6 vrst cvetočih hišnih rastlin za lep zimski dom

cvetoča sobna rastlina vrsta klivie pomarančni cvetovi tropski

V domovih dobrih gospodinj je mogoče videti veliko lepih stvari, okrašenih z okusom in ljubeznijo. Toda tisto, kar daje določeni sobi živost in prijetnost, so rože v tem ambientu. Obstaja več vrsta cvetočih hišnih rastlin, ki niso pretirani ali zahtevni in ne potrebujejo posebne nege. Svoj dom pa lahko naredite tudi prijetnega in udobnega v najtemnejših zimskih dneh. Danes smo za vas izbrali le nekaj najbolj priljubljenih cvetočih sobnih rastlin in o njih na kratko poročali.

 Pozimi uživajte v cvetočih hišnih rastlinah

1. jasmin

cvetoča sobna rastlina vrsta jasmin beli cvetovi plezalka

Jasmin ima majhne liste in majhne, ​​bele, močne in prijetno dišeče cvetove. Jasmin cveti pozimi in prostor, kjer je cvet postavljen, bo zagotovo postal najljubši kraj družine. Skrb za to sobno rastlino je preprosta – jasmin potrebuje več svetlobe, da cveti v bogatih brstih. Svetloba ne sme biti neposredna, zato je okno z zavesami idealno mesto zanjo. Pri zalivanju bodite varčni.

2. Begonija

cvetoča sobna rastlina vrsta begonija losos barva okras cvet

Ta cvet se imenuje “mala vrtnica”, ker so njegovi cvetovi podobni cvetom vrtnic. Če želite dolgo časa uživati ​​v begoniji doma, potrebujete prostor z rahlo in zmerno vlažnostjo za cvet. Begonijo morate zalivati ​​vsake 3 dni poleti in vsakih 7 dni pozimi.

Cvetoče vrste sobnih rastlin z nizkim vzdrževanjem

3. Primrose

cvetoče sobne rastline vrste jeglič rumena košara ideja za darilo

Primrola (Primula) ima veliko majhnih pisanih cvetov in njena aroma spominja na frezije. Jaglac ni pretenciozen glede zalivanja, zaradi česar je idealen za kuhinje, saj ohranja okoljske dejavnike (vonj in vlaga) v želeni normi. Jaglac cveti pozno pozimi, zato velja za cvet pomladi.

4. Gardenia

cvetoče sobne rastline vrsta gardenija belo cvet lepo

Ena najlepših cvetočih sobnih rastlin je gardenija. Malo je zahtevno, vsekakor pa je vredno paziti. Obožuje vodo, zato zalivajte gardenijo skoraj vsak dan, poleti pa liste poškropite z vodo. Cvet ima rad topla, sončna mesta.

5. azaleja (rododendron)

cvetoče hišne rastline vrste Azalea nakaharae Pink

Azaleja cveti od jeseni do pozne zime. Rada ima povprečne temperature in redno zalivanje. Liste azaleje potresemo z vodo enkrat na dan, v vročih mesecih pa dvakrat. Pri visokih temperaturah lahko njihovi listi posušijo in odpadejo.

cvetoča sobna rastlina vrsta azaleje

To je le nekaj cvetočih rož, ki lahko naredijo vaš dom še prijetnejši. Dovolj je, da vsak dan žrtvujete nekaj minut svojega časa za sobne rastline in te bodo nagradile z veliko lepote in svežim zrakom v hiši.

cvetoče sobne rastline jasmin v lončku

Begonija cvetoče hišne rastline vrsta lonec

cvetoča vrsta sobne rastline begonija zima

gardenija bele cvetoče sobne rastline

primroze pisane cvetoče sobne rastline vrste