Naredite čarobni pesek sami – 2 recepta, ki ju lahko uporabite za izdelavo kinetičnega peska

Kdor ima rad glino za modeliranje in prepričani smo, da jo imajo vsi, se bo zaljubil v čarobno glino za modeliranje peska. Ko je oblikovan, je kinetični pesek, kot ga imenujejo, na prvi pogled videti kot običajna glina za modeliranje, če pa ga razvlečete, spremeni teksturo in, kot že ime pove, izgleda kot pesek. Čarobni pesek je v veselje tako otrokom kot odraslim in je res odličen način za zabavno popoldne z otroki. Predstavili vam bomo zanimivo gradivo in razložili, kako lahko sami naredite čarobni pesek, tako da vam ponudimo dva recepta. In ne skrbite, za to ne potrebujete posebnih sestavin, ampak tiste, ki jih že imate v hiši.

Kaj je čarobni pesek?

Čarobni pesek naredite sami - preprosti recepti z moko ali peskom

Sam pesek za gnetenje ima mehko, zračno teksturo, ki jo je zelo enostavno oblikovati. Ko je oblikovan, postane čvrst in zlahka ohrani to obliko, dokler ga znova ne potisnete ali razmaknete – potem je spet podoben pesku in ga je mogoče znova gnetiti in oblikovati. Kot običajen naravni pesek, ali pač? Kinetični pesek ima čudovito prednost pred peskom na pesku in pesku. Ne drži se prstov ali drugih površin, zato se lahko brez težav uporablja tudi za igranje v zaprtih prostorih. Poleg tega delo s takšno modelirno glino spodbuja motorične sposobnosti otrok. Zato ne smete več čakati in sami začeti izdelovati čarobnega peska za svoje otroke. Pokazali vam bomo zelo enostaven in hiter recept za čarobni pesek z moko in enega s pravim peskom.

Naredite čarobni pesek sami – recept za kinetični pesek

Kinetični pesek kot alternativa plastelinu v svetlih barvah

Če želite sami narediti čarobni pesek, potrebujete le dve sestavini – moko in olje. Poleg tega lahko dodate še druge stvari, da bo lunin pesek še bolj zanimiv in privlačen ter otrokom povečal zabavo. Tako lahko zmešate bleščice, barvila za hrano in celo bisere in druge okraske, kot želite. Mimogrede, čarobni pesek je popolnoma primeren tudi za vrtec in ne samo za uporabo doma. Osnovni recept, ki ga lahko uporabite za izdelavo čarobnega peska, je naslednji:

  • moka
  • Olje, na primer otroško ali sončnično olje
  • Izbirno: tekoče barve za živila, bleščeči prah itd..

Domači čarobni pesek z moko in oljem - lahka obrtna ideja

Moko in olje zmešamo v razmerju 8: 1. To pomeni, da na primer uporabite 8 skodelic moke, jo zmešate z 1 skodelico olja. Učinkovite so bile tudi naslednje količine: 960 g moke in 120 ml olja. Preprosto zmešajte obe sestavini v skledi in na koncu dodajte barve in / ali bleščice, če želite. Ker se lahko različne blagovne znamke otroškega olja razlikujejo po konsistenci, boste morda morali na koncu dodati malo moke ali olja, da dosežete želeni rezultat. Samo eksperimentirajte!

Naredite čarobni pesek sami iz pravega peska

Naredite čarobni pesek sami s pravim peskom in koruznim škrobom za igranje

Namesto moke in olja lahko uporabite tudi pravi pesek in nekaj drugih sestavin ter naredite svoj pesek za gnetenje, ki je videti zmedeno podoben pesku na plaži, ki ste ga vajeni. Ta varianta je še posebej primerna, če želite napolniti otroški bazen in se igrati na vrtu. Počutite se, kot da ste na morju! Seveda lahko ta gneteč pesek uporabljamo tudi v zaprtih prostorih v manjših količinah. Potrebujete:

Za približno 23 kg peska:

  • 22,5 kg peska
  • 770 g koruznega škroba
  • nekaj žlic pomivalnega stroja
  • 1,5 litra vode
  • Olje čajevca

Najprej zmešajte dve suhi sestavini, to je pesek in koruzni škrob, v veliki posodi, nato dodajte vodo in nato nekaj kapljic olja čajevca. Vse skupaj dobro premešajte, dokler ne dobite konsistence čarobnega peska. Po potrebi dodajte več vode ali koruznega škroba, odvisno od tega, ali je pesek preveč suh ali preveč vlažen.

Nasveti za igranje peščenega testa

Naredite čarobni pesek, da se igrate znotraj in zunaj

Ko boste sami naredili čarobni pesek, boste zagotovo vsi želeli začeti igrati takoj. In lahko tudi vi! Še posebej, če ste uporabljali barvila za živila, je priporočljivo uporabiti preprogo, da se izognete razbarvanju mize. Zelo praktičen je tudi večji pekač ali ravna škatla, v kateri lahko otroci oblikujejo pesek po svoji želji, ne da bi karkoli padlo na tla. Idealen je tudi majhen napihljiv bazen.

Igrajte se v vrtcu s kinetičnim peskom

Za čarobni pesek lahko uporabite igrače, ki bi jih uporabili tudi na plaži – na primer majhne grablje, plesni in lopato. Otrokom lahko podarite tudi modelčke za piškote. Lopatice ali neškodljivi in ​​tupi plastični noži so kot nalašč za rezanje peska (samo pod nadzorom!). Sicer pa je ustvarjalnost vse, kar je potrebno in, kot je znano, imajo otroci tega dovolj. Otroci naj se igrajo z živalmi v pesku ali zgradijo cele peščene gradove. Kinetični pesek ponuja veliko možnosti za igro.

Kinetični pesek naredite sami in ga pravilno shranite

Naredite čarobni pesek sami za otroke in odrasle

Ena stvar je, da sami izdelate čarobni pesek, toda kaj storiti najbolje z njim, ko je zabave konec? Nato ga lahko nepredušno zaprete v posodo in shranite. Ker domači kinetični pesek ne vsebuje nobenih konzervansov in se pri njegovi proizvodnji uporablja tudi hrana, ga lahko hranimo le nekaj dni. Zato ga čez nekaj časa bolje odstranite in pripravite novega.

Mavrica iz gline za modeliranje - ustvarjalno se igrajte z otroki

Roboti iz pisanih kock

Ideja recepta za gnetenje peska za izdelavo robotov iz kock