Popoln uspeh – tako uspe vrtna zabava

prijatelji za vrtno zabavo-poletje-žar-lahka-veriga-mali-papir-luči

Ali v zgodnjih popoldanskih urah ali zvečer – vrtna zabava je vedno izjemen dogodek. Ker je praznovanje na prostem nekaj posebnega in ponuja številne možnosti, od zabave na plaži za poseben rojstni dan do poletne zabave v vintage slogu. Kaj pa poleg čudovitega vrta še potrebuje uspešna vrtna zabava??

Organizirajte vrtno zabavo – od hrane do dekoracije

vrtna zabava deco-pijače-slamice-sadje-steklo

Moti običajno pomagajo pri iskanju navdiha na večini festivalov. Na vrtni zabavi to ni nujno potrebno, saj poseben ambient že daje dovolj navdiha za hrano, pijačo in okraske. Lahka, sveža kuhinja z veliko zelenjave je idealna za praznovanje na vrtu. Na žaru pečemo tudi meso in ribe. Druga ideja bi lahko bil samopostrežni bife s hrano za prste, ki ima to prednost, da lahko gostje jedo brez jedilnega pribora in jim zato ni treba nujno sedeti za jedilno mizo. Namesto tega se lahko usedete na vrtne naslanjače ali ležalnike s nabodala iz paradižnika in mocarele, mini oblogami ali falafelom in uživate v sproščenem vzdušju.

dekoracija vrtne zabave-perjanica-veriga-tkanina-krošnja drevesa-veter

Rože, vejice, mah in drugi materiali iz narave so primerni za okraske, ki so lahko nekoliko razkošni. Lahko jih razporedite na mizo ali postavite v vazo. Kositrna vedra in nostalgične vaze v obliki vrča zelo dobro poudarjajo vrtni pridih. Če imata vaša hiša in vrt sodobnejši videz, ju lahko podprete z žlahtnim okrasjem z ravnimi vazami iz stekla ali sijoče kovine.

Poleg tega lahko svojo vrtno zabavo seveda postavite tudi pod geslo, na primer »Moč cvetja«, »Karibi« ali »Midsommar«.

Pravo pohištvo za uspešno vrtno zabavo

vrtno-zabavno-pohištvo-dodatni-sedeči-gosti-pisani-stoli

Odvisno od tega, koliko gostov povabite in kako bo izgledala vaša vrtna zabava, boste potrebovali eno ali več jedilnih miz, pa tudi dovolj stolov ali alternativno mize za pivo, ki so idealne za rustikalni moto ali kmečki vrt. Lounge pohištvo je zelo primerno za zabavo na plaži ali če želite sproščeno vzdušje. Na velikem vrtu jih lahko razdelite na različne lokacije in ustvarite različne skupine sedežev. Viseče mreže, hollywoodske gugalnice, ležalniki in zunanje vreče iz fižola ustvarjajo tudi poseben ambient.

Ustrezna zaščita pred vremenskimi vplivi

vrtna zabava-zaščita pred dežjem-paviljon-nočna-razsvetljava-sveče-pravljične luči

Če prirejate vrtno zabavo, verjetno imate v mislih ideal globoko modrega neba in svetlega sonca. Vreme pa je običajno nepredvidljivo, zato morate poskrbeti za zaščito pred dežjem. V najboljšem primeru to izpolnjuje to posebno zahteve:

– Biti mora dovolj velik, da bo spodaj prostora za vse goste.

– Biti mora stabilen ali varno pritrjen na tla.

– Material mora biti trpežen in odporen proti dežju.

Tende ali paviljoni, ki so na voljo v različnih izvedbah, so zato najbolj primerni. Lahko jih najamete ali najamete v spletnih trgovinah, kot je ta kupiti. Nakup je še posebej priporočljiv, če pogosto praznujete vrtne zabave. Poleg tega so za zaščito gostov pred soncem potrebni tudi paviljoni, jadra in podobno. Lep stranski učinek je, da lahko zaščita pred soncem ali vremenskimi vplivi ustvari tudi poseben pridih, saj vas takoj spomni na poletje in širi tudi udobje. Na paviljone ali pritrdilne palice za tendo lahko pritrdite pravljične luči in luči, ki bodo vaš vrt zvečer spremenile v vzdušje.

Kako povabiti svoje goste

vrtna zabava-dekoracija-ideje-namizni pribor-kompleti-poletno razpoloženje

Da bi poudarili posebnost festivala, ni nujno, da svoje goste povabite prek kratkega elektronskega sporočila ali elektronske pošte. Ustvarjalne, samooblikovane povabilne kartice so bolj primerne.

Tri ideje:

1. Pikanten pozdrav

Posamezne strani vabil lahko oblikujete z zelišči (npr. Timijanom), ki jih uporabljate predvsem za začinjanje jedi, ki jih želite postreči na vrtni zabavi. Vonj se lahko že razširi v ovojnico in vaši gostje si želijo praznovanja.

2. Sporočilo v steklenički

Za vrtno zabavo s pomorsko tematiko so vabila, ki jih položite v steklenice, zelo primerna. Vrat steklenice je ovit s tanko vrvjo, na koncu katere je mogoče pritrditi etiketo z imenom gosta in njegovim naslovom.

3. Lepo zložen

Namesto klasične voščilnice lahko povabilo napišete tudi na kos papirja, ki ga nato zložite v metulja ali žerjava. Še posebej ustvarjalno je, če besedilo razporedite tako, da postane postopoma vidno, ko ga razgrnete in gost po korakih prejme potrebne informacije.

© Elena Veselova / Shutterstock

© Monkey Business Images / Shutterstock

© jill111 / pixabay

© N.Schmitz / pixelio.de

© Ed Gregory / stockpic

© Rainer Sturm / pixelio.de