Adventni okras sami naredite zvezdaste obeske

Te zvezdaste obeske je mogoče hitro pobarvati: 4 tanke veje so bile zlepljene križno ena na drugo in pobarvane z belo barvo.

Božični venec, okrašen s pomarančami, storži in cimetovimi palčkami

Adventne okraske naredite sami zunaj vrat-venec-zeleni-storži-oranžno-cimetove palčke

Cimet in pomaranče so med tradicionalnimi vonji, ki nas takoj spravijo v božično razpoloženje. Okrasite svoj venček s suhimi pomarančami, cimetovimi palčkami in storži!

Fancy okraski za vrata – sani namesto vratnih venčkov 

adventna dekoracija-naredi sam-zunaj-vhodna vrata-sani-pravljične luči-jelkove veje

Venček za vrata ne sme biti nujno okrogel. Okrasite staro leseno sani s pravljičnimi lučmi in zelenimi vejami ter nakit obesite na vrata.

Božični okraski za zunanjost iz lesa: Zvezda iz lesenih ravnil

advent-okras-naredi-sam-zunaj-zvezda-les-vladar

Lesena ravnila so lahko dostopna in cenejša od lesenih letvic. Iz tega se lahko hitro oblikuje velika zvezda, ki lahko okrasi fasado hiše.

Božični okraski za zunanjost iz lesa: naredite si božično drevo sami iz palet

Naredite sami božične okraske iz lesa za zunanjost Zgradite božično drevo iz evro palet

Ne samo postelj, miz in omar je mogoče zgraditi iz evro palet. Z malo ustvarjalnosti si lahko pričarate tudi čudovite božične okraske. Božično drevo iz palet lahko po želji pobarvamo in okrasimo. Za igriv vintage videz pobarvajte božično drevo v modro ali sivkino barvo in nato delno obrusite barvo. Tako lahko posnemate priljubljen stari videz.

Božični okraski za zunanjost iz lesa: pravljične luči v velikem formatu

Božični okraski za zunanjost iz lesenih pravljičnih luči, ideje za vhodna vrata

Sodobni božični okraski so lahko tudi iz lesa. Na primer, lahko naredite niz luči. Posamezne žarnice izrežite iz lesenih desk in jih nato pobarvajte v naglasno barvo. Nato pritrdite pisano ureditev na vhodna vrata. Okrog žarnic ogrnite venec iz jelkinih vej in sodobna božična dekoracija za vhod v hišo je pripravljena.

Božični okraski za zunanjost: božična darila iz paletnega lesa pred vhodnimi vrati

Naredite božične okraske za zunanjost iz lesa sami Zgradite darila iz lesa iz palet

Božični okraski za zunanjost: Znak za hišo za pse iz lesa

Božična dekoracija za zunanjost iz lesenega debla z imeni psov

Božični okraski iz lesa za zunanjo uporabo: minimalistično božično drevo

Božični okraski za zunanjost iz lesa sami, izdelajte kmečko božično drevo

Jelke iz parketa zgradite sami

Božična dekoracija za zunanjost iz lesa DIY ideja za božično drevo iz preperelega lesa ograje

Božični aranžmaji na prostem: zimska dekoracija iz naravnih materialov za vhodni prostor

Božični aranžmaji za zunaj z vejami ciprese in vejami jelke in borovcev ter listi bombaža in magnolije

Božični aranžmaji na prostem združujejo jelkove veje in storže ter borove veje in jagode

Božični okraski za zunanjost – okrasite kovinsko luč

adventne dekoracije-naredi sam-sveče-svetilka-steber-sveče-jagodičja veje

Rdeče jagodičaste veje dajejo preprostim črnim kovinskim svetilkam svež pridih!

Navodila za okrasne vrbove kroglice najdete tukaj

Navodila za ledene luči najdete tukaj

Navodila za žične vrtne vtiče – tukaj

Navodila za zvezdo iz lesenih ravnil – tukaj

Naredite božične okraske iz papirja – 10 lepih DIY idej za božično sezono

Naredite sami božični venec – 4 preproste ideje za božične okraske DIY

Tinker božični okraski iz kartonskih cevi: 7 očarljivih DIY projektov za božične okraske

Lepo zavijte božična darila – 6 preprostih idej DIY za lepo zavijanje daril

Naredite božična darila sami: 7 ustvarjalnih in hitrih idej DIY

Zložljivi prtički za božič – 9 preprostih navodil

Naredite božične okraske – 10 DIY projektov iz preprostih materialov

Izdelava božičnih voščilnic – 10 preprostih idej za začetnike in otroke

Tinker okraski za božično drevo z otroki predšolske in osnovnošolske starosti

Naredite božična darila sami: 7 ustvarjalnih in hitrih idej DIY

Tinker ali sešite čevlje Božička z otroki – 5 preprostih idej z navodili