30 tatueringsdesigner och betydelser för släktträd

Tatueringar är en bra idé för dig att uttrycka dig själv som du inte kunde tidigare. Det är en typ av konst som utövas i tusentals år och mellan olika kulturer och civilisationer. Det finns miljontals symboler att tatuera där ute och var och en av dem har en speciell betydelse som du kan vårda med bläcket på huden. Ändå kan det vara utmanande och tidsödande att välja rätt symbol, just på grund av sådan flexibilitet och kreativitet.

En släkttatuering kan representera den djupa kopplingen mellan dig och dina familjemedlemmar, som föräldrar, syskon eller barn. Det är en visuell beskrivning av bandet du delar med dina närmaste och visar hur mycket de betyder för dig. Ett släktträd har en rik tradition. Bland vissa civilisationer är det också känt som livets träd, och för många människor betyder familjen mycket mer än det.

Det är därför vi i det här första avsnittet i artikeln kommer att prata om betydelserna av släktträdstatueringar. Det hjälper dig att förstå symboliken bakom det och fatta beslut om den här typen av tatueringar är rätt för dig. Vi kommer också att titta på typerna av släktträdstatueringar så att du kan anpassa din stil till den specifika designen.

Family Tree Tattoo Betydelser

Family Tree Tattoo BetydelserKreditera: @surrealism.world

Släktträdstatuering är ganska vanligt bland människor som vill dyrka och fira sin härkomst. Det kan ofta ses på skinnet hos människor som var tvungna att separera från familjen för att studera eller arbeta utomlands. Många tror att deras familj och släktträd är det mest heliga som de kan ha i sitt liv, så de skriver in sina namn i de oändliga virvlande grenarna som utgår från en unik rot.

Betydelsen av släktträdets tatuering kan bero på många saker. En persons tankar, form, storlek och till och med tatueringens stil kan diktera vad en viss person tycker om sin tatuering. Den första och viktigaste innebörden av denna tatuering är att den är där för att representera kärlek och tillgivenhet mellan familjemedlemmar, särskilt föräldrar, barn, syskon och andra släktingar.

Som sagt, den första innebörden av denna typ av tatueringar kretsar mellan kärlek, passion och omtanke att man kan känna mot sina familjemedlemmar och vilja att bära dem på ryggen, benet, armen eller någon annan del av kroppen.

Den näst viktigaste innebörden av släktträdets tatueringar handlar om styrka och uthållighet. En familj kan gå igenom många svårigheter och svårigheter, till den grad man är villig att gå igenom smärtan av att tatuera tatueringen för att visa hur starka de är för sin familj. Genom historien lärde vi oss att många familjer runt om i världen, särskilt de kända, genomgick olika brott och orättvisor för att nå stadion där rättvisa är tillfredsställt.

färgglada släktträd tatuering ärm kvinnorKreditera: @tat2z4u

Om någon går igenom liknande svårigheter kanske de vill visa styrkan att hålla ut genom släktträdets tatuering som ser fantastiskt ut, och ju större den är, desto större är styrkan och kopplingen mellan familjemedlemmarna.

Tillbaka till avståndets mening kan denna typ av tatuering också representera familjemedlemmar, eller inte ens släktingar men vänner och älskade som var tvungna att separera och gå sina vägar runt om i världen. Den sanna innebörden är att trots att alla är spridda över hela världen, släktträdets band gör dem starkare. Det är vackert eftersom två älskare eller bästa vänner kan göra matchande släktträdstatueringar för att visa bandets styrka och uthållighet.

Det finns andra betydelser för släktträdets tatuering som inte är mindre viktiga på något sätt. Till exempel kan släktträdet tatuering göras av affinitet och stolthet mot ditt arv. Om din familjemedlem var någon som är viktig historiskt och du har lärt dig om det, kanske du vill ge dem den respekt och ode de förtjänar genom att färglägga släktträdet med deras namn på det. Alternativen är oändliga.

Den kan äntligen representera den omaterialistiska och gudomliga affiniteten till familjemedlemmar som har gått bort. Människor kanske inte alltid kan behålla de saker som tillhörde den avlidne personen de älskade och respekterade. Många människor är djupt sårade av det, så de får en tatuering av släktträdet för att vårda kärleken och vänskapen med sina familjemedlemmar tills de dör.

Det finns många sätt där du kan spela med denna tatuering för att göra den mer unik. Du kan använda designen från en av kulturerna som keltisk, nordisk eller till och med afrikansk livets träd som släktträdets tatuering. Du kan experimentera med komplexiteten och storleken.

Slutligen kan du antingen använda vanligt svart bläck eller det nyligen populära guldbläcket. De som är rädda för att deras tatuering kommer att bli för framträdande kan njuta av det minimalistiska vita bläcket.

Vissa tatueringsentusiaster tycker om att kombinera olika färger för sina tatueringar för att uppnå akvarelleffekten. Om du vill betona speciella band och vikt för din familj kan du till och med experimentera med färgerna.

Typer av släktträds tatueringsdesigner

Typer av släktträds tatueringsdesignerKreditera: @angelinaphoenixartistry

Det finns olika typer av släktträd tatuering mönster. I det här avsnittet kommer vi att titta på några av dem.

Liten släktträdstatuering: Vissa familjer gillar att hålla den liten, ödmjuk och blygsam. Som sådan föredrar vissa människor små släktträd som består av deras föräldrar och syskon. När familjen expanderar i framtiden kan du lämna lite utrymme för att uppdatera din tatuering.

Platsbaserad släktträdstatuering: Som ni vet finns det över 60 000 olika trädslag. Vissa träd finns bara i vissa delar av världen. Tatueringsentusiaster som försöker vara mer autentiska strävar efter att få en släktträdstatuering från deras födelseort. Till exempel kommer vissa människor att få en tatuering av ett sakuraträdstamträd om de är av japansk eller annan östasiatisk härkomst.

Naket släktträd: Vissnat släktträd kan markera sorg och sorg över förlusten av familjemedlemmar eller att förhållandet blir kallt. Det är tatuerat av människor som antingen sörjer sina nära och kära eller mår dåligt på grund av några av sina handlingar.

Keltiskt släktträd: Keltisk kultur dyrkar det så kallade Livets träd som markerar den nya början, mod, kraft och höjd. Människor som får släktträdet tatuering med keltiska accenter går för knotig design eller försöker efterlikna den autentiska släktträdstatueringen av det ursprunget.

Nordiskt släktträd: Vikingarna trodde på livets Yggdrasil -träd som förbinder de 9 världarna med universums centrum. Det är extremt populärt bland människor som utövar hedendom, liksom en kreativ och innovativ idé för att få en tatuering av ett släktträd, speciellt om du är fan av nordisk mytologi.

Släktträd med DNA -symboler: En tatueringsdesign som har blivit populär nyligen inkluderar de snurrande DNA -symbolerna över släktträdet. Vi tror att det är synonymt med att lyfta fram hur viktig biologi är för styrkan i det band som släktträdet har. Du kan kolla några av mönstren nedan.

30+ bästa tatueringsdesigner för släktträd

Nu när vi tog itu med varje betydelse av släktträdets tatueringar, låt oss ta en titt på de bästa mönster vi hittade. Oavsett om du letar efter en liten, stor, färgstark eller detaljerad tatuering, hittar du allt i designerna nedan. Vi hoppas att dessa hjälper dig att hitta inspiration och göra ännu bättre resultat i slutändan.

Släktträdstatuering med namn

Släktträdstatuering med namn 1Kreditera: Instagram Släktträdstatuering med namn 2Kreditera: Instagram Släktträdstatuering med namn 3Kreditera: Instagram

Ärligt talat, att få dina barn, föräldrar eller syskon namngivna mellan de virvlande grenarna på släktträdet är hälsosamt och härligt.

Många firar förlossningen genom att tatuera in deras barns namn i tatueringsträdet. Namnen som ingår i tatueringen av släktträdet kan betyda mycket för den som bär det.

Dessutom, om det är en stor tatuering, kan tatueraren bara lägga till namnen i trädet när de nya familjemedlemmarna och släktingarna kommer. Det finns gott om idéer för att inkludera namnet om du är stolt över en familjemedlem som var känd genom historien. Vanligtvis är namnen skrivna med kursiva, som du kan se på tatueringarna vi listade. Ändå kan du bli kreativ och göra den design du vill ha.

Släktträdstatuering med datum

Släktträdstatuering med datum 1Kreditera: Instagram Släktträdstatuering med datum 2Kreditera: Instagram

Om du vill välja en mindre typ av släktträdstatuering, verkar denna traditionella typ mer bekväm för dem som hellre vill ha datum än namnen. Kanske känns det mer privat för vissa människor. Annars hjälper det bara att spara utrymme som namnen vanligtvis kan uppta.

Låt oss också titta på hur noga dessa tatueringar är gjort. Släktträdet tas lite för bokstavligt, eftersom det inte är ett egentligt träd, utan snarare visar ett genetiskt samband mellan vissa familjemedlemmar. Vi måste erkänna att det är ganska kreativt. Men om det inte är din kopp te kan du alltid lägga till datumen istället för namn i designen som liknar den vi markerade ovan.

Denna design verkar dock vara mer minimalistisk och det kommer inte att kräva så mycket utrymme på din kropp, vilket är bra om du vill ha en mindre tatuering. Det kommer sannolikt att ta mindre tid att slutföra, medan en stor tatuering av ett släktträd till och med kan expandera till nästa sessioner.

Släktträdstatuering på armen

Family Tree Tattoo On Arm 1Kreditera: Instagram Family Tree Tattoo On Arm 2Kreditera: Instagram Family Tree Tattoo On Arm 3Kreditera: Instagram

Ett av de mest populära områdena för att få en släktträdstatuering är på armen. Armarna är rymliga och låter dig göra en rymlig spiraltatuering som omger hela din arm. I så fall är det också en bra idé att få en tatuering till tatueringsärmen.

Det gör också att tatueraren kan sätta namn med mer noggrannhet och detaljer så att alla kan läsa dem. Det är också lättare att få trädets ålder och grenar att virvla mer exakt och med mer detaljer. Armtatueringar är välkomna bland dem som vill ha mer information från sina tatueringar, men det kan också fungera för människor som vill få mer plats att göra andra tatueringar också.

Du kan antingen använda hela armen eller den del du tycker är den mest lämpliga och minst smärtsamma.

Family Tree Tattoo Sleeve

Family Tree Tattoo Sleeve 1Kreditera: Instagram Family Tree Tattoo Sleeve 2Kreditera: Instagram Family Tree Tattoo Sleeve 3Kreditera: Instagram

Tatueringarna på tatueringsärmarna växer i popularitet bland människor. Dessutom blir de allmänt accepterade även i företagens ekosystem.

Vi tror att det är för att de är så underbara, särskilt när de gör det bra så att de kan berätta historien som bäraren först tolkade för tatueraren. Dessa tatueringar är detaljerade, färgglada, skarpa och djupa.

Du kan se att i en av illustrationerna klättrar barn i trädet vilket verkar ganska nyttigt och möjligen representerar barnen som går med i släktträdet för att fatta viktiga beslut i framtiden.

En annan tatueringshylsa ser på ett släktträd som ett annat träd i skogen av släktträd. Vi tycker att det är ganska poetiskt, eftersom alla släktträd är sammankopplade på ett eller annat sätt.

Läs också: Halvärmade tatueringar för män: 30+ bästa designrekommendationer

Liten släktträdstatuering

Små släktträdstatueringar 1Kreditera: Instagram Small Family Tree Tattoo 2Kreditera: Instagram Small Family Tree Tattoo 3Kreditera: Instagram

Vi tror att även mindre tatueringar kan berätta viktiga historier för dem som tittar på dem. Om du tittar på den första av mönstren, försöker den förklara att alla ansvarar för att plantera sitt släktträd, om de vill ha det. Det grenar sig och grenarna snurrar och ansluter sig till andra människor, som är medlemmar i andra släktträd, som expanderas med avkomman.

En sak vi märkte är att det inte finns många små tatueringar med namn eller datum på, eftersom att vara liten betyder att det är svårare att passa ett märkbart namn. Det är därför som färgning eller detaljering av olika grenar för att vara autentiska kan representera grenen av varje familjemedlem, som ses i den tredje bilden.

Släktträdstatuering för kvinnor

Släktträdstatuering för kvinnor 1Kreditera: Instagram Släktträdstatuering för kvinnor 2Kreditera: Instagram

Släktträdstatueringar är för alla. Ändå, om du vill leka med olika mönster, kanske du föredrar att anpassa de mönster du hittar på din tatuering och få det mer bekant för din personlighet.

För kvinnor är feminina och mer känsliga tatueringar de mest populära. Favoritmönstren bland kvinnor inkluderar blommönster och tunt bläck över designen. Därför inkluderade vi designen som innehåller fler blommor, och varje blomma representerar en familjemedlem. Det liknar Sakura -trädets design, förutom att hela konceptet med släktträdet kretsar kring blommor.

Släkttatuering för män

Släktträdstatuering för män 1Kreditera: Instagram Släktträdstatuering för män 2Kreditera: Instagram

Tatueringsdesignerna mellan män och kvinnor är inte alltför olika från en till en annan. Ändå föredrar killar att ha större tatueringar än kvinnor och förlitar sig mest på rygg-, bröst- eller ärmdesign.

De vi representerade är ganska detaljerade och visar namn, löv och grenar när de sprids för att markera expansionen av släktträdet.

Vi kan inte låta bli att märka en liknande design som den vi visade i den kvinnliga listan, där vi istället för blommönstret kan se mönstret av löv, där varje blad representerar ett namn på familjemedlemmen. Vi lovordar kreativiteten!

Släktträdstatuering på baksidan

Släktträdstatuering på baksidan 1Kreditera: Instagram Family Tree Tattoo på baksidan 2Kreditera: Instagram Släktträdstatuering på baksidan 3Kreditera: Instagram

Baksidan är ett perfekt område för både mindre och större tatueringar. Som du kanske vet är området mindre smärtsamt för kvinnor än män. Det finns dock många maskulinliknande mönster som du kan välja mellan.

Tillbaka i det populära området eftersom grenarna kan expandera och bladen kan vara större. Det ger mer utrymme för en tatuerare att skriva namnen på människor inuti trädets löv.

Celtic Family Tree Tattoo

Celtic Family Tree Tattoo 1Kreditera: Instagram Celtic Family Tree Tattoo 2Kreditera: Instagram Celtic Family Tree Tattoo 3Kreditera: Instagram Celtic Family Tree Tattoo 4Kreditera: Instagram

Den keltiska kulturen hade många symboler som idag används i tatueringar. Vi vet också att de använde kroppsfärg för att skrämma sina fiender. En av de viktigaste keltiska symbolerna är Livets träd som representerade kärlekens kärlek, tillgivenhet, styrka, kraft, liv och dödscykel, och mycket mer.

Om du vill lägga till kraft till din släktträdstatuering, kan du vara ganska användbar med hjälp av dessa symboler. De flesta siktar på små livets tatueringar men du kan också experimentera med större mönster.

Läs också: 40+ fantastiska keltiska tatueringsdesigner med betydelser

Cherry Blossom Family Tree Tattoo

Cherry Blossom Family Tree Tattoo 1Kreditera: Instagram

Körsbärsblom är det mest populära trädet i östra Asien. Det är också en ganska populär idé för tatueringar. Folk tatuerar de blommande blommorna, eller själva trädet. Det kan också fungera som en bra tatueringsidé där varje blom representerar namnet på en familjemedlem.

Du kan gå med namn eller utan namn, det är helt upp till dig. Sakuraträdens goda sida är att de kan göras både stora och små. Med det i åtanke behöver du inte oroa dig för placeringen av din tatuering, eftersom det kan gå särskilt var som helst.

Akvarell Family Tree Tattoo

Akvarell Family Tree Tattoo 1Kreditera: Instagram Akvarell Family Tree Tattoo 2Kreditera: Instagram

Om du vill ägna ditt släktträd till barn är det här ett bra alternativ för att ge dem det erkännande de förtjänar. Många säger att barn gav mer färg till sitt liv.

Det är därför en bra akvarelldesign kring dina barns namn eller födelsedatum runt de virvlande grenarna kan vara en bra idé för en tatuering. Du kan experimentera med de mindre tatueringsdesignerna. Ändå tycker vi att dessa livfulla färger förtjänar att vara synliga.

DNA Family Tree Tattoo

DNA Family Tree Tattoo 1Kreditera: Instagram DNA Family Tree Tattoo 2Kreditera: Instagram

När det gäller släktträdets tatueringar tror vi att vissa symboler som markerar släktbandet spelar en viktig roll. Vad sägs om genetik? Det sägs att gener kan gå så långt tillbaka som över 500 år.

Därför är snurrande DNA -symboler några av de bästa sätten att markera vikten av trädets familjeband. Det betyder att alla är bundna av samma eller liknande DNA -kod som gör familjen så unik som den borde vara. Vi tycker att det är vackert, hur är det med dig?

Fler vanliga frågor om Family Tree Tattoo

Vi är fullt medvetna om att det är inte bekvämt för alla att ta det kolossala steget att få tatueringsarbete gjort trots att de vill det. Det är därför vi skapade den här FAQ -sektionen för att hantera eventuella frågor som kan uppstå. Läs vidare!

Kan en tjej få tatueringen till släktträdet?

Vi ser inte en enda anledning till varför inte. Många mönster vi presenterade var inked på kvinnor. Du kan bli kreativ med att anpassa din tatueringsdesign för att se mer feminin ut. Det är dock något du kan prata om med din tatuerare. Föreslå dem dina detaljer vid designen och se om allt passar ihop.

Hur mycket skulle en släktträdstatuering kosta?

Det beror på flera faktorer. Storleken, oavsett om den har en enkel och minimalistisk design eller om den är mer komplex. Det beror också på den tid tatueraren kommer att ta för att få det gjort, liksom populariteten hos din tatueringsstudio du kommer att besöka. Vi tror att tatueringar för små släktträd kan variera från $ 50 till $ 100. Men om du vill bläck en stor tatuering på ryggen eller ärmen kan det kosta långt över $ 500.

Läs mer: Hur mycket kostar tatueringar: 6 tips för att få det bästa priset för en tatuering

Skulle få den här typen av tatueringar?

Att få en tatuering kommer att göra ont oavsett vilken typ du får. Hela processen innebär att tatueraren tränger in i en bråkdel av ditt yttre hudlager för att sätta in bläcket i huden och forma det.

Den processen gör mest ont, men om det är en enkel tatuering är det troligtvis över. Skuggningsprocessen om du vill lägga till färg gör mindre ont än kontureringsprocessen, som känns avlastande för människor som inte gillar processen med att få tatueringen bläck i huden.

Hur länge varar en tatueringssession för släktträd?

Det beror på vilken tatuering du får. Att få en tatuering, även en liten kan ta timmar. Låt oss hålla med om att släktträdstatueringar vanligtvis inte är små. Om de är det är det bara i början eftersom sådana människor bara spenderar sådana tatueringar.

Som sagt, att få denna typ av tatuering kan ta två till och med tre timmar. Lämna ändå mer tid för skuggningsprocessen om tatueringen är större och innehåller också namnen på dina älskade familjemedlemmar.