Statistici despre tatuaje și fapte interesante: Tot ce trebuie să știți despre tatuaje!

Timp de sute de ani, tatuajul a fost unul dintre principalele moduri de auto-exprimare, exprimarea statutului în societate, o vitrină a istoriei și experienței cuiva, sau a interesului cultural și artistic. Chiar și în zilele noastre tatuajele sunt principalele medii de artă corporală din culturile lumii, atingând statutul de mainstream.

Tatuajul în etimologia sa înseamnă „a se marca pe sine”. Cuvântul în sine a provenit din Cuvântul tahitian ‘tatau’ (care înseamnă „semn”) și a fost „descoperit” și dat în folosință de exploratorii britanici în secolul al XVIII-lea, primul fiind căpitanul Cook care a adus cuvântul înapoi acasă.

Credem că, înainte de a obține o programare la un magazin de tatuaje, ar trebui mai întâi să vă informați și să vă informați cu privire la orice tatuaj. Prin urmare, în următoarele paragrafe, vom împărtăși câteva statistici interesante, fapte și informații mai puțin cunoscute despre tatuaje și arta tatuajului.

Dacă sună interesant, atunci continuați să derulați.

Fapte și statistici istorice despre tatuaje

Fapte și statistici istorice despre tatuajeCredit: Saved Tattoo

Cea mai veche mumie umană tatuată

Se crede că cele mai vechi dovezi ale unui tatuaj uman provin între 3370 î.Hr. și 3100 î.Hr. De unde știm asta? Ei bine, în 1991, cea mai veche mumie umană din lume a fost descoperită în Alpii Otzal, între Italia și Austria.

Mumia a fost numită Otzi Omul de Gheață. Conform experților, mumia avea 61 de tatuaje pe tot corpul, în principal pe genunchi, zona rinichilor și gleznele.

Cea mai veche mumie umană tatuată

(Unele dintre tatuajele lui Iceman, cartografiate și fotografiate de oameni de știință)

Oamenii de știință și experții au descoperit că Otzi a fost tatuat de cenușă de foc. O analiză suplimentară a descoperit că Otzi ar fi putut trăi între 3370 î.Hr. și 3100 î.Hr., făcându-l cea mai veche mumie umană care a existat încă.

Oamenii de știință din întreaga lume au descoperit rămășițe umane acoperite de tatuaje în aproximativ 49 de locații; din Alaska, Groenlanda, Egipt, Rusia până în China și Filipine. Se crede că unele rămășițe umane datează din 2000 î.Hr..

Mesajele secrete ale tatuajelor grecești

Mesajele secrete ale tatuajelor greceștiTatuaj salvat

Unul dintre primii oameni care au recunoscut tatuajul în Europa au fost grecii. Au folosit tatuajele ca modalitate de a contrabanda mesaje secrete în timpul războiului. Înregistrările unor astfel de practici au fost găsite în înregistrările unui istoric grec din secolul al V-lea î.Hr. Se numea Herodot.

Herodot a vorbit despre modul în care oamenii au trimis mesaje secrete sub formă de tatuaje. Un astfel de exemplu este povestea Histiaeus din Milet, care a fost un conducător grec la sfârșitul secolului al VI-lea î.Hr., adesea denumit Tiranul.

El își va forța sclavul să-și radă capul, care mai târziu va fi tatuat cu mesajul secret. Odată ce părul sclavului a crescut complet (și tatuajul a fost ascuns), sclavul ar fi trimis fiului lui Histiaeus, care va rade capul sclavului și va citi mesajul.

Îndepărtarea mâinii și Holystoning

Unele dintre practicile antice de tatuare includeau bătaia manuală (bătaia manuală a formei antice de cerneală cu un băț în piele), precum și metodele de îndepărtare a tatuajelor, cum ar fi holostonarea.

Acum, holystoning-ul a fost practicat de misionarii europeni din Insulele Cook din Oceanul Pacific de Sud. Se crede că au încercat să-și îndepărteze tatuajele folosind gresie pentru a le curăța de pe piele. Această practică a fost denumită „holystoning”.

The Maori People’s Ta Moko Tattoo Tradition

Acum că am menționat misionarii europeni în Oceanul Pacific de Sud, am putea aborda la fel de bine problema „colecției de tatuaje” realizată de europeni în regiunea actuală a Noii Zeelande. Ei bine, Noua Zeelandă a fost ocupată de indigenii polinezieni cunoscuți sub numele de maori. Oamenii maori erau cunoscuți pentru a lor Ta moko marcare permanentă a pielii, cunoscută în prezent ca tatuaj.

Tatuaj Maori TraditionTatuaj salvat

Din păcate, așa cum Europenii au început să viziteze (și rămânând) în regiunea Noii Zeelande în secolele XVIII și XIX, au început să colonizeze regiunea și să contribuie la războiul intertribal al maoriilor.

În urma războiului, europenii au început să colecteze capete și părți ale corpului maori tatuate. Această practică a devenit atât de populară, a fost considerată o adunare de suveniruri pentru europenii de acasă și încă un motiv pentru care europenii au început să ucidă ei înșiși poporul maori.

Regele tatuate

Când James Cook s-a întors în Anglia după călătoriile sale din secolul al XVIII-lea, nu știa că aduce și el o schimbare culturală. Pe măsură ce europenii se familiarizează cu tradițiile și culturile de peste mări, tatuajele au devenit rapid un simbol al „explorării”.

La început, tatuajele erau văzute ca semne ale sălbăticiei nobile, deoarece europenii se refereau adesea la oricine nu era european și indigen. Tatuajele erau considerate un semn de inferioritate și lipsă de civilizație.

La scurt timp, marinarii care au călătorit în țări „exocite” au început să se tatueze. Și, pe măsură ce monarhii și membrii bogați ai societății engleze au început să călătorească și ei, tatuajele s-au transformat din semne de inferioritate în semne de aventură și suveniruri din ținuturile și insulele exotice, îndepărtate..

Drept urmare, mulți regii și membrii clasei superioare au început să se tatueze. Regele Harold al II-lea al Angliei avea și el mai multe tatuaje. Regele Edward al VII-lea a primit un tatuaj în timpul călătoriei sale la Ierusalim. Fiii săi, ducii de compensare și York (mai târziu regele George al V-lea), au primit și tatuaje de dragon în timpul vizitei în Japonia.

Lady Randolph Churchill, mama lui Winston Churchill, a primit, de asemenea, un mic tatuaj la încheietura mâinii, iar Sir Winston însuși a urmat pașii mamei sale și a avut o ancoră tatuată pe antebraț..

Redevențele altor țări au urmat, de asemenea, tendința. Marele Duce Alexis din Rusia devine cel mai tatuat om din secolul al XIX-lea. El a început o călătorie de tatuaje, călătorind în jurul lumii și primind tatuaje de la maeștri artiști.

Primul stilou de tatuaj electric

Primul stilou de tatuaj electric

Pentru a finaliza această lecție rapidă de istorie despre tatuaje, să vorbim despre stiloul de tatuaj electric; un instrument indispensabil tatuajului modern. Primul stilou de tatuaj electric a fost proiectat și creat în 1891 de Samuel O’Reilly. Mister O’Reilly a fost inspirat de stiloul electric al lui Thomas Edison din 1876, dar nu avea ace sau rezervor de cerneală. Așadar, O’Reilly a adăugat piesele necesare, le-a adaptat la stilou, iar restul este istorie.

Primul artist de tatuaje raportat

Sutherland Macdonald

Un om pe nume Sutherland Macdonald se crede că este primul tatuator raportat din Regatul Unit. Bărbatul a fost raportat în directorul poștal în 1894 ca un tatuator. Imagini cu bărbatul și propriile sale tatuaje au fost găsite la Arhivele Naționale și la arhiva zoologică de la Universitatea Harvard.

Fapte și statistici despre tatuaj modern

Tatuaje în milioane

Mai mult decât Doar 145 de milioane de americani au tatuaje. Cel puțin 35% dintre oameni au un tatuaj și aproximativ 20% dintre oameni au două tatuaje. Aproximativ 9% dintre oameni au mai mult de 6 tatuaje. Pe măsură ce numărul tatuajelor crește, numărul persoanelor care le au scade; aceasta este, în general, tendința.

Femei și tatuaje

Recent cercetare, lansat de Oxygen Network și Lightspeed, arată că femeile sunt mai dornice să se tatueze decât bărbații. Aproximativ 59% dintre femei au cel puțin un tatuaj, comparativ cu 41% dintre bărbați. Având în vedere cât de curând a fost un lucru tabu de făcut pentru o femeie, nu este surprinzător să vedem că femeile sunt în prezent tatuate mai mult decât bărbații.

Cu toate acestea, în comparație cu bărbații, femeile sunt, de asemenea, mai predispuse să regrete tatuarea și să decidă scoate-l. Majoritatea femeilor își îndepărtează și tatuajele din cauza stigmatizării sociale, a locului de muncă sau a jenării.

Procesul de tatuaj

In timpul sesiune de tatuaje, pielea ta este străpunsă de acul de tatuaj între 50 și 3000 de ori pe minut. Acul pătrunde în piele, atinge al doilea strat cunoscut și dermul și creează o gaură de vid. Odată ce acul există în gaură, acesta părăsește cerneala și închide vidul. Cu toate acestea, din cauza atâtea puncții, tatuajul este considerat o plagă deschisă în primele 24 până la 48 de ore și este tratat în general ca unul.

Vindecarea tatuajelor

Poate dura un tatuaj între 2 săptămâni și câteva luni pentru a se vindeca complet. Motivul pentru care procesul de vindecare a tatuajelor este atât de aproximativ rezidă în corpul uman. Un tatuaj se vindecă mai repede dacă este mai mic sau dacă este plasat pe corp unde pielea este mai groasă și nu există o mulțime de terminații nervoase.

În plus, tatuajul se vindecă mai repede dacă este îngrijit corespunzător. În caz contrar, vindecarea tatuajului se poate prelungi chiar, ceea ce afectează în general aspectul final și ar putea duce la o infecție a tatuajului.

Îndepărtarea tatuajelor

Când vine vorba de cea mai bună metodă de îndepărtare a tatuajelor, este cu siguranță îndepărtarea tatuajelor cu laser. Cu toate acestea, nu orice cerneală de tatuaj este susceptibilă de îndepărtare ușoară. De exemplu, cerneala neagră este cea mai ușor de scăpat, deoarece absoarbe mai multe unde laser, care încălzesc cerneala și o dezintegrează. Culorile mai deschise și mai strălucitoare sunt greu de scăpat, deoarece nu absorb undele laser.

În spatele psihologiei tatuajului

Studii au arătat că oamenii care se tatuează sunt cei care conduc stiluri de viață neconforme. De asemenea, preferă aventurile și experiențele cu risc scăzut. Mai mult, persoanele care se tatuează vor să iasă în evidență și nu vor să facă parte dintr-o mulțime. Vor să fie unici și diferiți, expresivi și mulțumiți de ei înșiși.

Bărbații 100% acoperiți de tatuaje

Bărbații 100% acoperiți de tatuaje

Lucky Diamond Rich este cel mai tatuat om din lume și deține recordul Guinness pentru acest titlu. Întregul său corp (99,9%) este acoperit de tatuaje. Rich este din Noua Zeelandă și a început să-și facă tatuaje la vârsta de 16 ani.

Pe de altă parte, Wolfgang Kirsch este cel mai bătrân om din lume care are 98% din corp acoperit de tatuaje. Wolfgang este un lucrător la poștă pensionar din Berlin, care a început să se tatueze după căderea Zidului Berlinului în 1989. Astăzi, Wolgnag are 72 de ani și este considerată cea mai în vârstă persoană din lume care are atât de multe tatuaje.

Cele mai populare motive pentru tatuaje

Se crede că cele mai populare motive pentru tatuaje sunt îngerii și inimile. Tatuatorii din întreaga lume cred că motivul pentru care aceste motive sunt atât de răspândite și populare este că aduc un sentiment de protecție spirituală, siguranță, simț al iubirii și auto-împuternicire.

Astfel de imagini sunt în general extrem de populare, astfel încât motivele îngerilor și inimilor pot prezenta și aripi, flori, simboluri încrucișate, dragoni, desene tribale, stele etc..

Alte date interesante despre tatuaje

 • Primul bărbat care a fost tatuat în aer (într-un avion) ​​este muzicianul cunoscut sub numele de Tommy Lee. El a stabilit recordul mondial Guinness pentru prima sesiune de tatuaje în aer în 2007.
 • Religii precum islamul și iudaismul acceptă tatuarea, deoarece se crede că este păcătoasă și nu ține cont de creația lui Dumnezeu. În țările islamice, tatuajul este aspru pedepsit și se poate merge chiar la închisoare pentru acel act.
 • Tatuajul și tatuajele sunt ilegale în Malaezia, Arabia Saudită, Afganistan, Yemen, Iran și Pakistan. În Dubai, tatuajele vizibile sunt ilegale, în special în zonele sfinte ale orașului. În Turcia, studenților li se interzice accesul la cerneală, dar acest lucru se aplică doar rezidenților musulmani.
 • Se crede că doar 5% dintre americani au avut cel puțin un tatuaj acoperit cu un alt tatuaj, în loc să-l elimine.
 • Cea mai lungă sesiune de tatuaje a fost făcută de un tatuator pe nume Krzysztof Barnas. Sesiunea a durat 56 de ore și 30 de minute. Tatuatorul a reușit să completeze 11 tatuaje în acea perioadă și i s-a permis să ia pauze de doar 5 minute după fiecare oră.
 • Dacă v-ați întrebat vreodată cum practică tatuatorii artiștii de tatuaje, răspunsul este; fructe. Practica tatuării pe fructe care au o textură cea mai apropiată de pielea umană. Astfel de fructe includ portocale, lămâi și grapefruit.
 • Americanii cheltuiesc în fiecare an peste 1,6 miliarde de dolari pe tatuaje, ceea ce cheltuiește cel mai mult pe o națiune pentru tatuaje.
 • Cele mai utilizate inspirații lingvistice pentru desenele de tatuaje sunt simbolurile japoneze și chinezești.
 • Este posibil să devii dependent de tatuaje. Peste 32% dintre oameni au recunoscut că sunt dependenți de tatuaje în mod constant.
 • Termenul tatuaj este unul dintre cele mai căutate cuvinte de pe internet. Cu toate acestea, este și cel mai greșit cuvânt de pe internet; majoritatea oamenilor îl scriu „tatoo” sau „tato”.
 • Dacă sunteți tatuat de un amator sau într-un magazin de tatuaje insalubre, există șanse mari să experimentați o transmitere a bolii. De la sifilis la HIV și hepatita B, oamenii au raportat cazuri de transmitere a bolii din cauza acelor nesănătoase, a instrumentelor și a practicilor generale de tatuare nesanitară.