Vrtna hiša s teraso – 16 idiličnih stavb na dvorišču

vrtna hiša s teraso vrtna pot-ležalniki-barski stol-stopnice-ograja-vrtne rastline-zaslon za zasebnost

Brez dvoma bi bil vsak izmed nas eden izmed njih Vrtna hiša s teraso na njegovem dvorišču, kajne? Te večinoma majhne zgradbe se ne uporabljajo le za dolgotrajno shranjevanje različnih pripomočkov za vrtnarjenje. Poleg svoje funkcionalnosti imate na vrtu spektakularno, dekorativno vlogo. Naj vas navdihnejo te čudovite in edinstvene vrtne hiše z vsega sveta.

Vrtna hiša s teraso – velike prednosti v majhnem prostoru

vrtna hiša s teraso lesena ploščad-veranda-miza-stoli-spalnica-postelja-ogledalo-kuhinja-zunaj

Imate velik vrt ali samo majhen vrt? Vrtna lopa je v vsakem pogledu prednost vsakega vrta in ena njenih največjih prednosti je, da jo lahko postavimo na najmanjšo parcelo. Vrtno lopo s teraso lahko uporabite kot dodatno sobo za hobi, kot igralnico za svoje otroke ali kot svojo majhno vrtno pisarno.

Vrtna lopa s teraso – različne funkcije

vrtna hiša s teraso moderno-velika raven-lesena tla-kuhinja-odprta-kavč-miza-stoli-Cincopatasalgato

Za tiste, ki se ukvarjajo z umetnostjo ali oblikovanjem, je vrtna lopa zaradi sproščenega in umirjenega vzdušja popoln vir ustvarjalnosti in navdiha. Vrtne hiše lahko preprosto spremenite v vabljive in prijetne hiše za goste. S pravim sedežnim pohištvom lahko preživite nepozabne trenutke v odlični družbi z družino ali prijatelji na terasi.

Lep razgled s strešne terase

vrtna hiša s strešno streho terasa-stopnice-pogled-jezero-stoli-lesena ploščad-pes-človek-narava-drevesa-viseče luči

Če se odločite za vrtno lopo z ravno streho, lahko streho pritrdite z ograjami in po vaših zamislih oblikujete strešno teraso. Strešno teraso lahko spremenite v ekskluzivno zatočišče in uživate v razgledu in tišini visoko nad mestom. S pravim dvoriščnim pohištvom in rastlinami lahko na strešni terasi ustvarite prijetno in sproščeno vzdušje.

Vrtna hiša v videzu naravnega lesa

vrtna hiša s teraso lesene obloge-drevesa-okna-steklena vrata-stoli-knjižne police-razsvetljava-nivo-dvorišče

Če želite vrtno hišo uporabiti kot bivalni prostor, jo lahko zgradite iz lesa. Notranjost bo zaščitena pred mrazom in prepihom, material pa bo vaši hiši dal naravni čar. Drugi gradbeni materiali, ki jih lahko uporabite, so plastika in kovina. Kovina z dolgo življenjsko dobo in sodobnim, sodobnim videzom ter plastika je odporna na vremenske vplive in enostavna za nego.

Lesena vrtna lopa s pokrito teraso

vrtna lopa-terasa-dvorišče-majhna-stavba-lesena obloga-streha-stoli-miza-stopnice

V tej idilični vrtni hiši, v celoti oblečeni v les, lahko poleg običajnih dnevnih sob namestite sobo za hobi, lasten bar ali celo svoj zasebni fitnes studio. Na pokriti terasi se lahko veliko ukvarjate s športom ali vadite pilates in jogo ali uživate v druženju ob kozarcu vina v naravi.

Družinam prijazna vrtna lopa s teraso v Kaliforniji

vrtna lopa-terasa-kopalnica-cvetlični lonci-klop-miza-stoli-stopnice-Heidi-Richardson

Ta čarobno lepa vrtna hiša s teraso je zasnovala oblikovalka Heidi Richardson in je zasnovana kot velika družinska hiša za goste v Kaliforniji na 260 kvadratnih metrih. Hiša ima dovolj prostora z veliko spalnico in dvema tušema. Obstaja več shramb in omar, ki obljubljajo bivanje kot v vašem domu.

Pokrita veranda s sedeži

vrtna hiša-terasa-lesena miza-okrogla-pijača-steklo-fotoaparat-knjige-klop-svetilka-stopnice-hiša-vhod-klobuk

Ta sanjska vrtna hiša je opremljena v slogu podeželske hiše, ki se popolnoma ujema z okolico. Opremljen s kmečkim sedežnim pohištvom na veliki terasi, lahko berete, pišete, se sprostite ob koncu tedna nemoteno ali preprosto ujamete mir in čudovito naravo na svoje slike.

 Majhna vrtna hiša v Merylandu – svetla in prostorna

vrtna lopa-terasa-majhno-dvorišče-veranda-stoli-dnevna soba-naravno drevo-lesene obloge

Ta čudovita hišica je nekdanja stara garaža, ki jo je ART Design Build spremenil v odlično zaprto skupnost. Čeprav je stavba videti majhna, ima prostorno dnevno sobo, kompaktno kuhinjo in kopalnico. Iz dnevne sobe z visokimi okni pridete do majhne verande z udobnimi sedeži.

Sodobna vrtna hiša s fantastičnim notranjim in zunanjim življenjem v Los Felizu

vrtna lopa-terasa-vrt-rastline-sedežna-miza-ravni-žar-Parson-Arhitektura

Ta odlična vrtna hiša z odprto zasnovo je dober primer, kako lahko z ljubeznijo opremite vsak kotiček in ga prilagodite svojim potrebam. Iz velike dnevne sobe, ki združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, lahko pridete do velikega dvorišča, ki ponuja majhno verando s sedežno garnituro, svoj prostor za žar in veliko prostega prostora.

Kontejnerska vrtna lopa v San Antoniu

Vrtna lopa-terasa-kontejner-klop-fotelj-steklo-rastline-pohištvo-fotelj-kavč-miza-strešni avtomobil

Vrtna lopa s teraso ni nujno stavba. Transportni zabojniki so idealni za shranjevanje vsega za vaše dobro počutje v najmanjših prostorih. Modro pobarvan zabojnik teksaškega arhitekta Jim Poteet je opremljen s sistemi ogrevanja in klimatizacije. Zasajena streha pomaga ohranjati nizke temperature v stavbi.

Kontejnersko gostišče “Nomad Life” na Portugalskem

vrtna lopa-terasa-mali-zabojnik-fasada-oranžna-rekreacijski kotni zložljivi naslanjač-miza-zavesa-drevo

Ta oranžna gostilna se nahaja na jugu Portugalske in jo je zasnoval arhitekt Arnold Aarssen. Ta preurejeni transportni kontejner ima površino skoraj 30 kvadratnih metrov in ima kopalnico ter odprt prostor, ki služi kot dnevni, jedilni in spalni prostor. Tik ob poletni hiši in v glavni stavbi je zunanja kuhinja. Čudovita terasa neposredno pod drevesom obljublja čudovite ure na viseči mreži v senci.

Vrtno hišico postavite v želeni slog bivanja

vrtna lopa-terasa-premestitev-posoda-veranda-dnevna soba-kavč-sivi-stoli-kovinske talne svetilke-stenska dekoracija

Zahvaljujoč vašim ustvarjalnim idejam za opremljanje lahko vrtna lopa izpolni vsako željo. Preproga v naravnih, toplih barvah, udobni naslanjači, kavč in mehka svetloba podpirajo prijetno vzdušje. Oblikujte stene v vrtni hiši po svojem okusu in prilagodite sobo.

Sodobni prostori v naravi

vrtna hiša-terasa-studio-fotelj-ratana-kavč-usnje-bela-slika-preproga-ogrevanje-platforma-ravna streha-narava

Vrtna hiša z veliko verando iz In.It.Studios je kompakten dom po dolgih potovanjih ali kraj srečanja prijateljev za zabavne ure. Vrtna lopa z ravno streho ima bivalni prostor, spalnico in kopalnico in je bila zasnovana za energetsko učinkovitost in trajnost. Ta velika vrtna lopa, zgrajena na betonskem osnovnem sistemu, se lahko premakne stran od temeljev in po potrebi premesti.

Preprosta vrtna hiša s teraso in enostransko streho

vrtna lopa-terasa-majhna-zaščita-zasebnost-stoli-rumene-lončki-vrtna pot-ravna streha-steklena vrata

Kaj menite o tako preprosti in enostavni hiši na vašem vrtu? Majhna, sončna veranda je lahko zasnovana kot odličen prostor za sedenje. Po napornem delovnem dnevu skorajda ne najdete boljšega prostora za sprostitev ali uživanje na svežem zraku zjutraj.

Mini vrtna lopa v San Franciscu

vrtna hiša-terasa-majhna-dnevna soba-kavč-usnje-črno-viseča-svetilka-fotelj iz ratana-sedežna blazina-ograja

Ta hišica z majhno verando v San Franciscu, ki ima samo enoposteljno sobo, je namenjena sprostitvi po delu, poslušanju glasbe ali ustvarjanju glasbe. V tej zgradbi na dvorišču ali na terasi lahko preprosto pobegnete iz vsakdanjega življenja, zadremate in se preprosto umaknete za steklenimi vrati.

Idealno igrišče za vaše otroke

vrtna lopa-terasa-dvorišče-lesena obloga-veranda-stoli-miza-steklo-sprednji kotni kavč-zaslon za zasebnost-narava

Vrtne lope dajejo staršem možnost, da se v miru posvetijo vsakodnevnim opravilom, medtem ko otroci sproščajo paro zunaj, nemoteno in zaščiteno ob lepem vremenu. Če si želite privoščiti odmor za kavo ali povabiti goste, se lahko udobno počutite na terasi in opazujete igranje svojih otrok.

Majhna in romantična vrtna hiša na dvorišču

vrtna lopa-terasa-mini-vrt-rastline-drevesa-veranda-zasloni za zasebnost-stoli-miza-stopnice

Tudi najmanjše vrtne hiše na vašem posestvu, ki so skrite za gredicami in drevesi, prinašajo romantičen občutek počitnic in ponujajo nemotene ure proč od stresa in hrupa. Če ste tehnično nadarjeni, lahko glede na velikost, vrsto gradnje in opremo sami zgradite svojo sanjsko vrtno hišo s teraso po razumni ceni.