DIY igre na prostem – 23 zabavnih vrtnih idej

Poletje je pravi čas, da povabite prijatelje in družino na žar na vrtu. Kaj pa bi lahko počeli po okusnem obroku? Za vas imamo nekaj odličnih DIY igre na prostem sestavite to garancijo ur zabave. Z nekaj viri, kot so kamenčki, plastične steklenice, papirnati krožniki in odeje za piknik, lahko na vrtu pričarate več iger s kartami in namiznimi igrami. Pokažite svojim otrokom, da so klasične igre, kot sta raj in pekel in tik-tac-toe, lahko veliko bolj zabavne od sodobnih igralnih konzol in preživite ves dan zunaj!

DIY igre na prostem – naslikajte odejo za piknik

diy-igre-zunaj-piknik-odeja-ideja

Te DIY igre na prostem lahko dolgo časa zabava otroke in odrasle. Zberite naravne materiale in gospodinjske predmete, ki jih je mogoče ponovno uporabiti. Lesena deska za rezanje je kot nalašč kot deska za igro s kljukicami, odeja za piknik, pobarvana s pikami, pa lahko služi kot igralno polje za igro s sirom.

diy-games-zunaj-piknik-odeja-kaesekaestchen-zobotrebci

12 zabavnih iger na prostem za otroke in odrasle

Otroške igre na prostem – ideje za ustvarjalne in zabavne igre na prostem

Ustvarjajte ročne izdelke z otroki zunaj – 18 ustvarjalnih idej za prosti čas

DIY igre na prostem – poslikane opeke

diy-igre-zunaj-domino-kamenčki

Kamni, ki jih je mogoče enostavno in hitro pobarvati kot domine, pikapolonice in čebele, so kot nalašč tudi za domače družabne igre. Za običajno igro domin potrebujete skupaj 28 kamnov z 0-6 očmi. Ni nujno, da so kamni pravokotni.

Tic-Tac-Toe igra s kamni

diy-games-outside-tic-tac-toe-les-rezalna deska

Če se želite igrati na prostem v dvoje, so skoraj vse igre primerne. Obstajajo pa tudi nekateri, ki jih je mogoče igrati le v parih in vključujejo Tic Tac Toe. To igro je mogoče narediti celo spontano, saj je mogoče uporabiti najrazličnejše materiale. Na primer, z lepilnim trakom lahko ustvarite mrežo na leseni plošči, kot je prikazano na zgornji sliki.

Pikapolonice proti čebelam

diy-games-outside-tic-tac-toe-pobarvan-kamenček

Kot figurice za igro niso primerni samo pobarvani kamni, ampak tudi kateri koli drug naravni material, ki ga najdete na vrtu: na primer, en igralec lahko uporablja palice, drugi pa kamenje. Popolni so tudi listi, nestrupene jagode, rože in druge stvari. Pomembno je le, da se znaki obeh igralcev med seboj razlikujejo.

Igra na odeji

diy-outdoor-games-tic-tac-toe-game-strop-x-o

Če imate za pripravo malo več časa, lahko tudi kopirate varianto za igre na prostem s zgornje slike. Ker so to lahke stvari, ki jih je enostavno pospraviti, lahko igro Tic Tac Toe enostavno odpeljete tudi na izlet za piknik. Potrebujete:

  • Odeja
  • Material za mrežo, na primer širok lepilni trak ali tekstilni trakovi in ​​lepilo za tekstil
  • Filc, penasta guma ali drug trden material za kroge in oblike X
  • Pralni tekstilni peresniki ali kreda za oznake

Razširite strop in izmerite središčno točko (s pomočjo dveh diagonal, ki povezujeta dva nasprotna vogala). To bo tudi središče srednjega kvadrata, katerega vogale je najbolje označiti na stropu. Z velikostjo srednjega kvadrata izmerite druge kvadrate in označite tudi vogale. Nato lepilni trak ali trakove tkanine prilepite na strop vzdolž teh oznak.

Za simbole X in kroge najprej iz papirja izrežite predlogo, ki jo nato prenesete na klobučevino ali penasto gumo. Tako vse oblike postanejo enake. 5 kosov na lik bi moralo biti dovolj za igranje. Izrežite oblike in igra je pripravljena.

Lahko igra

DIY igre na prostem konzerviranje-igra-umetna-trava-steza

Ta igra zahteva tudi določeno količino priprave, saj potrebujete vsaj 6 pločevink enake velikosti. Lahko jih tudi prekrijete z barvnim papirjem ali celo tkanino, da bodo videti lepše. Nato pločevinke postavite ena na drugo kot piramido in igra se lahko začne! Če je samo za odrasle, lahko pločevinke delno ali v celoti napolnite z betonom, da postanejo težje.

Sami naredite igro Twister – krogi z brizgalno barvo na travniku

DIY igre na prostem twister-game-spray-paint-travnik

Namizne igre za zunaj so zelo priljubljene. Enako velja za twister. Zato združite oboje in naredite odlične igre na prostem! Kroge na travniku lahko poškropite z barvo ali pa uporabite belo platno, ki jo lahko uporabljate vedno znova. Namesto gramofona, s katerim določite, katera roka ali noga naj bo v kateri barvi, lahko preprosto napišete na koščke papirja, jih položite v posodo in nato potegnete karte. To je vse, kar je potrebno za zabavne igre za odrasle zunaj.

Nebesa in pekel na vrtu

diy-igre-zunaj-neba-pekel-igra-stopnice-vrt

Zelo priljubljena otroška igra, ki si jo lahko ogledajo tudi odrasli. Poiščite kotiček na vrtu, da ugajate svojim otrokom. Vse kar potrebujete je nekaj tlakovcev ali betonskih ploščic, ki jih pobarvate v svetle barve in označite s številkami.

Kartonsko strganje

diy-outdoor-games-scrabble-pun-karton

Seveda bi lahko Scrabble kupili že pripravljeno kot družabno igro, toda kaj bi bilo tako posebnega? Namesto tega naredite gradnike iz kartona, ki morajo biti čim večje velikosti, in jih označite s črkami. Na internetu lahko najdete sezname potrebnih številk za vse črke. Še posebej super je, da se igra na ta način na velikem območju in da ste vedno v gibanju.

Spominska igra s kartami

DIY-igre-zunaj-naredi-si-razmišljaj-igro

Igrajte igre na prostem, hkrati pa se sončite in seveda na svežem zraku. Spomin je popoln. Naj vaši otroci pomagajo pri izdelavi pomnilniških kartic. Na karton lahko narišete katero koli sliko, vendar ne pozabite, da se mora vsaka slika pojaviti dvakrat. Ni nujno, da so enaki. Na primer, če slikate dve palmi, morata biti prepoznani le obe.

Igra metanje podkve

diy-igre-igra-na-zunanji-vrt-metanje podkve

Lesena palica in par podkev sta vse, kar potrebujete za zabavne igre na prostem. Te lahko tudi pobarvamo, da bo igra še bolj zanimiva. Palico zatakneš v travnik in poskušaš podkve metati na večjo razdaljo okoli palice. Vsak igralec lahko dobi enako število podkev in zmaga tisti, ki zadene največ.

Metanje prstanov

diy-igre-zunaj-vrt-metanje-steklo-steklenice-obroči

Medtem ko smo pri temah veščin na prostem, bi vam radi ponudili še eno, ki je podobna metanju podkev. Dovolj je nekaj steklenic v škatli in obroči iz vrvi. Uporabite lahko več barv, pri čemer vsaka barva zasluži drugačno količino točk. Ta igra je primerna tudi za plažo.

Sami sestavite igro iz lesa

diy-game-idea-party-game-metanje-obročev-igra

Tisti, ki so vešči svoje obrti, lahko takšno igro zgradijo tudi iz okrogle lesene plošče in nekaj lesenih moznikov. Srednja vrstica prinaša največje število točk tukaj. Veje so primerne kot obroči, katerih konce zlepite skupaj in nato ovijete z lepilnim trakom. Lahko pa uporabite tudi druge materiale. Bodi ustvarjalen!

Šah in dah kot igre za vrt

diy-igre-zunaj-dama-stopnice-trate

Šah in kraljice so klasika med igrami za dve osebi in so kot nalašč za vrt, vendar zahtevajo določeno količino priprav. Igrišča lahko celo spremenite v izvirne vrtne dekoracije. Kombinacija trate in betonskih ploščic je na primer zelo privlačna. Toda tudi preprosta betonska površina, ki je nato opremljena z belimi kvadrati, je odlična za dve igri na prostem za odrasle in otroke.

Šahovske figure iz papirnatih plošč

diy-igre-zunaj-ploščice-barve-papir-plošče-šahovske figure

Če ne najdete prave šahovske figure prave velikosti, improvizirajte! Narišite figure na papirnate krožnike v dveh različnih barvah in se z njimi igrajte. Za damo vam sploh ni treba risati, lahko uporabite plošče takšne, kot so.

Velika šahovska polja na vrtu ali na kabelskem kolutu

diy-garden-games-free-šahovski vrt-lesena-tuljava-miza

Velik kabelski kolut je čudovito primeren tudi za vrt. Ker se pogosto uporablja kot majhna miza, je kot nalašč tudi za igranje šaha. Narišite vzorec šahovnice in končali ste. Za to lahko uporabite tudi običajne šahovske figure.

Kegljanje na vrtu

diy-igre-zunaj-vrt-bowling-pringles-pločevinke-keglji

Ali vsake toliko prigriznete Pringles ali podobne žetone? Od zdaj hranite pločevinke, saj lahko iz njih izdelujete keglje za kegljanje. Poiščite igre na prostem za otroke in odrasle, ki so zabavne za vse, pri čemer je del kegljanja.

Stožci iz pločevink Pringles

diy-game-vrt-vrt-bowling-pringles-pločevinke

Na list papirja narišite stožec, ga razrežite, primite za kositer in poiščite obris. Ponovite tudi za druge pločevinke. Nato jih lahko pobarvate z akrilno barvo, kot želite.

Barvite plastične steklenice napolnite s peskom

diy-otroci-odrasli-vrt-kegljanje-plastične steklenice-jezne ptice

Je to zate preveč zapleteno? Potem vzemite samo prazne steklenice! Lahko jih tudi oblikujete z barvami, vendar vam ni treba. Ker so plastične steklenice zelo lahke, jih lahko delno napolnite s peskom. Vendar pa mora vsaka steklenica prejeti enako količino.

Igrajte ideje za zunanjost – naredite stožce s steklenicami

diy-garden-bowling-pobarvana-plastična-plastenka-teniška žogica

Steklenice oblikujte po svojih zamislih in uporabite kroglico, ki ustreza teži steklenic. Prazne steklenice lahko podrte z lahkimi in majhnimi kroglicami, večje kroglice pa uporabite za težke plastične steklenice, napolnjene s peskom.