Sodobna hišna arhitektura – Indian Hill Residence

sodobna arhitektura - Indian Hill

To neverjetno sodobna hišna arhitektura se nahaja v Cincinnati, Ohaio, ZDA. Zasnoval ga je John Senhauser, FAIA Architecture. Gre za bivališče, ki je dejansko zavezano naravnemu okolju. Kot lahko vidite, so njihove zunanje meje zelo blizu dreves, ki jih obdajajo. Ta stanovanjski dom je odličen primer sodobne notranje opreme, izjemnega pohištva in inovativnih arhitekturnih rešitev. Tri zgodba sodobna hišna arhitektura je popolnoma opremljen z vsem, kar potrebuje družina.

Notranje dvorišče in sončna terasa v sodobni rezidenci

sodobna rezidenca - Indian Hill - stranski pogled

Za razliko od mnogih drugih sodobna hišna arhitektura-Ideje, to uvaja nekaj zelo posebnega. Ponuja zasebnost. Zgornja nadstropja hiše in celo spodnja nadstropja imajo različne dele, ki ločujejo zasebna območja bivališča. V drugem nadstropju sta dve sobi -ena v obliki črke “L” in ena v obliki črke “T”. Medsebojno delujejo z drugimi bivalnimi prostori iz spodnjega dela hiše. Zaradi tega je načrtovanje ne samo nekonvencionalno, ampak tudi zelo praktično, saj so tla osvetljena s soncem na zelo priročen način, tako da svetloba preplavi od zgornjih do spodnjih delov notranjega območja. Ta hiša skupaj sodobna hišna arhitektura s praktičnostjo, slogom in lepoto.

sodobna hišna arhitektura v sožitju z naravo

sodobna arhitektura - rezidenca Indian Hill

Vse v tem sodobna hišna arhitektura izdelan je bil iz visoko kakovostnih materialov, predvsem iz stekla. Okna od tal do stropa so verjetno ena najboljših lastnosti doma. Enostaven prodor je v tem stanovanju zelo pomemben. Zato se zasnova vrti okoli ideje o steklenih reflektorjih. Te sodobna hišna arhitektura ima zelo poseben namen.

Sodobna hišna arhitektura Indian Hill Residence

Indian Hill - sodobna rezidenca v Ohiu

Ena najboljših stvari pri tem sodobna hišna arhitektura je, da je zelo dobro sestavljen. V tej zasnovi ni niti ene stvari, ki ni skrbno premišljena, zato je vse na svojem mestu. To prinaša izjemno harmonijo ne le v arhitekturi, ampak tudi v celotni rezidenci. Te sodobna hišna arhitektura daje prijeten topel občutek, zaradi katerega želite reči “jaz sem poseben gost, kajne?”

Rebecca T..

Notranja zasnova v sodobni rezidenci

Kuhinja v sodobni rezidenci

Okna od tal do stropa

Indian Hill - Notranjost sodobne rezidence

sodobno stanovanje - notranje oblikovanje

Betonska hiša spominja na industrijsko arhitekturo

Japonska hišna arhitektura podjetja TSC Architects

Nebotičnik Velo – sodobna urbana arhitektura

Sodobna galerija z minimalistično arhitekturo na Kitajskem

Koča s sodobno notranjo opremo v Franciji