Naredite svoje senzorične stekleničke za dojenčke in malčke – navodila in ideje za polnjenje materiala

senzorične stekleničke za dojenčke malčki izdelujejo pom poms barvo vode dojenček olje riž

Dojenčki in malčki radi pospravljajo kuhinjske predale in ure preživljajo s skritimi zakladi. Najpozneje takrat bodo mladi starši ugotovili, da ni nujno, da so vedno drage igrače. V današnjem prispevku vam želimo predstaviti odlično in preprosto idejo DIY. Pokazali vam bomo, kako ustvariti ustvarjalne igrače za vaše najmlajše, ki bodo spodbudile tudi njihov čutni razvoj. Pridobite navdihujoče ideje za senzorične stekleničke za dojenčke in malčke in jih takoj uresničite!

čutne stekleničke dojenčki sami izdelujejo čarobne stekleničke pernate igrače

Senzorične steklenice lahko preprosto naredite sami doma, saj imate verjetno vseeno pripravljene večino materialov za rokodelstvo. Barvite steklenice za odkrivanje, izdelane sami, imenovane tudi senzorične steklenice, bodo zagotovo navdušile vaše otroke. Lahko ste tudi prepričani, da bo ta pisana igračka DIY edinstvena sama po sebi.

plastični steklenički pomponi roza vijolični metulji senzorične steklenice igrače

Za to vznemirljivo in izobraževalno dejavnost za vaše najmlajše so potrebne majhne, ​​čiste steklenice PET in polnilni material po vaši izbiri. Senzorične steklenice morajo biti majhne, ​​da jih lahko vaš otrok dobro drži in vrti. Da bodo čarobne stekleničke pritegnile več čutov vašega otroka, mora biti polnilni material barvit, lepo bleščeč, ropotajoč in ropotajoč.

senzorične stekleničke dojenčki malčki bleščice pomponi bleščice

Mimogrede, to vznemirljivo dejavnost navdihuje šola Montessori. Pustite svoji ustvarjalnosti prosto pot, poiščite okoli sebe predmete, ki spodbujajo otrokov slušni in vidni čut ter pričarajo edinstveno čutno stekleničko. Otroci se bodo nato čudili čutilnim stekleničkam, jih obrnili in pretresli, da bi naredili hrup. Navdušeni boste nad gibanjem majhnih elementov v notranjosti.

senzorične steklenice dojenčki malčki, da sami materiali plastične steklenice koruza googly črke črke

Preden pogledamo ročna navodila za velike senzorične steklenice, bi vam radi dali nekaj koristnih nasvetov. Pritrditev steklenice je bistvena za varno in varno uporabo privlačne igrače. Ko napolnite plastično steklenico, na lepilo nanesite lepilo in ga trdno privijte.

diy ideje senzorične stekleničke dojenčki malček

Po nekaj urah se prepričajte, da je lepilo popolnoma suho. Poleg tega mora biti senzorična steklenica obvladljiva glede na starost otroka. Ne sme biti težka, da bi se najmlajši brez težav igrali z njo. Če je senzorična steklenička namenjena dojenčku, lahko na primer le polovico napolnite steklenico PET z majhnimi figurami. Za starejše otroke pa bi bile senzorične steklenice, napolnjene s tekočino, pravi vrhunec.

otroško olje voda pisani pomponi plastična steklenička senzorične stekleničke dojenčki malčki

Če želite doseči dodatne barvne učinke, lahko vodo v steklenici pobarvate s tekočo hrano ali akvarelnimi barvami, če želite. Kot smo že omenili, bi bil cilj te izobraževalne dejavnosti učenje z opazovanjem. Zato se prepričajte, da je steklenica pravočasno čista in po potrebi odstranite vse nalepke in ostanke.

senzorične steklenice dojenčki razvoj malčkov spodbujajo kocke črk vode bleščice

Priporočamo, da dodate otroško olje, tekoče milo ali glicerin, tako da bodo majhne igrače, pomponi, bleščice in različne druge vrečke, ki so jih uporabljale, jasno vidne in v njih plavajo. Njihova prisotnost upočasni gibanje pisanih predmetov, kar pritegne pozornost vašega otroka.

senzorične steklenice igrače dojenčki malčki polnilo perler kroglice

Izdelava čarobne steklenice je zelo enostavna. Material dajte v prozorno steklenico za polnjenje in ga z lijakom napolnite z vodo in otroškim oljem. Sedaj na rob zapirala nanesite vsestransko lepilo ali vroče lepilo in zaprite pokrov. V zgornjem primeru je bila sprejeta odločitev o uporabi barvnih kroglic z železom, ki plavajo v steklenici, ko jih stresemo in se vrtinčijo v svetlih barvah.

senzorične stekleničke dojenčki malčki izdelujejo cimetove pompone steklene kamne kroglice

Otroci imajo radi vse, kar iskri in blešči. Tako lahko steklenico napolnite z vodo in veliko bleščic. Učinkovita kombinacija je rezultat drobnih bleščic in večjih bleščečih kosmičev ali zvezdic. Izbira barve je seveda v celoti odvisna od vas in vaših otrokovih želja. Če želite, da senzorična steklenica tematsko izgleda kot voda v oceanu, je bleščica v modri in zeleni barvi idealna. Za steklenico mavričnega iskalnika potrebujete različne barve.

diy senzorične steklenice dojenčki malčki lepilo hrana riž rezanci školjka

Še ena odlična ideja za polnjenje privlačnih, domačih senzoričnih steklenic bi bile stvari, ki so v vsaki kuhinji. Napolnite steklenico z živili, kot so riž, testenine, leča, koruza, fižol, cimetove palice ali kavna zrna. To je poceni in kar je najpomembnejše, hiter projekt DIY. Če ste za polnjenje steklenic izbrali riž, ga lahko pobarvate v barvo po vaši izbiri. Za to potrebujete vrečko z zadrgo.

diy ideje senzorične steklenice dojenčki malčki črke barvni gumbi

Zdaj dodajte 1 žlico kisa in vmešajte nekaj barvila za živila. Dodamo riž, vrečko zapremo in večkrat pretresemo, da se barva enakomerno porazdeli. Nato pustite, da se riž čez noč posuši in nato napolnite steklenico. Ne pozabite prilepiti pokrova.

čudovite čutne stekleničke obrtne ideje za leče za gumbe iz folije za otroke

Pisani pomponi, perje, gumbi, kocke, črke, koščki papirja, folija, kosi čistilcev cevi in ​​še veliko več izgledajo odlično v steklenički in se lahko lepo vrtijo. Če imate pri roki svetlo obarvane slamice, jih lahko razrežete na manjše koščke in pustite, da jih otrok napolni v plastično steklenico. Ta dejavnost trenira fine motorične sposobnosti otrok.

sami naredite pisane steklenice čistilne stekleničke čistilnik perja za dojenčke

Poleg tega se otroci zelo zabavajo ob sodelovanju v različnih rokodelskih projektih. Pustite domišljiji prosto pot in eksperimentirajte z izbiro polnilnega materiala. Odličen način za razvoj vašega otroka na igriv način, kajne?