Ročna dela z zamaški – 30 ustvarjalnih idej za recikliranje za vsakodnevno uporabo in kot okras

tinker s plutovinimi idejami-navodili-dekoracija-vsakdanji-nakit

Še enkrat želimo vsem ljubiteljem recikliranja ponuditi nekaj odličnih obrtniških idej. V današnjem članku vam bomo pokazali ustvarjalne ideje, ki jih lahko uporabite Ustvarjanje z zamaški da bi lahko uporabljali. Poleg znane oglasne deske lahko naredite še veliko drugih izvirnih stvari. Zato ne zavrzite več zamaškov, jih zberite in preživite razburljive obrtniške popoldneve, da boste kasneje čudovito okrasili svoj dom!

Ročna dela z zamaški – deska iz vinskih zamaškov

tinker z oglasno desko iz plute-naredi sam-božično-plutovinasti material

Igla za ploščice je zagotovo klasika med idejami za ročna dela z zamaški. Vzemite blazinico. Ta je lahko iz lepenke, kovine ali lesa. Nato zamaške na to podlago prilepite pokonci. Druga možnost je, da okvirje za slike ali pladenj napolnite z zamaški in oblikujete zatič, kot je v zgornjem primeru. Zamaške lahko tudi čudovito pobarvate.

Obrt z zamaški – recikliranje vinske plute

Tinker s stensko dekoracijo iz plute-krog-vzorec-vzorec-oblikovanje-deska

Če izdelujete igro iz zamaškov, lahko ustvarite poljuben vzorec. Če želite to narediti, zamaške postavite v različne smeri, uporabite cele zamaške ali diske, polovice zamaškov ali kombinacijo različnih variant. Igla za ploščice ima lahko tudi okroglo ali nepravilno obliko, na primer te ideje za obrt iz plute.

Ideja za okvir za slike

tinker z okvirjem okvirja za slike-ideja-preprost-lesen okvir-fotografija

Ugotavljamo, da je bil ta okvir za slike zelo izviren. Uporabite velik in majhen okvir, ki ga lepite na površino. Poleg tega je treba v predelu majhnega okvirja izrezati zadnji del blazinice, tako da lahko spremenite fotografije. Potem lahko začnete petljati z zamaški. Samo zapolnite prostor in eksperimentirajte z vzorci.

Ročna dela s pluto – lep venec

tinker s plutovinim vencem-vencem-vencem-umetno-cvet-praproti-trakom

Če se poigrate z zamaški, lahko sami naredite čudovit venec, kot je ta. Odvisno od dodatnih okraskov lahko venček prilagodite določeni priložnosti. Spomladansko cvetje je primerno na primer za spomladanski venec, snežinke za zimski venec. Za izdelavo s plutami boste potrebovali tudi kroglice. Izmenjujte kroglice in zamaške ter jih privijte z nitjo.

Oblikujte pladenj

tinker s plutovinskim pladnjem, namiznim steklom-grozdje za vino

Ta okrogli pladenj je bil najprej okrašen s pluto, nato pa opremljen s stekleno ploščo. Morda boste našli tudi pladenj, ki je že opremljen s steklom. Če se s to idejo poigrate z zamaški, jo lahko uporabite tudi za ustvarjanje privlačne strani ali mize za kavo, tako da dodate ustrezne noge mize.

Ustvarjanje s plutovinastimi podstavki

tinker s plutovinastimi plutovinastimi podstavki-leseni okvirji-lonci-ponve

Praktične podstavke z zamaški lahko tudi na enak način, samo brez steklene plošče. Nato lahko to jedilno mizo zaščitite pred vročimi lonci ali ponvami. Toda ta obrtna ideja je primerna tudi kot majhna deska za kuhinjo. Razveselite nekoga z rokodelskimi projekti in jih uporabite kot idejo za darilo.

Naredite podstavke iz plute

tinker s plutovinastimi podstavki-kozarci-namizna dekoracija-usnje-trak

To so še ena varianta za podstavke. Primerni so za manjše posode, kot so kozarci, lahko pa jih seveda tudi povečate. Ne potrebujete celotne dolžine plute. Za izdelavo plute uporabite polovice zamaškov ali tanke rezine in jih zlepite skupaj v poljubni obliki. Robove podstavkov lahko nato okrasite s sintetičnim usnjem ali drugim materialom.

Obrt z zamaški – navodila za vaze

tinker z zamaški vaze-navodila-steklo-lepilo-recikliranje

Tudi te vaze so zelo lepe, lažje so, kot si mislite. Ker zlepljeni zamaški niso posebej vodotesni, boste potrebovali steklene posode. Nato nanje preprosto zlepite zbrane vinske zamaške za ročna dela s zamaški. Ponovno lahko uporabite njihovo celotno dolžino, jih prepolovite po dolžini ali vzdolž ali uporabite rezine.

Dekoracija za postavitev

tinker z okrasom iz plute-črke-začetnice-slikanje-roza-vijolična

Načeloma so te črke narejene na enak način kot plošča z zatiči. Za ročno delo z zamaški potrebujete predlogo v obliki izbrane črke. Material ni pomemben. Nato lepite na zamaške, ki jih lahko po želji tudi vnaprej pobarvate. Zamaške je najbolje pustiti malo čez rob blazinice, da bodo manj opazne.

Stenska dekoracija iz plute

tinker-pluta-srce-stena-dekoracija-roza-roza-darilo ideja

Kaj pa ustvarjanje freske iz vinskih zamaškov? Izberite kateri koli motiv. To srce je bilo oblikovano v ombre videzu. Najprej oblikujte srce in nato ocenite, katere zamaške je treba pobarvati s katero barvo. Po barvanju lahko zamaške sestavite skupaj ali jih zlepite neposredno na površino, ki ste jo sami oblikovali. Še ena odlična ideja za darilo, ki jo lahko uporabite za ročna dela z zamaški!

Hiša za ptice Tinker

tinker-pluta-ptičja hiša-okrasite-vinska pluta-les-streha

Iz vinskih zamaškov lahko naredite celo hišico za ptice. Ker le zamaški tvorijo preveč razpok, ki ne morejo zadrževati dežja v notranjosti hiše, je treba najprej zgraditi osnovno leseno konstrukcijo. Za ročna dela s plutami lahko uporabite tudi končano leseno hišo in jo nato prekrijete s plutami. Za streho uporabite lesene diske, ki posnemajo ploščice.

Venček iz zamaškov

tinker-pluta-venček-ogledalo-stiropor-lepilo

Tukaj si lahko ogledate drugo varianto za venec. Za ta model je bil izbran obroč iz stiropora, nato pa prekrit s pluto. Za ročna dela s plutami si omislite različne vzorce, da bo venec še posebej privlačen. Z njim lahko okrasite stene, vrata ali, kot tukaj, ogledala in ustvarite zanimive oči.

Mobilne naprave naredite sami

tinker-pluta-svetilka-lestenec-kmečko-shabby-chic

Takšen mobilni telefon lahko uporabite za različne sloge pohištva in si ga tudi sami izdelate z zamaški. V zamaške se vstavijo majhne očesce. Nanjo privežete prejo različnih dolžin, ki jo nato privežete na obroč. Mobilni telefon lahko opremite tudi z vtičnico in ga nato uporabite kot svetilko.

Okrasite košaro

tinker-pluta-košara-ideja-lepilo-recikliraj-steklenice za vino-enostavno

Če želite lepo košarico za piknik, poskusite s tem projektom izdelave plute. Končana košara je preprosto zasnovana s celimi zamaški na zunanji strani. Najbolje je, da začnete na vrhu in se spuščate navzdol. Lepite posamezne vrstice, razporejene drug od drugega, tako kot pri zidanju opeke. Tako nastane bolj zanimiv vzorec.

Pohištvo DIY

tinker-pluta-pohištvo-deco-fotelj-naredi sam-upcycling

Staro pohištvo lahko celo popestrite z zamaški. Nedvomno gre za mukotrpno delo, ki zahteva tudi veliko zamaškov, vendar lahko staremu pohištvu dodate novo podobo. S popravljanjem z zamaški lahko popestrite naslanjače, stole ali klopi in jih uporabite za notranje prostore ali na terasi.

Obrt z otroki

tinker-pluta-otroci-figure-sova-klobučevina-diy

Otroci bodo uživali tudi v popravljanju zamaškov. Prejete figure lahko nato uporabite za dekoracijo. Sove so trenutno še posebej priljubljene. Narejene so iz klobučevine in zatičev za oči. Ker je s filcem zelo enostavno delati, vam lahko brez težav pomagajo vaši malčki. Številke so primerne tudi za igranje.

Ročna dela za vsako priložnost

tinker-pluta-puran-folz-jesen-barve-otroci-naredijo sami-zatiči

Če izdelujete figurice z zamaški, se lahko usmerite tudi v določeno priložnost. Takšni jesenski purani so na primer kot nalašč za jesen. Na veliko noč lahko naredite zajce, piščance ali piščance, na božič pa severne jelene ali božične viline. Okraske lahko hitro naredite s klobučevino v ustreznih barvah.

DIY žig iz zamaškov

tinker-pluta-žig-otroci-barva-vzorec-tinker-ideja

Žigi so odličen način za ustvarjanje slik ali voščilnic. Pogosto pa nimate pri roki pravega žiga ali pa ne najdete motiva, ki ga potrebujete. V tem primeru lahko tudi preprosto poigrate svoj žig z zamaški. Če želite to narediti, želeni motiv preprosto vklesate v pluto z nožem.

Nakit naredite sami

tinker-pluta-veriga-obesek-original-darilo-gumbi-pisane

Odlična obleka za elegantno obleko je nakit iz vinskih zamaškov. Za to obstaja veliko različnih variant, ki vključujejo ogrlice in uhane. Zgornji obeski so sestavljeni iz gumbov in kovinskih diskov z luknjo. Za drugo stran je dodano tudi očesce, skozi katerega se lahko navije veriga.

Prikolice z žigom

tinker-pluta-obesek-verižica-verižica-ključ-print-motivi

Še eno idejo za prikolice si lahko ogledate tukaj. Če želite ročno delati z zamaški, najprej rezine narežite v obliko. Nato jih lahko obrusite, da dobite gladko površino. Nato okna okrasite s poljubnimi žigovi in ​​motivi, nakar jih lahko barvate. V vsako okno vstavite majhno očesce in obeski so pripravljeni.

Mini terarij kot obesek za ključe

tinker-pluta-terarij-ideja-mah-zemlja-epruveta-prikolica

Za okras ste verjetno videli terarije za sajenje. Mini različico lahko naredite sami, tako da epruvete napolnite s kamenčki, zemljo in vsemi rastlinami, ki so primerne za ta namen. Za zgornji primer je bil uporabljen mah. Za ročna dela s zamaški opremite vinske zamaške s takšnimi “pokrovi”, ki jih zagotovo najdete v trgovini s strojno opremo. Kozarce je še posebej enostavno napolniti s samostojnim lijakom iz papirja. Dodajte nekaj kapljic vode, da navlažite mah. Za okrasitev hladilnika lahko na epruveto prilepite tudi magnet.

Ročna dela z zamaški – organizator za nakit

tinker-pluta-oglasna deska-nakit-organizator-viseči-uhani-uhani

Spet po principu pin board lahko naredite tudi takega organizatorja. Razlika je v tem, da namesto zatičev vtaknete majhne kljuke v zamaške. Na te kljuke lahko nato obesite uhane in verige in jih imate vedno pri roki. Če izdelate ta dodatek z zamaški, se vam ni treba več boriti z vozlastim nakitom iz škatle za nakit.

Naredite predpražnik s plutovinastimi storži

tinker-pluta-predpražnik-kopalniška-oprema-dodatki-tla

Ta projekt je po eni strani primeren za talne preproge, lahko pa ga uporabite tudi za izdelavo preprog ali tekalnih miz. Za ročna dela z zamaški uporabite preprosto nedrsečo preprogo, ki jo nato prilepite z zamaški. Za tekače po mizi lahko uporabite tudi katero koli tkanino, na primer perilo. Zamaške zavarujte z vročim lepilom.

Prstani za prtičke iz zamaškov

tinker-pluta-miza-dekoracija-prtiček-prstan-biserna žica

In medtem ko ste že v postopku izdelave okraskov za mizo, lahko takšne prstane za prtičke naredite tudi takoj. Za ročna dela z zamaški potrebujete tudi žico in nekaj naključnih kroglic, ki so navojene na žico. Žica se nato vstavi v obe strani plute. Zdaj lahko zvijete prtičke in jih okrasite s prstani.

Ideje za izdelavo okvirjev za slike iz plute

tinker-cork-board-frame-cork-idea-pretty-pattern

Kot je znano, so okvirji za slike različnih oblik in stilov. Če pa želite okrasiti steno z nečim domačim, lahko končni okvir okrasite tudi z zamaški. Za izdelavo s plutami uporabite kateri koli že pripravljen okvir ali pa ga zgradite sami. Odločite se, kateri vzorec boste oblikovali. Zgornji primer s ploščo je odlična alternativa pin plošči.

Magneti iz zamaškov

tinker-plute-magneti-naredi sam-magnetni trak-hladilnik-dekoracija-fotografija

Če imate nekaj zamaškov z lepim dizajnom, jih lahko spremenite v praktične magnete in jih uporabite na hladilniku, magnetni steni ali drugih magnetnih površinah. Vabljeni tudi, da sami slikate ali žigosate motive. Za izdelavo s plutami zamaške razdelite po dolžini na polovico. Na ravno stran prilepite magnetni trak in magneti so pripravljeni.

Ideja za vrt

Tinker-pluta-zelenjavni obliž-zelišče vrt-črke-table-name-tag

Zamaške lahko celo uporabite kot majhen pomočnik za težke. Primerni so kot majhne mizice, s katerimi lahko označite posteljo. Tako vedno natančno veste, kaj je posajeno. Na zamašek napišite ime rastline zelenjave ali začimb, v zamašek zabodite nabodalo Schschlik in ga nato položite na ustrezno mesto v postelji. Namesto nabodala lahko uporabite tudi stare vilice, da popecate z zamaški.

Plutasto ploščo z vzorcem iz plute naredite sami

tinker-pluta-freska-naredi sam-vzorec-naravni materiali

Tukaj si lahko ogledate še eno idejo, kako lahko ploščo iz zatiča naredite še posebej privlačno. Kot vidite, z malo domišljije so možne odlične dekoracije. Uporabite takšno zasnovo kot pin board ali preprosto okrasite katero koli steno. Naredite kakršne koli oblike in vzorce za poslikavo in osrečite sebe ali koga drugega.