Stari čajnik kot vrtna dekoracija: 8 izvirnih idej za recikliranje, ki jih posnemate

Tako veliko starih stvari je mogoče ponovno uporabiti na vrtu. Od starih jedi do oblačil do avtomobilskih pnevmatik in še veliko več – možnosti so preprosto neskončne. Če želite svoj vrt polepšati z izvirno dekoracijo, lahko stare predmete predelate in jim oživite. V tem prispevku boste našli nekaj odličnih idej, kako stari čajnik uporabiti kot vrtno dekoracijo.

Ali imate doma kakšne stare čajnike (ali morda lončke za mleko ali kavo?), Ki so globoko v kuhinjskih omarah ali v kleti? Namesto da bi pustili, da nabirajo prah, jih lahko spremenite v izvirno vrtno dekoracijo. Kaj torej lahko storite s starimi čajniki??

1. Posadite stari čajnik

Ponovno uporabite stare čajnike kot cvetlične lončke

Lončnice so na vrtu videti enako lepe kot v zaprtih prostorih. Namesto da vedno kupujete nove lončke za vrt, lahko preprosto posadite stare, neuporabljene posode. Stari čajniki so idealni za ta namen. Ne glede na to, ali je iz porcelana okrašen z lepim cvetličnim motivom ali starinskim kovinskim vrčem – zaradi rastlin bo vsak star čajnik videti lep.

Ideje za recikliranje vrta za zasaditev starih čajnikov

To je najlažji in morda tudi najlepši način za ponovno uporabo starih čajnikov na vrtu. Če želite posaditi čajnik, najprej na dnu izvrtajte nekaj lukenj, da naredite drenažo. Nato posodo napolnite z zemljo in posadite, kar vam srce poželi.

Sajenje sukulentov v stari čajnik na vrtu

Nizko rastoče rastline in rože, kot so pokrovnost tal, spomladansko cvetje, sukulenti in še veliko več, so najboljše za sajenje. Če imate na voljo več čajnikov, lahko kotiček vrta oblikujete kot čudovit vrt čajnika.

Slikanje, okrasitev in sajenje starega čajnika

Neugledne stare čajnike lahko pred sajenjem okrasite s tehniko decoupage ali preprosto pobarvate z akrilnimi barvami. Zaradi tega je vrtna dekoracija bolj atmosferska in barvita.

Ideje za dekor vrta z visečimi čajniki z rastlinami

Posajene čajnike lahko postavite kjer koli na vrtu. Ali na terasi, na fasadi hiše ali visi nekje – odločite se sami.

2. Stari čajnik uporabite kot vazo za rezano cvetje

Stari čajnik uporabite kot vazo z rezanim cvetjem

Ne morete sami ravnati z vrtalnikom ali preprosto ne želite preboditi svojega starega čajnika? Nato uporabite to kot lepo cvetlično vazo za rezano cvetje! Tako izgleda enako lepo in rože lahko vedno zamenjate z drugimi. Napolnite vrč z vodo in vanj položite rezano cvetje. Takšna vaza je čudovito primerna tudi kot okras za vrtno zabavo.

Izrežite rože v starinskem čajniku kot vazo

3. Zvončki za pihanje iz starih čajnikov in žlic

Zvončki za vrt, narejeni iz starih čajnikov in jedilnega pribora

Zvončki za veter so odličen dodatek k vsakemu vrtu. Z malo spretnosti lahko stari čajnik spremenite v izvirno zvonjenje vetra in ga obesite na drevo na vrtu. Viseči elementi so lahko narejeni iz starega jedilnega pribora, na primer iz žlic, tako da ni nevarnosti poškodb otrok.

Zvončki iz starih čajnikov za vrt

4. Domači vrtni vodnjak iz starih čajnikov

Vodne kaskade za vrt iz starih porcelanastih vrčev

Iz starih materialov lahko zgradite tudi originalne vodne elemente za vrt. Stari čajnik je kot nalašč za ta namen, saj vseeno opravlja podobno funkcijo. Uporabite lahko tudi več čajnikov in sami izdelate kaskade z atmosfersko vodo. Nežno ploskanje vode ima zelo pomirjujoč in sproščujoč učinek in bo popestrilo vsak vrt.

Vrtni vodnjak z vodo iz starega čajnika in skodelice za čaj

Zgraditi majhen vrtni vodnjak pravzaprav ni tako težko, kot si mislite. Z malo spretnosti in ustreznimi gradbenimi navodili bo vsekakor uspelo.

5. Iz starega čajnika naredite napajalnik ptic

Kot čajnik za vrt naredite čajnik iz ptičjih semen

Privlačenje ptic na vrtu lahko ne le akustično in vizualno popestri zunanjo površino, ampak tudi pomaga pri zatiranju škodljivcev. Zato je napajalnik za ptice resnično uporaben dodatek k vašemu vrtu. Seveda lahko zgradite klasično krmilnico za ptice, vendar izgleda še bolj izvirno, če zanjo uporabite star čajnik.

Ideja za recikliranje čajnik DIY hranilnik ptic

Čajni čajnik iz ptičjih semen je zelo enostavno ponoviti. Enostavno morate obesiti čajnik na glavo ali ga pritrditi na drevo, narediti ostriž za ptice (na primer iz bambusove palice) in lonec napolniti s ptičjim semenom. Vaši leteči vrtni prijatelji se vam bodo zagotovo zahvalili.

6. Ideja za vrtno razsvetljavo s starim loncem za čaj

Ideja za dekoracijo vrta s starim čajnikom in sončnimi lučmi

S sončnimi lučmi lahko ustvarite odlične vrtne dekoracije, ki dajejo romantične svetlobne poudarke na vrtu po sončnem zahodu. Primer tega je ta izvirna konstrukcija, kjer je bil star čajnik zasnovan tako, da bi osvetljeval. Če želite sami narediti takšno dekoracijo za vrt, ne potrebujete dragih orodij ali materialov. Stari čajnik, niz sončnih luči in nekaj žice bodo dovolj. Uporabite tanko verigo luči, ki jo lahko na kakršen koli način preoblikujete, da simulira tekočo vodo. Nato ga samo postavite v čajnik in obesite, na primer na pastirsko trnko.

7. Viseče vrtne dekoracije s starimi čajniki naredite sami

Ideje za recikliranje vrtnih okraskov iz starih čajnikov

Stari čajnik lahko na vrtu izgleda zelo dekorativno, tudi če ni napolnjen. Če na primer navijete prozorne bisere na nekatere najlonske niti in jih vstavite v izliv, lahko ponovno ustvarite učinek tekoče vode. Čajni lonček z “vodo” obesite na cvetlični lonec in s to zanimivo konstrukcijo okrasite površino na vrtu.

8. Zgradite stolpe iz pisanih porcelanastih loncev

Barvite vrtne dekoracije naredite sami s starimi porcelanskimi čajniki

Majhne stolpe lahko tudi sami zgradite kot vrtno okrasje iz starega porcelanastega posodja, vključno z čajniki. Za vašo domišljijo ni omejitev!

Iščete več idej za predelavo vrta? Oglejte si naše članke na to temo in se navdihnite!

Upcycling vrtno orodje – ustvarjalne ideje in DIY projekti iz starega vrtnega orodja

Upcycling kavbojke za vrt – koristne in dekorativne ideje za posnemanje

Novi lonci za vrt in balkon – 22 kul idej za recikliranje