minimalistično oblikovanje hiše na Tajskem avtorja Vaslab Architects

“Bunker House” – osamljenost v mestu

Na “bunker hišo” je med drugo svetovno vojno nenavadno vplival vojaški bunker. Arhitekti Vaslab so ustvarjalci te veličastne betonske zgradbe. To minimalistično oblikovanje hiše je v primeru te stranke prednostni slog podjetja. Prevladujoče lastnosti “bunker hiše” so robustna oblika in popolnoma sodoben kotni videz. Beton je prožen material, ki se ga žal potisne. Prekomerna uporaba v mestih po vsem svetu je snov povzročila slabo. To je zato, ker če ni pravilno vzdrževan, beton izgleda neprivlačno in je povezan z območji propadanja mest.

minimalistična zasnova hiše – bunker hiša ponoči

Nič ne bi moglo nasprotovati temu mračnemu scenariju bolj kot videz veličastne ‘Bunker House’. To kaže, da je betonska konstrukcija najboljša prednost. Znan po svoji izjemni moči in vsestranskosti že od antike, je beton omogočil postavitev tako izjemnih spomenikov, kot je kupolasti Panteon v Rimu. Železni beton ostaja “material najboljše izbire”, ko gre za minimalistične zasnove hiš.

Asimetrična oblika H iz minimalistične bunkernice

“Bunker House” je značilen primer iz oblikovalskega portfelja Vaslabs. Očitni so vplivi “… provokativne umetnosti in arhitekture, kot so kubizem, abstraktna umetnost, modernizem, dada, nadrealizem, dekonstruktivizem …”. To je močan minimalistično oblikovanje hiše, kar daje resno predstavo. Navzven se zdi neprepustna in v svojem minimalističnem notranjem oblikovanju palačasta. Izpolnjuje želje stranke, da ostane zaseben od zunaj in enkrat viden in odprt v zaščitni betonski lupini.

minimalistična zasnova hiše – hodnik v bunkerju

Da bi dosegli občutek odprtosti znotraj zunanjih meja, načrt sledi asimetrični obliki črke H. Torej to minimalistično oblikovanje hiše vključuje prostor za dve veliki dvorišči za sprostitev in zabavo na prostem. Hodnik, ki povezuje glavno hišo in krilo za goste, deli tudi ti dve zunanji površini. Poleg splošnega vtisa zaščitene osamljenosti in vojaškega oblikovanja na to kaže tudi okno z režo, ki ga je mogoče videti na balkonu spalnice.

Stranski pogled iz bunkerja – minimalistična sodobna arhitektura

Najverjetnejša zamisel o vojnem bunkerju je opustošena, vabljiva, siva stavba. V tem pogumnem primeru je ravno obratno minimalistična zasnova hiš, ki pusti vtis udobja in topline. Zunanje površine za sajenje, povezane z okrašenimi lesenimi površinami, popolnoma nasprotujejo hladnosti gradbenega materiala. Topli subtilni toni so im minimalistično oblikovanje hiše-Shema je v tem prostornem domu ustvarila prijetno vzdušje. Pohištvo in razsvetljava sta druga elegantna in spodbudna središča.

Z Jaza