Kostumi za otroke in odrasle – tako je igranje vlog resnično zabavno!

kostumi za odrasle superjunake

Veliki in majhni se radi oblečejo ne samo za pust ali noč čarovnic. Zlasti otroci se v vsakdanjem življenju radi postavljajo v različne vloge. Na ta način spoznavajo novo vedenje, razvijajo svojo sposobnost izražanja in zmanjšujejo strahove. Bratje in sestre tradicionalno postajajo priljubljeni igralni partnerji, vendar lahko starši podpirajo tudi igre vlog. Ni treba posebej poudarjati, da pravi rekviziti ne smejo manjkati. Vsak, ki vlaga v kostume za otroke in odrasle, jih ne more nositi samo na karneval. S temi nasveti je družinska zabava zagotovljena!

Kostumi za otroke – dojenčki lahko sodelujejo tudi v igrah vlog!

kostumi otroški zajček klobuk pustni kostumi

Naj bo srčkan zajček ali piščanec – starši radi oblečejo svoje dojenčke za karneval. Kdo je to Kostum Mardi Gras izbira namensko, malega lahko kasneje pritegne fotografiranje. Tako nastanejo osebni in nepozabni družinski portreti, ki jih lahko na primer damo starim staršem za rojstni dan, božič ali veliko noč. Če ima dojenček brate in sestre, lahko sodeluje pri njihovi vlogi od 6 mesecev. Ker malčki posnemajo vsakodnevne situacije in posnemajo odzive odraslih. Spretnosti, kot so sedenje, plazenje, hoja in govor, se vadijo v znanem okolju. Starejši otroci se imajo priložnost privaditi na novo družinsko situacijo. To spodbuja komunikacijo in se izogiba prizorom ljubosumja. Prava otroška preobleka ima tukaj ključno vlogo – vzbudi domišljijo in omogoča enostaven prehod v igro.

Kostumi za otroke – igre z vlogami spodbujajo razvoj

kostumi otroška princesa sladka ideja

Igre vlog so za malčke od tretjega leta starosti zelo pomembne – zato se malčki vsak dan preizkusijo v različnih vlogah. Spodbuja se njihova ustvarjalnost – vedno pridejo do novih različic, ki jih radi preizkusijo s starši in drugimi soigralci iste starosti. Postopoma se naučite družbenega vedenja, kjer je skupinsko delo na prvem mestu. Razvijajo sposobnost izražanja svojih čustev in se lahko sami odločajo. Fino motoriko in govorico telesa treniramo na igriv način. Pri tem običajno potrebujejo malo podpore odraslih – običajno morajo posredovati le, če pride do spora med otroki. V nasprotnem primeru lahko malčki sami določijo pravila.

kostumi otroci superheroji fantje ideje pustnih kostumov

Prava preobleka pomaga pri krepitvi socialnih veščin in otroci se lahko brez težav postavijo v svojo vlogo. Naj bodo superjunaki, princese, angeli ali morda policist / gasilec – kostumi pustijo domišljiji prosto pot. Zato je treba izbiro kostuma za noč čarovnic ali mardi grasa in preostale rekvizite, kot so lasulje, klobuki in dodatki, prepustiti malčkom. Tako je zabava zagotovljena tudi po pustu.

Kostumi za odrasle – ko starši sodelujejo v igri vlog

kostumi otroci princesa kraljica

Odrasli pogosto sodelujejo pri igranju vlog – na primer dedek ali stric ga nosi za božič Kostum Božička, Za noč čarovnic se obleče vsa družina. Načeloma so to tudi igre vlog, ki se jih otroci zelo veselijo. Občasno, ob deževnih vikendih, lahko doma organizirajo gledališke predstave – ta ideja bo zagotovo vzbudila navdušenje. Tako lahko vsi skupaj pripovedujejo in predstavljajo zgodbe. Majhne igre v enem dejanju so primerne za začetek, nato se lahko uprizorijo prizori iz priljubljenih pravljic ali po korakih pojejo najljubše pesmi. Eno je zagotovo – oblačenje je tudi zabavno v vsakdanjem življenju!

ideje za kostume otrok angelska dekleta