5 napak, ki jih pri oblikovanju vrtnarjenja najpogosteje počnejo začetniki

vrtno oblikovanje pomlad-tulipani-lončki-klop

Pozno pomlad in zgodnje poletje so časi, ko dvorišča in vrtovi kažejo svojo najlepšo obliko. Obstaja nekaj trikov, ki nam lahko pomagajo, da so še bolj prijetni za oko. Tukaj poglejte, katere najpogosteje se pojavljajo napake v Oblikovanje vrta, ki se jim morate izogniti!

1. Triki pri oblikovanju vrta: vse rastline niso primerne za žive meje

vrtno oblikovanje žive meje-šimšir-travnik-bazen-terasa-senčnik

Nekateri vrtnarji hobiji poskušajo sami gojiti žive meje okoli svojega posestva. Ideja je čudovita, vendar je treba upoštevati nekaj stvari: dolga vrsta popolnoma enakih grmov bi izgledala dolgočasno. Prav tako morate dobro razumeti fiziologijo rastlin, ki jih izberete.

Arborvitae ali thuja na primer ne marajo vetrovnih krajev, zato bi morali zanje izbrati zaščiteno mesto. Poleg tega se čudovito razvijajo na soncu in delni senci, ne pa v senci. Torej, če želite narediti ograjo iz tuje, ne bo videti kot ravna zelena stena in bo ponekod razpokana in ohlapna. Na preozkih mestih thuja zboli. Zato, če si absolutno želite imeti drevesa življenja na uzdi, posadite posamezna drevesa na ustrezna mesta.

2. Robovi postelje lahko pokvarijo celotno zasnovo vrta

vrtna zasnova posteljnih robov-kamenčkov-fontana-zaslon za zasebnost

Nekateri poskušajo ustvariti različne barvne kombinacije na robovih gredic, drevesa obdajajo tudi z majhnimi barvnimi kamenčki z željo, da svojemu vrtu dodajo več lepote. Vendar to ni vedno potrebno. Enostavno Oblikovanje vrta je v večini primerov bolje.

3. Snop kamenja ni skalnjak

vrt-design-rock-garden-create-strmina-terasa-pergola-les

Da, skalnjaki so zdaj v modi, o tem ni dvoma! Običajno takšen objekt izgleda odlično tudi na mojem vrtu, najpogosteje pomislimo. Ni vedno res. Takšen “objekt” na ravni trati je videti čudno popoln, milo rečeno celo smešen.

Pravi skalnjak je postavljen v korakih, kamni so vkopani v zemljo, le del jih je mogoče videti na površini, rastline pa imajo značilnosti alpin, to je, da praproti in petunije tam ne uspevajo.

4. Oh, kakšen pritlikavec!

vrtni dizajn vrtni gnome kičasta ideja okraski nasveti

Da, naslednja napaka se nanaša na vrtne skulpture. Poceni okrasne figure so ponavadi kič, elegantne vrtne skulpture pa so drage in si jih ne morejo privoščiti vsi. Bolje, da ne kupujete poceni pritlikavca, če na vašem vrtu ni na mestu.

Zato svoje vrtne skulpture uporabljajte previdno in zmerno. Ustrezno se morajo ujemati z arhitekturnim slogom vašega doma in dvorišča, sicer se lahko zdijo res smešne.

5. Gozda cvetja ne morete ustvariti

Nasveti za začetnike krajinske arhitekture Izogibajte se vrtnarskim napakam

Da, čudovit cvetlični travnik je odlična ideja, vendar bodite pozorni na barvne sestave in višino rastlin. V drugo vrsto posadite višje rože, tako da se najprej vidijo nižje. Rože so najlepše stvaritve narave, kajne?

Trajnice grmičevje-cvetlično grmičevje ideje urejanje krajine

Ideje za vrtnarjenje in urejanje okolice Pogoste napake, ki se jim je treba izogniti

Nasveti za nego vrta za cvetlične gredice začetniki

Oblikovanje vrta pri polaganju robnikov 5 napak, ki se jim je treba izogniti

Napake pri načrtovanju vrtov za žive meje

Ideje za dekoriranje vrtnih palčkov Napake pri vrtnih nasvetih-začetniki

Nasveti za oblikovanje kamnitih vrtov za začetnike

Krajinska arhitektura cvetlični grmičevje-travnato območje