Zasnova majhnega stanovanja iz ZDA

Oblikoval Haiko Cornelissen Architecten

 sodobno stanovanje - dnevna soba

Stanovanje se imenuje Wall-All in se nahaja v Queens, New York, ZDA. Zasnoval ga je arhitekt Studio Haiko Cornelissen Architecten, ki ima pisarne v New Yorku in Amsterdamu. Majhna Zasnova stanovanja ponuja absolutni maksimum funkcionalnosti v majhnem bivalnem prostoru. Koncept projekta je preoblikovanje prostorov, tako da se ustvari več prostora za najpogosteje uporabljena območja, stanovanje

Sodobno oblikovanje stanovanj iz New Yorka

 elegantna notranjost - dnevna soba

Stanovanje je sestavljeno iz treh ločenih sob – odprtega dnevnega prostora in dveh spalnic. Zahvaljujoč inovativnemu Zasnova stanovanja dnevna soba se je povečala in prevzela funkcije kuhinje, omare in knjižnice. Omara je skrita za drsno steno, knjižne police pa pritrjene na drugo steno. Kuhinja je majhna in kompaktna, z veliko skritimi omarami. V skladu s tem so zasnovane tudi spalnice in skupna kopalnica. Številne vgradne omare ponujajo več prostora in omogočajo minimalistično notranjo opremo.

Razburljivo zasnovo stanovanja

 eleganten kamin in zanimiva miza

Oblikovalci so se odločili za nevtralno barvno shemo. Dnevna soba ima bel strop in stene s črnimi elementi in črnim podom. Posajena jedilna miza in barvne knjige prispevajo k sodobnemu in zanimivemu videzu. Spalnice in kopalnice so čim bolj minimalistične, pobarvane v belo in tudi s črnimi tlemi. V nasprotju s tem je kopalnica v celoti zasnovana v svetlih barvah. Nekatere kovinske površine so v nasprotju z belimi ploščicami. Zasnova stanovanja izgleda moderno in ponuja dovolj prostora, da se stanovalci počutijo udobno.

Avtor: K. H. Christova

bela opremljena kuhinja v sodobnem majhnem stanovanju

bela kuhinja - moderno majhno stanovanje

sodobna notranjost – bela spalnica

elegantno oblikovanje kopalnice

 

bela spalnica v majhnem stanovanju

elegantna kopalnica z belimi ploščicami

elegantno oblikovanje kopalnice

sodobno majhno stanovanje – načrt

sodobno majhno stanovanje - načrt